• BIST 10015.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

İşte tutuklanan darbeciler

İşte tutuklanan darbeciler
Türkiye genelinde gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. İşte tutuklanan isimler...
ÇANKIRI'DA 2 SAVCI TUTUKLANDI
Çankırı'da darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 savcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Çankırı Adliyesi'nde görevli 2 savcı ve 1 hakim gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar, polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüpheliler hakim karşısına çıktı. Şüphelilerden savcı M.K ve F.E çıkarıldıkları mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlaması ile tutuklanarak Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
 
IĞDIR’DA GÖZALTINA ALINAN 2 SUBAY TUTUKLANDI
Iğdır'da, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı oldukları tespit edilen 2 subay tutuklandı.
 
Darbe girişimi sonrası Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, tespit edilen ve ikinci gün gözaltına alınan Iğdır İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Ulus ile Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Albay Ekrem Küçükberber adliyeye sevk edilmişti.Dün akşam saatlerinde Iğdır Emniyet Müdürlüğünden sağlık kontrolü için hastaneye götürülen ve muayeneleri yapılan 2 subay çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Bu sabaha karşı tutuklanan 2 komutan Erzurum ceza evine gönderilecekleri belirtildi. Daha öncede 3 subay bir hakim tutuklanmış olup tutuklananların sayısı 6 oldu.
 
MALATYA'DA 17 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI
Malatya’da, darbe girşimi soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Malatya Adliyesi’nde görevli 18 hakim ve savcıdan 17'si yapılan itiraz üzerine tutuklandı. 14 hakim ve savcı hakkında ise yakalama kararı çıktı.
HSYK 2. Dairesi tarafından açığa alınan toplam 2 bin 204 adli, idari ve yargıdaki hakim ve savcılardan Malatya’da görevden alınan ve haklarında gözaltı kararı verilen 31 savcı ve hakimden 18'i çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararı ve yurt dışı yasağı getirilerek serbest bırakılmıştı.
Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapmış olduğu itiraz üzerine serbest kalan savcı ve hakimlerden 17’si hakkında tutuklama kararı verildi. Gözaltına alınamayan 14 hakim ve savcı hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.
Hakim ve savcılar, “hükümeti devirmeye ve anayasal düzeni cebren ilgaya teşebbüs etmek” iddiasıyla suçlanıyor. HSYK 2. Dairesi’nin, FETÖ yanlısı askerlerin yaptığı darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında görevden almış olduğu Malatya Adliyesi'nde görevli hakim ve savcılar şu şekilde:
 
İbrahim Öneker (Hakim)
Nurcan Gümüş (Hakim)
Bülent Aydoğan (Hakim)
Mehmet Güloğlu (Hakim)
İsmail Şahin (Hakim)
Selami Durak (Hakim)
Ercan Güler (Hakim)
Hasan Özdemir (Hakim)
Mehmet Raşit Nas (Hakim)
Yavuz Gürtepe (Hakim)
Orhan Genç (Yargıtay Tetkik Hakimi-Malatya’da Görev Yapıyor)
Hüseyin Yalçın (Yargıtay Tetkik Hakimi-Malatya’da Görev Yapıyor)
Sultan Köysüren Genç (Yargıtay Tetkik Hakimi-Malatya’da Görev Yapıyor)
Kemal Uslu (Cumhuriyet Savcısı)
Muharrem Zeki Özcan (Cumhuriyet Savcısı)
Veysel Ertarğın (Cumhuriyet Savcısı)
Süleyman Can (Cumhuriyet Savcısı)
Ahmet Dilfiruz (Cumhuriyet Savcısı)
Adem Doğru (Cumhuriyet Savcısı),
Hasan Ak (Cumhuriyet Savcısı),
Sırrı Yücel (Cumhuriyet Savcısı),
Muzaffer Bayram (Cumhuriyet Savcısı),
Süleyman Can (Cumhuriyet Savcısı)
Uğursay Yaylacı (Cumhuriyet Savcısı),
Zafer Ünal (Cumhuriyet Savcısı),
Zafer Uygun (Cumhuriyet Savcısı),
Tolga Özgan (İdare Mahkemesi Üyesi)
İsmail Sepetçi (İdare Mahkemesi Üyesi)
Sameddin Altunbey (İdare Mahkemesi Üyesi)
İsmail Güneş (Vergi Mahkemesi Üyesi)
Ömer Faruk Kalkan (Vergi Mahkemesi Üyesi)
Eşref Öztürk (Vergi Mahkemesi Üyesi)
Volkan Akyüz (Vergi Mahkemesi Üyesi)
Yavuz Kabasakal (Danıştay Tetkik Hakimi, Malatya’da görev yapıyor)
 
