• BIST 10000.12
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

'İstediğimiz Türkiye sahada olacak'

'İstediğimiz Türkiye sahada olacak'
Fatih Terim, İspanya maçında istedikleri gibi bir Türkiye'nin sahada olacağını söyledi.

Fatih Terim, cuma günü oynayacakları İspanya maçında istedikleri gibi bir Türkiye'nin sahada olacağını söyledi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'nda mücadele eden ve cuma günü İspanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Marsilya'nın Bandol kasabasında kamp yaptıkları otelin medya merkezinde yapılan toplantıya Milli Takımı takip eden gazeteciler ve Fatih Terim katıldı.

D Grubu değerlendirmesi ve karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda Fatih Terim İspanya maçı öncesi takımdaki son gelişmeleri anlattı.

"HIRVATİSTAN MAÇINDAKİ OYUNU KABULLENMİŞLİK BİZİ ÜZDÜ"

D Grubu ilk maçında Pazar günü alınan 1-0'lık mağlubiyetten çok oyunu kabullenişin kendilerini üzdüğünü belirten Terim, "Biz normalde Milli Takım olarak öyle bir kulüp takım havası vermiştik ki bunun dışına çıkmak herkesi üzdü. Bir kulüp takımı gibi olduğumuz için ve bu görüntüyü verememek bizi üzdü. Çünkü Milli Takımlarda kulüp takımı olmak zordur. Bu oynadığımız Hırvatistan maçında bir İngiltere maçını görseydik kimse bir şey diyemezdi. Bana göre herkesi hayal kırıklığına uğratan ve üzen, buradaki kabullenmişlik ya da bir çok şeyi yapan ama burada yapamayan bir takım gibi gözükmektir." dedi.

"Hırvatistan maçında netice bizim lehimize de olsaydı bu bizim kötü oynadığımız gerçeğini değiştirmezdi" diyen Fatih Terim sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haksızsak haksızız, kazandıysak haklıyız diye bir şey yok. Maçın ilk yarısı uzun zamandır bir arada oynayan bir hava verdik. İlk net pozisyon da bizimdi. Bizden daha iyi oynadılar orası kesin. Burada herkesi üzen, mücadeleye mücadele ile karşılık verirsiniz de kaybedersiniz bir şey olmaz, ama bunu ortaya koyamamak hepimizi üzdü."

"İSPANYA MAÇI FARKLI OLACAK"

Fatih Terim, özlenen ve beklenen Milli Takım'ın İspanya maçında sahada olacağını ve bu takımın olmadık yerlerde önemli başarılar elde edebiliyor olmasının en büyük özelliği olduğunu belirtti.

Fatih Terim, "Ne olursa olsun hiç de Türkiye'nin alışık olmadığı bir tablo var. Turnuvadan döneriz dönmeyiz ayrı bir şey ama, üç şey önemli başarıdır dedim. Birincisi burada olmamız, ikincisi istikrarlı bir şekilde bütün turnuvalarda olmamız ve üçüncüsü ise bu turnuvadan çıkmak başarıdır dedim. Ümit ediyorum bizim hepimizin beklediği bir Türkiye, İspanya maçında olacak. Büyük maçlardan zaferle çıkmak önemli. Yeter, yetmez ama istediğimiz gibi bir Türkiye sahada olacak." dedi.

Ülkenin her türlü başarıya ihtiyacı olduğunun altını çizen Terim, "Biz çok güzel mesajlar da aldık. Bu takım bu ülkenin en kötü günlerine ilaç oldu, merhem oldu. Bu takımın en önemli özelliği, olmayan yerlerde önemli şeyler yapması. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Mağlup olursak da elenirsek de hesabı ben vereceğim. Futbolcuların hiçbirisinin endişelenmesine gerek yok. Burası bir podyumsa çıkın en iyi siz yürüyün diye konuşuyorum onlarla. Çok zor bir maç İspanya maçı ama her maç sahada oynanıyor, bakalım nasip." diye konuştu.

"OZAN'IN SAÇ DURUMUNU KAALE BİLE ALMADIK"

Hırvatistan maçında gol pozisyonundaki hareketi nedeniyle özellikle sosyal medyada çok tepki alan Ozan Tufan'a yapılan eleştirilere de cevap veren Fatih Terim, bu durumu kaale almadıklarını söyledi.

Terim, "Ozan'ın saçı bu kadar konuşulur mu? Bu konuyu kaale bile almadık. Nereye gelicem buradan, transferler, takımlarında fazla oynayamayanlar, özel hayatlar, bunların hepsi maalesef dez avantajlı bir durumda geldiğimiz gerçek ve devam ediyor. Birden bire mi alevlendi? Bunlardan bir sebep aramıyorum ama toplandığı zaman bir şey ediyor. Yoksa ben yasakçı biri değilim. Buyrun gelin futbolcularla yemek yiyin." dedi.

