• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

'Kapının önüne koydular!'

'Kapının önüne koydular!'
Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen belediye başkanları toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Meşru bir hükümetimiz vardı. Sayın Davutoğlu 23 milyon oy alarak Ankara'ya geldi. Anayasaya, yasalara, geleneklerimize uygun olarak başbakanlık koltuğuna oturdu. Ne oldu da sayın Davutoğlu kapının önüne konuldu? Hangi demokratik kuralın gereği yapıldı, hangi anayasal ölçülerin içinde yapıldı? Bunlar daha düne kadar milli irade demiyorlar mıydı? 23 milyon kişinin iradesini kapının önüne koydular." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen belediye başkanları toplantısında konuştu.

Gazeteci Can Dündar'a adliye önünde silahlı saldırı girişimine değinen Kılıçdaroğlu, "Adalet sarayı önünde oluyor bunlar. Bunu kabul etmek mümkün değil. Soru şu; Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Türkiye'yi kimler yönetiyor? Kimin azmettirdiğini biliyoruz. Devletin tepesinde kin söylemleri olmaz. Devletin tepesinde intikam söylemleri olursa o ülke abad olmaz. Böyle bir tabloyu Türkiye hak etmiyor. Asla doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Bu olaydan birkaç ay önce bir mafya lideri çıktı, Rize'de miting düzenledi. "Oluk gibi kan akacak" dedi. Tutuklandı mı, gözaltına alındı mı? Hayır! El üstünde tutuldu mu? Evet! Nasıl bir ülke burası?" diye sordu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun olağanüstü kongre kararını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Meşru bir hükümetimiz vardı. Sayın Davutoğlu 23 milyon oy alarak Ankara'ya geldi. Anayasaya, yasalara, geleneklerimize uygun olarak başbakanlık koltuğuna oturdu. Ne oldu da sayın Davutoğlu kapının önüne konuldu? Hangi demokratik kuralın gereği yapıldı, hangi anayasal ölçülerin içinde yapıldı? Bunlar daha düne kadar milli irade demiyorlar mıydı? 23 milyon kişinin iradesini kapının önüne koydular. Kim yaptı bunu; bir kişi... Şimdi ben o 23 milyon vatandaşa sesleniyorum; senin oylarının bir kişinin gözünde sadece kocaman bir sıfırdır. Sen inanarak sandığa gittin, kendi genel başkanını seçtin. Onun başbakan olmasını istedin. Ama bir kişi çıktı senin iradeni sıfırladı, senin seçtiğin başbakanı kapının önüne koydu."

Davutoğlu'nun bu karara direnmesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Demokrasi adına, kendisine oy veren 23 milyon kişi adına direnmeliydi. "Beni sen seçmedin, 23 milyon kişi seçti" demeliydin." dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki kavgaya da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Buradan açıkça ifade edeyim. O kavgayı çıkaranlar Recep Tayyip Erdoğan'ın yandaşlarıdır. Talimat almışlar; kavga çıkarın ki ben Meclis'i yıpratayım. Ama hiç kimse unutmasın, o Meclis'te Kuvay-ı Milliyeci CHP var."

Erdoğan'ın Avrupa Birliği'ne yönelik sözlerini de eleştiren Kılıdçaroğlu, şöyle devam etti: "Sanki bunlar yetmiyormuş gibi sıra geldi Avrupa Birliği'ne... Bütün komşularımızla kavga ettik. Vize çıkacak, dün başlamış yine "ne vizesi, sizin istediklerinizi mi yapacağız" diyor. 1963 yılında Ankara Anlaşması imzalandı. Elbette ki vatandaşlar vizesiz Avrupa'ya girsin. Efendim "Onların şartlarını kabul etmiyoruz'. Ee niye gidip imza attın? Avrupa Birliği'nin şartlarına uymayacaksan seni nasıl üye yapacak? Medeni dünyanın parçası olmak istiyorsan o kurallara uyacaksın. "Ben kurallara uymam" diyor. Kimin adına söylüyorsun? Milletin adına söylüyorsan yanlış söylüyorsun. Bu millet medeni bir dünyanın parçası olmak istiyor, Ortadoğu bataklığını bir parçası olmak istemiyor."

Dokunulmazlık tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, "TBMM'de dokunulmazlık tiyatrosu oynanıyor. Nasıl yapacaksın anayasayı değiştireceğiz. Bir kişinin dokunulmazlığını kaldırmak istiyorsanız indir dosyasını aşağı, 10 dakikada dokunulmazlığı kalkar. Anayasa değişikliğine gerek yok. Meclis çoğunluğu AK Parti elinde, istediği kişinin dokunulmazlığını 2 saat içinde kaldırır. Şimdi anayasa değişikliği diyor. Neden kaldırmıyorsun? Vatandaşa gidiyorlar "terör örgütüne yardım ve yataklık yapanların dokunulmazlığını kaldıracağız" diyorlar. Kaldırın, niye kaldırmıyorsunuz, biz de destek veriyoruz." şeklinde konuştu.

Vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu dokunulmazlık tiyatrosuna inanmayın! Yanlış yapıyorlar. Kimin dokunulmazlığı kaldırmak istiyorsan getir, Meclis'ten geçir, biz de destek verelim. Ama getirmiyorlar, milleti kandırmak istiyorlar." ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78