UŞAK'TA DARBECİ ALBAY TUTUKLANDI
Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Uşak'ta gözaltına alınan Jandarma Albay Şahin Keskinkılıç, tutuklandı.
FETÖ mensubu askerlerin başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında, görev yeri Ankara'da yakalanarak Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen Jandarma Albay Şahin Keskinkılıç, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Darbe planı gerçekleşseydi Uşak'a sıkıyönetim komutanı olarak atanacağı öne sürülen Albay Keskinkılıç'ın gece saatlerinde çıkartıldığı mahkeme tarafından 'anayasal düzeni ortadan kaldırmak' ve 'silahlı terör örgütü kurmak' suçlarından dolayı ceza aldığı öğrenildi. Albay Keskinkılıç, daha önce Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde susma hakkını kullanmıştı.
Ankara'da gözaltına alınarak Uşak'ta mahkeme karşısına çıkartılan Jandarma Albayı Keskinkılıç'ın üniformasının üzerinde bulunmadığı ve atletle mahkemeye çıkartıldığı dikkat çekti.
 
BALIKESİR'DE 6 GENERAL TUTUKLANDI
Darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Balıkesir ve ilçelerinde gözaltına alınan, içinde 6 generalin de olduğu 8 kişi tutuklandı.
Dün sabah saatlerinde sıkı güvenlik önlemleri eşliğinde Balıkesir Adliyesi'ne getirilen şüphelilerin 14 saat süren adli işlemlerinden sonra mahkemece tutuklandıkları bildirildi. Balıkesir ve ilçelerinde darbe girişiminden dolayı gözaltına alınan 6'sı general 8 kişi, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edilen Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu, Balıkesir Astsubay Meslek Yükseokulu Komutanı Tuğgeneral Şenol Alkış,Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mustafa Reşit Çelenk,Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü,Erdek Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat, Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay AlbayÖmer Arık, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Musa Ayar, mahkemenin kararı sonunda tutuklanarak Kepsut Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
 
BATMAN'DA 9 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI
Batman’da FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında, gözaltına alınan 11 hakim ve savcıdan 9'u tutuklandı.
15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Batman Adliyesi’nde görevli 11 hakim ve savcı için gözaltı kararı verildi. Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, adliye lojmanlarında 8 hakim ve savcıyı gözaltına aldı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 3 kişi ise emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen hakim ve savcılardan 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
 
MANİSA'DA KOMUTANLAR TUTUKLANDI
FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası gözaltına alınan Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız, FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası gözaltına alınmıştı. Tuğgeneral Arslan ve Albay Yıldız için ek gözaltı süresi çıkarılarak, darbe girişimiyle ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma yürütülmüştü.
 
TUĞGENERAL 12, ALBAY’IN İSE 6 SAAT İFADE VERDİ
Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız 6, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ise yaklaşık 12 saat boyunca savcılıkta ifade verdi. Tuğgeneral Arslan ve Albay Yıldız, ifadelerinin alınması ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Hakim, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız’ın tutuklanmasına karar verdi. Arslan ve Yıldız, shortland aracına bindirilerek İzmir Askeri Cezaevi’ne gönderildi.
 
