• BIST 13645.22
  • Altın 6467.54
  • Dolar 47.571
  • Euro 54.9986
  • Bursa 33 °C
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 33 °C

İznik adliyesi önünde eylem!

İznik adliyesi önünde eylem!
10 yaşındaki Enes’in ailesi adliye önünde eylem yaptı

 Bursa’nın İznik ilçesinde evlerinin önünde oynarken yoldan geçen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 10 yaşındaki Enes Güler’in ailesi, adliye önünde eylem yaptı.

Bursa haber...


İznik ilçesinde dedesinin göl kenarındaki evinde kalan 10 yaşındaki Mümin Enes Güler, 9 Ağustos Pazar günü akşam saatlerinde evinin önünde oynuyordu. Saat 22.00 sıralarında Sakarya’da oturan ve İznik’teki bir akrabalarının düğününe katılan Kerim A., kullandığı otomobille eve dönmek için yola çıktı. Ailesiyle birlikte Sakarya’ya dönen sürücü, ışıklandırmanın zayıf olduğu yolda evinin önünde oynayan Enes’e çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 20 metre savrulan minik Enes ağır yaralandı. Duran kalbi hastanede yeniden çalıştırılan Enes, 2 gün sonra vefat etti. Kazadan sonra serbest bırakılan sürücü ise çocuğun ölmesi üzerine tutuklanarak cezaevine kondu.



Adliye önünde pankart açtılar


Bugün İznik Adalet Sarayı önünde toplanan Enes Güler’in ailesi ve yakınları, “Sürücüler! Çocuklara dikkat. Enes için adalet. Savcı neden şikayet almaz” yazıları bulunan pankartlar açtı. Enes Güler’in avukatı Volkan Şahin, “Kaza tespit tutanakları ve şahit beyanlarına göre şüpheli yüksek hızla seyrederken küçük Enes’e şiddetli bir biçimde çarpmış ve ağır yaralanmasına sebep olmuştur. Şüpheli serbest bırakılmıştır. Bunun üzerine şüphelinin tutuklanmasını isteyen aile savcılığa şikayette bulunmak istemişlerdir. Müvekkilimin şikayeti alınmamıştır. Enes’in annesi bu cevap üzerine baygınlık geçirmiş, yakınları tarafından hastaneye kaldırılmıştır. Müvekkil oğlu için mücadele vermek isterken, şikayetinin dahi alınmaması, müvekkilin adalete olan inanç ve güveninde azalmaya sebep vermiştir” dedi.

Enes’in babası konuştu


Yaşadıkları acının tarifi olmadığını belirten baba Yusuf Güler, “Bizim istediğimiz bu dava ile ilgili başka savcının atanması. Zaten hukuki işlemi başlattık. HSYK ve Cumhurbaşkanlığına şikayette bulunduk. İstediğimiz sadece adalet. Allah evlat acısını kimseye yaşatmasın. Enes geri gelmeyecek” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43