Özellikle yurdun iç ve batı kesimlerinde kar yağışı etkisini yitirirken, dondurucu soğukların önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yeni kar yağışı için tarih verdi. Şen, "5-6 gün yağış yok. 7-8 ocak gibi batıya yağmur gelir. Ayın 12-13 ünden sonra tekrar Marmara'dan başlayarak kar gelecek" dedi.
2025'in sonunda Rusya ve İzlanda üzerinden gelen soğuk hava dalgası, yeni yılın ilk günlerinde de Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre özellikle yurdun iç ve batı kesimlerinde kar yağışı etkisini yitirirken, dondurucu soğukların önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.
ORHAN ŞEN TARİH VERDİ: KAR MARMARA'YA YENİDEN GELEBİLİR
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışının bugün ülke genelinde etkisini kaybedeceğini belirtti. Şen, Anadolu'da kuru ayazla birlikte buzlanma ve don riskinin artacağını vurguladı.
Marmara'da ise hafta sonu sıcaklıkların 8-9 derece yükselmesiyle İstanbul'da termometrelerin 14-15 dereceyi görebileceğini ifade eden Şen, "5-6 gün yağış yok. 7-8 ocak gibi batıya yağmur gelir. Ayın 12-13 ünden sonra tekrar Marmara'dan başlayarak kar gelecek." dedi.






























































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.