MUĞLA'DA 14 ASKER TUTUKLANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyenlerin de aralarında bulunduğu, 14 asker tutuklandı.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nce, kaçan askerlerle yönelik sürdürülen çalışma kapsamında yakalanan, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Yarbay Yücel Ekizoğlu, Pilot Üsteğmen Özden Haydar Murat, Albay Cenk Bahadır Avcı, Gaziemir 3. Havacılık Alayında görevli Kurmay Pilot Albay Murat Dağlı, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli Pilot Albay Zeki Göçmen, İstanbul 4. Kara Havacılık Alayı’nda görevli Kara Havacı Yarbay Davut Uçum, Kurmay Hava Yüzbaşı Ali Aktürk, Gaziemir 3. Kara Havacılık Alayında görevli Astsubay Üstçavuş Murat Gösterit, Astsubay Üstçavuş Ahmet Koçan, Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak ve İstanbul Harp Akademilerinde görevli Yüzbaşı Mehmet Cantaz, Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yakup Özcan ve Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ekrem Benli savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından, mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen zanlıların tamamı, tutuklanarak, Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
 
ORDU'DA GÖZALTINA ALINAN 25 HAKİM VE SAVCIDAN 3'Ü TUTUKLANDI
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Ordu'da gözaltına alınan 15 hakim ve savcıdan 3'ü tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Ordu'da 15 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince iş yerleri ve evlerinde yapılan aramada ilk olarak 7 hakim ve savcı gözaltına alındı.
Daha sonra devam eden operasyon sonucu aranan 8 hakim ve savcı da gözaltına alınarak Ordu İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Yapılan sorgulamaların ardından gözaltında bulunan 15 hakim ve savcıdan 3'ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Öte yandan 11 hakim ve savcının sorgulama işlemlerinin devam ettiği, 1 hakim ve savcının ise serbest bırakıldığı öğrenildi. Soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
 
AFYONKARAHİSAR'DA 7 HAKİM, 4 SAVCI TUTUKLANDI
Askeri darbe kalkışması soruşturmaları kapsamında Afyonkarahisar’da 7 hakim, 4 cumhuriyet savcısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
29 HÂKİM VE SAVCI CEZAEVİNDE
Darbe girişimi sonrası yapılan soruşturmalar sonrasında Kayseri’de tutuklanan 29 hâkim ve savcı, Nevşehir’e getirilerek cezaevine konuldu. Avanos ve Ürgüp adliyelerinde de görevli iki hakim açığa alındı. Öte yandan Nevşehir doğumlu 2 Özel Harekat polisinin şehit olduğu, cenazelerinin Ankara’da defnedileceği öğrenildi.
 
Kayseri’de tutuklanan 29 hâkim ve savcı gece saatlerinde getirildikleri Nevşehir’de, Devlet Hastanesinde geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçtikten sonra E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
 
NEVŞEHİR’DE İKİ HAKİM AÇIĞA ALINDI
 
Nevşehir’in Avanos ve Ürgüp adliyelerinde görevli iki hakim, 15 Temmuz Cuma akşamı FETÖ/PDY darbe girişimi sonrasında toplanan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından açığa alındı.
 
İSTANBUL ADLİYESİ'NDE TUTUKLAMALAR SÜRÜYOR
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında İstanbul’da gözaltına alınan 12 asker hakkında sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında, şüphelilerin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu oldukları ve fırsat bulduklarında yasal ve gayrı yasal yollarla yurtdışına kaçma şüphelerinin bulunduğu belirtildi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimine ilişkin iki ana soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında 2 bin 300 asker ile 132 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verilmiş ayrıca 13 general ve 1 amiral hakkında tutuklama kararı verilmişti.
 
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen ve tutuklanan 13 şüpheli haricinde, bu sabah Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 12 asker hakkında da tutuklama kararı verildi. Adalet Sarayına sevk edilen şüphelilerin hakimlik sorguları için, tüm sulh ceza hakimliklerinin görevlendirildiği de öğrenildi.
 