"BU TURNUVA MİLAT OLSUN"

Bazen sonuçların da kafi gelmediği durumların olduğunu söyleyen Fatih Terim, "Umarım bu turnuva sonuç ne olursa olsun, hepinizin bir yerden start alması adına bir milat olur inşallah. Hepsini yendik olduk birinci, olduk üçüncü her şey şimdi tamam mı? Sahalar tamam mı, başkanlar halen kadro yapıyor mu, sahaya gelmeyen seyirciler, kavganın biri bin para, futbol daha güzel oynanması için elverişli bir ortama mı dönecek? Döndürmek için elimizden geleni yapacağız. Bazı şeylerin değişmesi için bazen sonuçlar da kafi gelmiyor. Bizim diğer ülkelere göre büyük dezavantajımız var. Mesela halen transferi süren arkadaşlar var, diğerlerinde de var ama bu kadar çalkantılı geçmiyor." diye konuştu.

"BAZEN HOCALARA HAKSIZLIK EDİLİYOR"

Her hocadan başarı istendiğini söyleyen Terim, bu durumlarda bazen haksızlıklar yapılabildiğini belirtti. Fatih Terim, "Her hocadan Avrupa Şampiyonluğu isteniyor, lig şampiyonluğu isteniyor. Peki kadro kurulurken adaletsizlik olmuyor mu? Birtakım şeyleri değiştirmek için geç kalıyoruz, geç kaldık. Bugün Türkiye'de 33 tane müthiş stat yapılıyor, fakat bakıyorsunuz zeminleri kötü. Bunu örnek için böyle söylüyorum. O zaman başarı isteniyor. Bu haksızlık."

"ARDA TURAN SENEYE MÜTHİŞ OLACAK"

Arda Turan'ın çok zor bir dönem geçirdiğini söyleyen Fatih Terim, Arda'nın Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük transferi yaptığını da belirtti.

Terim, "Arda hiç geçirmediği bir yıl geçirdi. Hiçbir şekilde kolay bir yıl geçirmedi. Tolere edilmesi çok zor bir yıl geçirdi. Bugün Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi transferini yapmış, en önemli yerdedir. Onu o şekilde önceden kulübünden izin alarak idmanlara soktuk. Ama hiçbiri maç gibi olmuyor tabi. Onu hazırlamaya çalıştık. Şunu mu söyleyeyim, turnuvada ileri gidemezsek o yandı ben yandım falan filan. Seneye Arda çok daha müthiş olacak emin olun." şeklinde konuştu.

Bu arada bir gazetecinin kendi kulüplerinde başarılı olan ve bir arada oynayan futbolcuların azlığından bahsetmesine, Fatih Terim (gülerek), "Bugün zaten giyimimden belli oluyor herhalde, anla artık." diye cevap verdi.

"OĞUZHAN'IN SAHAYA YETENEKELERİNİ KOYMASINI BEKLİYORUM"

En güvendiği oyuncular arasında yer alan Oğuzhan Özyakup'un yeteneklerini sahaya koymasını beklediğini söyleyen Fatih Terim, "Oğuzhan bizim en az top kaybeden oyuncumuz. Benim çok güvendiğim bir oyuncu. Esasında Oğuzhan her tarafta oynayabilir. Santranın önünden bahsediyorum tabi. Oğuzhan en çok koşan oyuncularım arasında. Muhtemeldir ki yeteneklerini sahaya yansıtmasını beklediğim bir oyuncu." dedi.

"EMRE MOR ÖNCE ARDA KADAR İŞ YAPACAK, SONRASINDA ONU GEÇECEK"

Son olarak genç futbolcu Emre Mor hakkındaki bir soruyu cevaplayan Fatih Terim, Emre Mor'un daha çok genç olduğunu ve gelecekte uzun yıllar Milli Takım'a hizmet edeceğini söyledi. Terim, "Emre Mor ve Arda'nın yetenekleri çok ayrı. Arda bir markadır. Öteki de başka bir markadır. Önce o Arda kadar iş yapacak. Sonra Ardayı geçecek. Bu işler böyle. Türk Milli Takımını'nın uzun yıllar faydalanabileceği bir oyuncu." diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İsmail Kartal’ın 10. derbi heyecanı25 Nisan 2024 Perşembe 10:23
  • Süper Lig'de 34. hafta25 Nisan 2024 Perşembe 10:20
  • Meler, EURO 2024'te görev alacak23 Nisan 2024 Salı 12:45
  • Karting sezonuna coşkulu açılış22 Nisan 2024 Pazartesi 11:53
  • Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu20 Nisan 2024 Cumartesi 13:06
  • Türkiye Bisiklet Turu başlıyor20 Nisan 2024 Cumartesi 10:30
  • Formula 1'de sıradaki durak Çin19 Nisan 2024 Cuma 12:40
  • Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'ne veda etti19 Nisan 2024 Cuma 09:46
  • Trendyol Süper Lig’de 33. hafta18 Nisan 2024 Perşembe 13:28
  • Beşiktaş'ın konuğu MKE Ankaragücü18 Nisan 2024 Perşembe 12:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78