• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Kanada'da namaz vakti camiye saldırı

Kanada'da namaz vakti camiye saldırı
Ölü ve yaralılar var
Kanada'nın Quebec şehrinde bir camide yatsı namazı esnasında silahlı saldırı düzenlendi. Polis 6 kişinin hayatını kaybettiği olayda, 8 kişinin ise yaralandığını açıkladı. İlk gelen haberlerde ölü sayısı "en az 5" olarak ifade edilmişti.
 
Tanıklar Reuters haber ajansına verdiği bilgide, saldırının üç kişi tarafından gerçekleştirildiğini ve olay esnasında camide 40 kişinin bulunduğunu ifade etti.
Ancak faillerin sayısına ilişkin çelişkili bilgiler geliyor.
Saldırı, Sainte-Foy Caddesi’nde bulunan Quebec İslam Kültür Merkezi’nde meydana geldi.
Quebec polisi, camideki durumun kontrol altına alındığı ve içerideki herkesin tahliye edildiğini belirten bir tweet paylaştı.
Öncesinde ağır silahlı polislerin, camiye girdiği görüldü.
 
CAMİDE ÇOCUKLAR DA VARDI
 
Radio Canada’ya bilgi beren bir tanık, saldırganlardan birinin ateş açarken, tekbir getirdiğini ifade etti.
Adının açıklanmasını istemeyen tanık, “Biri ateş etmeye başladı. Ateş eder etmez, “Allabu ekber” diye bağırdı. Kurşunlar dua eden insanlara isabet ediyordu. Dua eden insanlar hayatlarını kaybetti. Bana gelince, kurşun başımın üstünden geçti” dedi.
Söz konusu tanık, saldırganların “çok iyi bir Quebec aksanına sahip olduğunu” da sözlerine ekledi.
Radio Canada’ya konuşan bir başka tanık ise, üç yaşında bir çocuğun da babasıyla birlikte dua edenler arasında bulunduğunu söyledi.
 
DAHA ÖNCE DOMUZ BAŞI BIRAKILMIŞTI
 
Le Soleil gazetesi, saldırganların en az iki kişi olduğunu ve birinin Ak-47 saldırı tüfeği taşıdığını ifade etti.
Saldırganlardan birinin 27 yaşlarında bir erkek olduğu düşünülüyor.
Québec Polis Sözcüsü, şüphelilerden ikisinin, polis tarafından sürdürülen operasyonda yakalandığını duyurdu.
Quebec Başbakanı Philippe Couillard, halkın güvenliğinin sağlanması için her türlü önlemin alındığını ifade ederek, “Quebec’in Müslüman inancı taşıyan halkının yanındayız” dedi.
“Quebec Büyük Camii” olarak bilinen merkez, Haziran ayında kapısına bırakılan bir domuz başı ile gündeme gelmişti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump'tan Kanada'ya yeni vergi11 Temmuz 2025 Cuma 09:29
  • Aliyev, Paşinyan’la bir araya geldi10 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump: Brezilya'ya yüzde 50 vergi koydu10 Temmuz 2025 Perşembe 10:50
  • Ukrayna'dan Rusya'da plaja saldırı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:19
  • Trump’tan yeni vergi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52
  • ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyor08 Temmuz 2025 Salı 09:17
  • Trump’tan Musk’a: Parti kurması saçma07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:42
  • Trump: "FED Başkanı derhal istifa etmeli"03 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump, yine Musk'ı hedef aldı01 Temmuz 2025 Salı 11:10
  • İran’dan Starlink’e yasak30 Haziran 2025 Pazartesi 10:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43