• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Kayıp asker IŞİD'in cezaevinde!

Kayıp asker IŞİD'in cezaevinde!
IŞİD'in kayıp olan Sefer Taş'ı, kaçırdığı ve Rakka’da bir hapishanede yaralı olarak tuttuğu iddia edildi.

Türkiye-Suriye sınırında bir askerimizi şehit eden terör örgütü IŞİD'in kayıp olan askerimizi de kaçırdığı ve Rakka’da bir hapishanede yaralı olarak tuttuğu iddia edildi.

IŞİD bağlantılı kaçakçılar ile Kilis’in Merkez Yavuzlu köyü sınırındaki Şehit Mehmet Piyade Hudut Karakol Komutanlığı’na bağlı devriye görevi yapan askerler arasında geçen salı günü çatışma çıkmıştı. Çıkan çatışmada Er Yusuf Beylem şehit olurken, Sefer Taş isimli ve Iğdır nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen erin ise kaybolduğu anlaşılmıştı.

Suriyeli yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; sınırda çıkan çatışmada ayağından yaralanan er Sefer Taş’ın sınırı aşan 3 IŞİD militanı tarafından silahıyla beraber kaçırıldığı öğrenildi. IŞİD militanları tarafından yaralı halde kaçırılan askerin elleri ve gözleri bağlanarak Halep yakınında Bab’da bulunan bir hastaneye götürülerek ayağının tedavi edildiği, daha sonra ise yaralı askerimizin Rakka'da bulunan cezaevine götürülerek tek kişilik bir koğuşa konulduğu belirtildi.

Yerel kaynaklar, Türkiye’nin Adana’da bulunan İncirlik Hava Üssünü Suriye’de bulunan IŞİD hedeflerinin vurulması karşılığında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarına açmasının Türkiye'yi hedef haline getirdiği bildirildi. Türkiye'nin bu koalisyona katılmasından sonra IŞİD’in üst düzey emirlerinin liderleri Bağdadi’nin de onayını alarak Türk askeri ve polisine saldırarak rehin almayı kararlaştırdığı öne sürüldü. IŞİD’in Türkiye'nin koalisyon güçleriyle beraber kendilerine yönelik ortak yürüttüğü hava saldırılarını durdurmak, militanlarının Türkiye’de gözaltına alınıp tutuklanmasını engellemek ayrıca tutuklu olan militanlarının serbest bırakılmasını sağlamak için Türk askeri ve polisini rehin alma planını hayata geçirdiği belirtildi.

Kaçırılan er Sefer Taş’ın sağ kurtarılması için MİT’in de devrede olduğu ve bölgede yerel kaynaklar üzerinden girişimlerini sürdürdüğü öğrenildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43