• BIST 10877.52
  • Altın 4678.474
  • Dolar 41.1659
  • Euro 47.8717
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 19 °C

İstiklal Marşı'nı okuyarak engel olmak istedi

İstiklal Marşı'nı okuyarak engel olmak istedi
Sundurmaların yıkılması için ilçe belediyesi çalışma başlattı.

Muğla'da belediye ekipleri, yol genişletme çalışması sırasında, kanuna aykırı yapıldığı belirtilen dönerciye ait sundurmayı sökmek istedi. İşletme çalışanları tebligat yapılmadığını iddia ederek, yıkım işlemini engellemek için İstiklal Marşı okudu. Marşa tekrar başlamaya çalışan işletme çalışanlarını polis engellerken, belediye ekipleri sundurmayı söktü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesi Emirbeyazıt Mahallesi'ndeki Recai Güreli Caddesi'nde yol genişletme çalışmalarına başladı. Cadde üzerindeki imara aykırı sundurmaların yıkılması için de ilçe belediyesi çalışma başlattı. Menteşe Belediyesi'nin, işletmeci ve dükkan sahiplerine sundurmaların sökülmesi için tebligat yaptığı belirtildi. Bugün de cadde üzerinde tavuk döner satışı yapan bir işletmenin önündeki sundurmayı sökmemesi üzerine, belediye ekipleri harekete geçti. Ancak işletme çalışanları, belediye ekiplerine tepki gösterdi. Tartışma yaşanması üzerine, çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

İşletme sahibinin avukatlığını yapan Emre Aykın, tebligatın mülk sahibine yapıldığını, işletmeciye herhangi bir belgenin ulaşmadığını iddia ederek, yıkımın kanuna aykırı olduğunu ileri sürdü. Belediye ekipleri yıkıma geçti. Ancak işletme çalışanları, yıkımı engellemek için İstiklal Marşı'nı okumaya başladı. Bunun üzerine ekipler, bir süre bekledi. Tekrar İstiklal Marşı okumak isteyen çalışanlara, polis izin vermedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı iş yeri çevresine güvenlik şeridinin çekilmesinin ardından Menteşe Belediyesi Fen İşleri ekipleri sundurmayı söktü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı30 Ağustos 2025 Cumartesi 11:04
  • İşsizlik rakamları açıklandı29 Ağustos 2025 Cuma 10:09
  • Kaçak pırlanta operasyonu büyüyor: 40 gözaltı28 Ağustos 2025 Perşembe 13:28
  • DEM heyeti İmralı'ya gidiyor28 Ağustos 2025 Perşembe 10:56
  • Özgür Özel hakkında yeni soruşturma28 Ağustos 2025 Perşembe 10:51
  • YASAV Zafer Yürüyüşü'ne katıldı27 Ağustos 2025 Çarşamba 16:00
  • ''Bu işin finali anayasa değişikliğine kadar gider.''27 Ağustos 2025 Çarşamba 15:37
  • Nusret Yılmaz adliyeye sevk edildi27 Ağustos 2025 Çarşamba 12:00
  • İstanbul'da 'motosikletli çete' operasyonu27 Ağustos 2025 Çarşamba 11:39
  • TUİK: İnternet kullanımı %90’ı aştı27 Ağustos 2025 Çarşamba 11:11
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43