• BIST 11000.26
  • Altın 4893.447
  • Dolar 41.3125
  • Euro 48.7331
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Kadınların şoke eden ifadesi!

Kadınların şoke eden ifadesi!
IŞİD, Suriye'de kocaları ölen kadınları kontrol için 'Dullar Vakfı' kurmuş.

Interpol tarafından kırmızı ve mavi bültenle aranırken, Bursa’da,Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) ekiplerince yakalanan terör örgütü IŞİD üyesi Fransız 3 kadının ifadeleri ortaya çıktı. Tutuklanarak, cezaevine konulan kadınların ifadelerinde, IŞİD'ın, Suriye'de eşleri ölen kadınları kontrol altında tutmak için 'Dullar Vakfı' kurduğunu anlattıkları öğrenildi

Bursa haber...

Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye'de terör örgütü IŞİD içerisinde faaliyetlerde bulunan bir grup örgüt üyesinin, Bursa'da farklı adreslerde kaldığı yönünde ihbar aldı. Hemen harekete geçen ekipler, Bursa merkez ve ilçelerinde tespit edilen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda Interpol tarafından kırmızı ve mavi bültenler ile arandıkları tespit edilen Fransız uyruklu 3 kadının da aralarında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü kadın 5'i tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Bir şüpheliye ev hapsi verilirken 6'sı güvenliği tehdit ettiği gerekçesi ile sınır dışı edildi.  

Bursa haber...

Kırmızı bültenle aranan Fransız kadınlardan H.D.Z. ifadesinde 3 çocuğuyla birlikte Bursa'ya kaçtığını anlattı. H.D.Z. örgüt içerisinde kadınlara yönelik yapılanları da tek tek ifade etti. Örgütün kadınları kontrol altında tutmak için çeşitli yollar denediğini kaydeden H.D.Z. ifadesinde, "IŞİD'in kurallarına göre, 3 çocuğu olan kadınlar bir eve yerleştiriliyor. Benim param vardı. Çocuklarımla birlikte kaçmak istedim. Bir kaçakçı ile anlaştım ama kandırıldım. Daha sonra IŞİD tarafından Rakka'da 'Dullar Vakfı' kuruldu. Rejim askerleri gelince, vakfı, Meyadin'e taşıdılar. Ben de burada kaldım. Bu vakıfta internet vardı. İnternet üzerinden eşimin kardeşinin eşine ulaştım. Ondan güvenilir bir insan kaçakçısı bulmasını istedim. Buldu. Bu kişiye 6 bin 400 dolar vererek Türkiye'ye kaçtım" dedi.

BURSA TERORLE MUCADELE SUBE MUDURLUGU EKIPLERININ TEROR ORGUTU DEAS'E YONELIK DUZENLEDIKLERI OPERASYONLARDA GOZALTINA ALDIGI, INTERPOL TARAFINDAN KIRMIZI VE MAVI BULTENLERLE ARANAN 2 FRANSIZ KADININ IFADELERI ORTAYA CIKTI. FOTO-MUAMMER IRTEM-BURSA-DHA

Bursa haber...

Mavi bültenle aranan M.B. isimli Fransız kadın da ifadesinde aynı vakıftan bahsederek, IŞİD içerisinde faaliyet gösteren Suriyeli bir grubun 'Dullar Vakfı' kurduğunu duydum. Bunlar yardımdan çok kadınları kontrol altında tutmak için çalışan bir gruptu" dedi. Fransa'dan Suriye'ye nasıl gittiğini de anlatan M.B. ifadesinde örgütün Suriye'deki  faaliyetlerini de aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da marketi böyle kundakladı! O çocuk kamerada15 Eylül 2025 Pazartesi 09:48
  • Gençlerin sesi Bursa'dan yükseldi14 Eylül 2025 Pazar 13:13
  • Kazaya neden olan sürücü olay yerinden kaçtı14 Eylül 2025 Pazar 13:07
  • Site sakinlerine "yavru ayı" uyarısı!14 Eylül 2025 Pazar 13:04
  • Tartışma, silahlı çatışmaya döndü: 1 ağır yaralı14 Eylül 2025 Pazar 12:57
  • Başkan Bozbey'den ortak akıl çağrısı13 Eylül 2025 Cumartesi 12:17
  • Hanlar bölgesi otoparkla nefes aldı13 Eylül 2025 Cumartesi 11:51
  • Bursa'nın kalbine dönüşüm müjdesi13 Eylül 2025 Cumartesi 11:49
  • Firari suçlu trafikte yakalandı13 Eylül 2025 Cumartesi 11:47
  • Tarihi çarşı özel harekata emanet13 Eylül 2025 Cumartesi 11:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43