• BIST 10248.59
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Kaleiçi esnafı G20’den yarar değil, zarar görmüş

Kaleiçi esnafı G20’den yarar değil, zarar görmüş
Antalya’ya gelen turistlerin en uğrak mekânlarından olan Kaleiçi’nde esnafın G20’den beklentileri karşılanmadı. Liderler zirvesi için şehre 13 bin kişinin geldiği resmi makamlar tarafından ifade edilirken, esnaf, Kaleiçi’ne gelen kişi sayısını iki elin pa

ANTALYA (CİHAN)- Antalya’ya gelen turistlerin en uğrak mekânlarından olan Kaleiçi’nde esnafın G20’den beklentileri karşılanmadı. Liderler zirvesi için şehre 13 bin kişinin geldiği resmi makamlar tarafından ifade edilirken, esnaf, Kaleiçi’ne gelen kişi sayısını iki elin parmağın geçmediğini savundu. Öyle ki bazı işletmeciler kapalı yollar nedeni ile G20’nin faydasından çok zararını gördüğünü aktardı.

Cihan Haber Ajansı (Cihan), Antalya’da 15-16 Kasım tarihlerinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nin kentin önemli ticaret merkezlerinden olan Kaleiçi esnafının işlerine nasıl yansıdığını, beklentilerinin karşılanıp karşılanmadığını sordu. Bölgede esnaflık yapan Selim Çakır, zirvenin nasıl gelip geçtiğin anlamadıklarını söyledi. 13 bin kişiden kimsenin yüzünü göremediklerini ifade eden Çakır, “Bu şekilde nasıl faydamız olabilir ki?” diye sordu. Zirveye gelenlerin geldikleri gibi gittiğini aktardı.

Mehmet Temel isimli esnaf ise zirveden sadece 2 müşterisi geldiğini dile getirdi. Temel, “Son günden bir gün önce 2 müşterimiz geldi. Kalabalık falan olduğunu düşündük. Belek’e geldiler oradan gitmişler.” dedi. Bazı esnaflar ise zirvenin kendilerini heyecanlandırdığını ancak, kendilerine yansıyan bir kısmı olmadığını belirtti. Bir faydasını görmediklerini hatırlatarak, sadece yoldan geçtiklerini ve iş yapmadıklarını kaydetti.

YOLLAR KAPANDI, TUR ŞİRKETLERİ İLÇEYE GİREMEDİ, YARARDAN ÇOK ZARARI OLDU

G20 nedeniyle bazı yolların kapandığın aktaran Erdan Yeşilyurt ise “Bazı bölgelere tur otobüsleri giremedi. Bundan dolayı buraya turist gelemedi. Faydasından çok zararı oldu esnaf için Antalya için. Biz 13 bin kişiden hiç kimseyi görmedik. Hepsi Belek’e kitlendi, kimse çıkmadı oradan. Göz açıp kapattık her şey bitmiş. Şimdi umudumuz EXPO 2016.” şeklinde konuştu.

G20 Liderler zirvesinden beklentisi olan diğer bir isim aktar Ramazan Deniz, “Kısmen de olsa faydası oldu ama beklenildiği gibi olmadı. O kadar kalabalık bir insan grubu geldi. Bize yansıyan çok az oldu. Gelen insan sayısı çok az.” ifadelerini kullandı.

Ramazan Yılmaz ise G20’nin sorunsuz olarak tamamlanmasının kendilerini mutlu ettiğini ancak işlerine yansıyan bir kısmının olmadığını söyledi. Havaların soğumasıyla birlikte ölü sezona giren Antalya sokaklarında yaşlı turist kafileleri görmek mümkün oluyor. Kaleiçi’nde alışveriş yapan turist sayısı yaz aylarına oranla çok az.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78