Hakimliğin tutuklama kararında, şüphelilerin “Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “silahlı terör örgütüne üye olma”, “kasten öldürme”, “cumhurbaşkanına suikast”, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” ve “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarından tutuklanmalarının talep edildiği belirtildi.
 
Kararda şüphelilerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hiyerarşik yapısı haricinde kamuoyunda FETÖ/PDY olarak bilinen ve hakkında birçok soruşturma dosyası bulunan silahlı terör örgütü ile bağlantılı olarak hareket eden “Yurtta Sulh Konseyi” isimli yasadışı örgütün içerisinde görev aldığı ve örgütün amaçları doğrultusunda faaliyette bulunduğunun tespit edildiği ifade edildi.
 
Hakimliğin kararında şu ifadeler yer aldı:
“Adı geçen örgütün 15 Temmuz 2016 günü başta Ankara ve İstanbul olmak üzere yurdun birçok yerinde örgütün emir ve talimatları doğrultusunda yasa dışı “Yurtta Sulh Konseyi” kurularak İstanbul ilinde Boğaz Köprüleri’nin Anadolu’dan Avrupa’ya geçişini Silivri istikametinden ise İstanbul iline Ispartakule mevkiinde yolu keserek İstanbul iline girişlerin engellendiği, bir kısım terör örgütü mensuplarının ise TRT binasını basarak yasa dışı bildiri okuttukları, FETÖ/PDY örgütü mensuplarının “Yurtta Sulh Konseyi” adına F-16 uçakları ve helikopterlerini uçurarak Ankara Gölbaşı’nda bulunan Emniyet Özel Harekat Binası’na, MİT Müsteşarlığı binasına, TBMM’ye, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, Türksat Yerleşkesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdroğan'ın kalmış olduğu otele ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na silahlı ve bombalı saldırıda bulundukları olaylar sırasında birçok insanın öldüğü ve yaralandığı ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ve Çengelköy’de önlem alan polisler ile silahlı çatışmaya girdikleri, hava alanlarını işgal ederek bombalama eyleminde bulundukları, kendilerine engel olmaya çalışan Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarını silah zoruyla alıkoydukları, tüm bu eylemler sırasında görevli ya da sivil vatandaşların ölümüne ya da yaralanmalarına sebebiyet verdikleri, bu haliyle yasadışı FETÖ/PDY silahlı terör örgütü bünyesindeki “Yurtta Sulh Konseyi” yapılanmasının eylemlerine iştirak ettikleri ve bu şekilde üzerlerine atılı bulunan suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesine dayanan delillerin bulunduğu anlaşılmıştır.”
 
DİĞER FETÖ/PDY SORUŞTURMALARINA ATIF YAPILDI
Kararın sonuç kısmında hakimlik, şüphelilere isnat edilen suçlara ilişkin olarak yasada ön görülen yaptırım miktarı, mevcut delil durumu, şüphelilerin almaları muhtemel ceza göz önünde bulundurarak, kaçma şüphelerinin bulunduğu kaydedildi. Kararda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının fırsat bulduklarında yasal ve gayrı yasal yollarla yurtdışına kaçtıklarının daha önceki soruşturma dosyalarında açıkça görüldüğü ifade edildi. Kararda, şüphelilerin delilleri yok etme, gizleme şüphesinin bulunduğu, isnat edilen suçlamalar ve delil durumuna göre adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yeterli olmayacağı anlaşıldığından şüphelilerin üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verildiği kaydedildi.
 
