• BIST 9301.05
  • Altın 4249.747
  • Dolar 39.8387
  • Euro 46.5882
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

Kamalak: AK Parti; Esed ve Saddam tipi bir sistem istiyor

Kamalak: AK Parti; Esed ve Saddam tipi bir sistem istiyor
VİYANA - Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Milli İttifak´ın Avusturya mitingi için dün Viyana´ya geldi.Merhum Necmettin Erbakan ve Merhum Yazıcıoğlu´nun resimlerinin asılı

VİYANA - Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Milli İttifak'ın Avusturya mitingi için dün Viyana'ya geldi.

Merhum Necmettin Erbakan ve Merhum Yazıcıoğlu'nun resimlerinin asılı olduğu büyük bir salonda gerçekleşen mitingde Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç hazır bulundu.

Mustafa Kamalak, mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti yönetimine ve meydanlara inerek açık açık siyaset yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu.

Mustafa Kamalak, AK Parti'nin; devletin, belediyelerin, ihaleleri alan şirketlerin imkânlarını kullanarak adaletsiz bir şekilde götürdüğü seçim kampanyasına dikkat çekti. AK Parti bu seçimde Hazine'den 300 milyon TL alırken, kendilerinin ise gönüllülerden gelen 5 TL'lik SMS bağışlarıyla seçim kampanyasını sürdüklerini ifade etti.

Türkiye'nin AK Parti'den önce 250 milyarlık borcu varken, bu borcun şimdi 650 milyarı bulduğunu ifade eden Saadet lideri Kamalak, işsizliğin daha çok arttığını, cari açığın hızla büyüdüğünü ve şu an itibariyle Türkiye'de borçlu olmayan tek bir kişinin kalmadığını söyledi. AK Parti ile birlikte Türkiye'nin bütün komşularıyla düşman haline geldiğini vurgulayan Mustafa Kamalak, Türkiye'nin içeride de bölünme eşiğine geldiğini ifade etti.

AK Parti'nin iktidarını korumak için her defa bir düşman uydurduğunu söyleyen Kamalak, şimdi de parlamenter sistemi düşman gibi göstererek topluma başkanlık sistemini dayattığını dile getirdi. Kendisinin de bir hukukçu olduğunu hatırlatan Mustafa Kamalak, başkanlık sisteminin tamamen bir despotizm olduğunu söyledi. AK Parti'nin kafasındaki başkanlık sistemini yakından takip ettiğini ifade eden Kamalak, böyle bir sistemle her şeyi bir kişinin emrine vermeyi hayal ettiklerini söyledi. Saadet lideri Mustafa Kamalak, AK Parti'nin sistemiyle, başkanın istediği zaman TBMM'yi feshedebileceğini, hatta tek başına bütün meclisin yerine kanun bile çıkarabileceğini aktardı. Gurbetçilerin yakından bildiği Almanya gibi birçok süper zengin Avrupa ülkesinin başkanlıkla yönetilmediğini hatırlatan Mustafa Kamalak, Türkiye'de istenenin Esed veya Saddam tipi bir başkanlık sistemi olduğunu söyledi.

BBP Genel Başkan Vekili Üzeyir Tunç ise AKP iktidarının en çok Milli İttifak'tan korktuğunu dile getirdi. Bu ittifakta merhum Erbakan'ın ve merhum Yazıcıoğlu'nun manevi varlıklarının olduğunu söyleyen Tunç, dava şuuru ve AKP tarafından içi tamamen boşaltılan mukaddesata sahip çıkma aşkıyla koşturduklarını söyledi. Üzeyir Tunç, Milli İttifak'ın sadece bir saat süren görüşmelerle kurulduğunu aktardı. AKP iktidarını 'yalancı' olarak tarif eden Tunç, iktidar sahiplerinin milletin göz bebeğine baka baka yalan söylediklerini ifade ederek "Bunlar 8 Haziran sabahında birer birer Türkiye'den kaçacaklar." dedi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: 'Bombayı ellerinden aldık"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31
  • İran halkı sokakta: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"23 Haziran 2025 Pazartesi 07:18
  • Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldü23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43