• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı'na hazır

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı'na hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı şartlarda ve yeterli donanıma sahip yerlerde kesim yapabilmesi amacıyla Balçova, Bayraklı, Buca, Karabağlar, Konak ve Gaziemir’de 25 adet çadır kuracak.

İZMİR (CİHAN)- Kurban Bayramı hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı şartlarda ve yeterli donanıma sahip yerlerde kesim yapabilmesi amacıyla Balçova, Bayraklı, Buca, Karabağlar, Konak ve Gaziemir ilçelerinde 25 çadır kuracak. Bergama, Çandarlı, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Tire, Aliağa, Bayındır, Selçuk ve Urla’daki mezbahalar ise bu bayramda vatandaşların hizmetine açılacak. Önceden sıra alan vatandaşlara, uzman kasap ve veteriner hekimlerle uygun fiyatlı kesim hizmeti verilecek. Bayramın son üç gününde indirimli kesim yapılacak. Kesim yerlerine, 22 adet portatif tuvalet de yerleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi, 6360 sayılı kanunla devraldığı Bergama, Çandarlı, Kınık, Kiraz, Ödemiş ve Tire ilçelerindekilerin yanısıra önceden işlettiği Aliağa, Bayındır, Selçuk ve Urla mezbahalarında da Kurban Bayramı süresince, belirlenen tarife üzerinden kesim yapacak. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, kurbanlıklarını sağlıklı şartlarda kestirebilmesi için gerekli düzenlemeleri yapan Büyükşehir Belediyesi, uzman kasap ve veterinerleriyle bayram süresince görev başında olacak. Belediye meclisinin belirlediği tarifeye göre bayramın birinci günü küçükbaş hayvan için 60 TL, sonraki günler 50 TL, büyükbaş için birinci gün 200 TL, sonraki günler 180 TL kesim ücreti alınacak. Bu bölgelerdeki vatandaşlar, 14 Eylül 2015'ten itibaren belediye meclisinin belirlediği kesim ücretlerini ilçelerindeki mezbaha idaresine yatırarak sıra alabilecek. Belediye, kesilerek yedi parçaya ayrılacak kurbanlıklara ait et ve sakatatların sağlıklı bir şekilde taşınmasını sağlamak amacıyla gıda standartlarına uygun torba da dağıtacak.

25 NOKTADA ÇADIR KURULACAK

Daha hijyenik şartlarda ve yeterli donanıma sahip yerlerde kesim yapılabilmesi için her yıl merkez ilçelerde çadır kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, İlçe Kurban Hizmetleri komisyonlarının kesim izni verdiği alanlarda da 25 çadır kuracak. Balçova, Bayraklı, Buca, Karabağlar, Konak ve Gaziemir’de kurulacak çadırların bulunduğu yerlerde zemin betonunun atılması, kesim kancalarının, monorayların ve hava kompresörlerinin kurulması, foseptiklerin açılması gibi altyapı ve üstyapı hizmetleri de belediye tarafından yerine getirilecek. İhtiyaç görülen alanlara, 22 adet portatif tuvalet yerleştirilecek. Kaçan kurbanlıkların yakalanması amacıyla ise “kurbanlık yakalama ekibi” kurularak, arife ve bayram süresince hizmet verilecek.

İLAÇLAMA EKİPLERİ İŞBAŞINDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerindeki haşere mücadele, ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını, bayramda ve daha sonra da sürdürecek. Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kesim yapılmayacak. Belirlenen yerler dışında kurban kesen veya hayvan atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara atanlara, Kabahatler Kanunu’nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak ve belediye zabıta görevlileri tarafından para cezası uygulanacak. Belediye Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, şehir genelinde uygunsuz kurban kesimlerini önlemek için denetimlerini sürdürecek. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78