FETÖ/PDY BAĞLANTILARI SORULDU
Öte yandan şüphelilere hakimlik sorgusu sırasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü bağlantılarının olup olmadığı, örgüt lideri Fethullah Gülen’i tanıyıp tanımadıkları, darbe girişimine ilişkin talimatları nereden aldıkları ve nerede görevli olduklarının sorulduğu öğrenildi. Ayrıca gözaltına alınan erlerin girişim sırasında üstlerinin kendilerine eğitim ve tatbikat yapılacağı yönünde talimatlar vererek darbe girişimine dahil edildikleri şeklinde iddialarda bulundukları da kaydedildi.
 
DENİZLİ'DE 52 RÜTBELİ ASKER TUTUKLANDI
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma ile ilgili açıklama yaptı. Başsavcılık, gözaltına alınan rütbelilerden 52'sinin tutuklandığını, 4 rütbeli hakkında yurt dışı kararı verildiğini, 2 rütbelinin de savcılık tarafından serbest bırakıldığın duyurdu.
 
15 Temmuz 2016 günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi tarafından darbe girişiminde bulunulmasının ardından Başsavcılıkça gerçekleştirilen çalışmalar ve sonuca ilişkin açıklama yapıldı. Hareketinin hemen akabinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır başta olmak üzere yüksek rütbeli askerler için gözaltı ve yakalama kararları çıkarıldığının belirtildiği açıklamada, "Kalkışma girişiminin ilk anından itibaren Cumhuriyet Başsavcılığı olarak, Cumhuriyet Başsavcısı, 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 14 Cumhuriyet Savcısından oluşan çalışma grubu ile gözaltına alınanların yasal işlemleri tamamlanarak doğrudan Cumhuriyet Başsavcılığımıza intikal ettirilmiş, ifadelerine başvurulan 56 rütbeli asker, 'ayasayı ihlal' (TCK m. 319), 'cumhurbaşkanına suikast ve fiilî saldırı (TCK m. 310)', 'yasama organına karşı suç (TCK m. 311)', 'hükümete karşı suç (T.C.K m. 312)' ve 'silahlı örgüt (TCK m. 314)' gereğince Denizli Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemelerine sevk edilmiştir." denildi.
 
Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile birlikte toplam 52 rütbeli asker hakkında tutuklama, 4 rütbeli asker hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı kararı verildiğinin belirtildiği açıklamada, 2 rütbelinin ise mevcut delil durumuna göre serbest bırakıldığı kaydedildi. Tutuklama kararı verilen rütbeli askerlerin, İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulduğu açıklandı.
ERZURUM'DA İKİ VALİ YARDIMCISI AÇIĞA ALINDI, 4 RÜTBELİ ASKER TUTUKLANDI
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'da 2 vali yardımcısının açığa alındığını, jandarma komutanlığında görevli 4 rütbeli askerin tutuklandığını, Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde ise 64'ü rütbeli 187 kişi görevden uzaklaştırıldığını söyledi.
 
EDİRNE GARNİZON KOMUTANI TUĞGENERAL ARI TUTUKLANDI
'Anayasal düzeni silah yoluyla değiştirmeye teşebbüs', 'Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı', 'Yasama organına karşı silahlı isyan', 'Silahlı örgüt kurmak' suçlamasıyla işlem yapılan 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, soruşturma kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
IĞDIR'DA GÖZALTINA ALINAN HAKİM TUTUKLANDI
FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, darbe girişiminde yer aldığı tespit edilen Iğdır’ın Aralık ilçesi Hakimi Adem Calay tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, dün gözaltına alınan hakim Calay, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Calay, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Emniyette gözaltında tutulan ve sorguları süren 5 subayın ifadeleri doğrultusunda olayla bağlantılı olanların gözaltına alınacağı belirtildi.
 
