• BIST 13458.1
  • Altın 6230.63
  • Dolar 47.5501
  • Euro 54.8674
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 21 °C

Karadeniz’de gerilim yükseliyor!

Karadeniz’de gerilim yükseliyor!
Rusya'dan sert açıklama!
Rusya Savunma Bakanlığı ABD'nin Karadeniz'de devriye gezen gemilerinin Rusya için tehdit oluşturduğunu söyledi.
 
BBC Türkçe'nin RIA ajansından aktardığı haberine göre Rus Savunma Bakanlığı ABD gemilerinin ne tür füzeler taşıdığı belli olmadığı için Rusya'nın güvenliğine tehdit oluşturduğunu açıkladı.
 
2014 yılında Ukrayna'nın Kırım bölgesini ilhak eden Rusya'nın Sivastopol'da Karadeniz donanması bulunuyor. Öte yandan Rusya ABD'nin küresel füze savunma sisteminin dünyada yeni bir silahlanma yarışını başlatacağı yorumunu getirdi.
 
Rus Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Rusya ve Çin'i kontrol altına almaya çalışan ABD'nin küresel füze savunma sisteminin dünya güvenliğine tehdit oluşturduğu" söylendi. Rus yetkililer bu sistemin dünyada yeni bir silahlanma yarışına neden olacağını da söyledi.
 
 
KARADENİZ'DE NATO TATBİKATI
 
ABD ve Romanya donanmaları Karadeniz'de geçen hafta ortak tatbikat düzenlemişti. NATO tatbikatları çerçevesinde USS Carter Hall isimli amfibik çıkartma gemisi 22 Mart'ta tatbikata katılmıştı. NATO ve ABD Karadeniz'de giderek daha fazla tatbikata katılıyor.
 
ABD donanması tatbikatın hedefleri konsunda bilgi vermedi ancak "Romanya ile ABD donanmaları arasında taktiksel ve personel müşterek çalışmayı artırmak" açıklamasını yaptı.
 
Tatbikatın görüntülerinde ABD donanma piyadelerinin ve Romanya askerlerinin araçlarla sahile operasyon düzenlediği görülüyor.
 
Tatbikatı izlediklerini söyleyen bir Rus yetkilisi ise "Durumu takip ediyoruz ve her türlü gelişmeye hazırız" açıklamasını yapmıştı.
 
Rusya ise 20 Mart'ta Kırım'da kendi kara çıkarması tatbikatlarını düzenledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: Nükleer Silaha İzin Yok25 Temmuz 2026 Cumartesi 12:17
  • Bursa'nın Yangın Uçakları Hazır24 Temmuz 2026 Cuma 12:27
  • 15 yaş altına sosyal medya yasaklandı!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:32
  • İran Savaşının Maliyeti 37,5 Milyar Dolar!22 Temmuz 2026 Çarşamba 11:55
  • ABD İran'a yeni saldırı dalgası başlattı21 Temmuz 2026 Salı 10:55
  • Rusya, Karadeniz’de yük gemisini vurdu20 Temmuz 2026 Pazartesi 12:37
  • Trump, Çin'i 2020 seçimlerine müdahale etmekle suçladı18 Temmuz 2026 Cumartesi 12:23
  • Hollanda'da "su kıtlığı" ilan edildi18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:57
  • ABD ordusu: Son saldırı dalgası tamamlandı16 Temmuz 2026 Perşembe 11:01
  • Rusya'dan Kiev'e füze saldırısı!16 Temmuz 2026 Perşembe 10:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43