TUĞGENERAL AFŞAR TUTUKLANDI
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Bitlis'te gözaltına alınan Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar, tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, darbe girişiminde yer aldığı belirlenen ve "Bitlis'in sıkı yönetim komutanı ilan edilme" ve "FETÖ üyesi olma" suçlarından adliyeye sevk edilen 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar, savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
FETÖ mensuplarının darbe girişimi kapsamında, 16 Temmuz'da Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar ile aynı birlikte görev yapan Kurmay Başkanı Ercüment Takır gözaltına alınmıştı.​
 
ERZİNCAN'DA 2 GENERAL, 6 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI
FETÖ-PDY mensubu askerlerin darbe girişiminde bulunmaya çalışma girişimlerinin sonuçsuz kalmasının ardından, askeri personel ile hakim ve savcılara yönelik yürütülen operasyonlar devam ediyor. Erzincan’da gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 2 general ve 6 askeri hakim ve savcı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin askeri personele yönelik yürütülen operasyonda gözaltına alınan 59’uncu Topçu Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Gönültaş, 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar, Askeri Savcı Gültekin Özdemir, Askeri Hakim Mehmet Akif Karadaş, Askeri Hakim Fatih Gölcü, Askeri Hakim Süleyman Akgül, Askeri Savcı Metin Keskin ve Askeri Savcı Alper Özdemir, sorgularının ardından Erzincan Adliyesi'ne sevk edilmişlerdi.
Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından; generaller 59’uncu Topçu Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Gönültaş, 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar, Askeri Savcı Gültekin Özdemir ve 6 askeri hakim ve savcı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, sivil hakim Cahide Keskin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
 
KAYSERİ'DE 29 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Kayseri’de 29 hakim ve savcı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü operasyonda yakalanan 29 hakim ve savcı, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakim ve savcılar çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Tutuklanan 29 kişi Nevşehir Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 6 hakim ve savcının ise firari oldukları öğrenildi.
 
İSTANBUL'DA 13 GENERAL VE 1 AMİRAL TUTUKLANDI
15 Temmuz darbe girişimine karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 13 general ve 1 amiral hakkında tutuklama kararı verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen generaller; Korgeneral Erdal Öztürk, Tümgeneral Fethi Alpay, Tümgeneral Mehmet Özlü, Tümgeneral Haluk Şahar, Tümgeneral Serdar Gülbaş, Tümgeneral Şaban Umut, Tuğgeneral İrfan Can, Tuğgeneral Erdal Akyıldız, Tuğgeneral İmdat Bahri Biber, Tuğgeneral Ahmet Biçer, Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Tuğgeneral Eyyüp Gürler, Tuğamiral Ömer Mesut Ak, sorgularının ardından gönderildikleri 10. Sulh Ceza Mahkemesince tutuklandı.
Tutuklanan generallerin, "silahlı terör örgütü kurmak", "silahlı terör örgütü üyesi olmak", "darbeye teşebbüs" gibi suçlamalar nedeniyle tutuklandıkları öğrenildi.
 
ADANA'DA 23 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI
Darbe girişiminin ardından Adana’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 hakim ve savcıdan 23'ü tutuklandı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Adana’da görevli şüpheli hakim/savcıların açığa alındığı hatırlatıldı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Adana Adliyesi ile Adana Bölge İdare Mahkemesi’nde görevli FETÖ/PDY üyesi şüphelisi 28 hakim ve savcı, Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadelerinin alınmalarının ardından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiği belirtildi. Hakimlikçe sorguları tamamlanan şüpheli hakim ve savcılardan 23’ü tutuklanırken, 5 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiği ifade edildi.
Tutuklanan hakim ve savcılar cezaevine götürüldü.
 
ÇANKIRI GARNİZON KOMUTANI BAYAZIT TUTUKLANDI
Eskişehir'de yakalandıktan sonra Çankırı’ya getirilen Çankırı Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi'ne kondu.
FETÖ darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çankırı Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Adliye önünde bekleyen bir grup vatandaş, sloganlar atarak, Bayazıt'a tepki gösterdi. Polis ekiplerinin adliye önünden uzaklaştırmak isteği grup dağılmayınca, Bayazıt’ın cezaevine sevki yaklaşık 2 saat gecikti.
Öte yandan Kurmay Albay Yusuf Bayazıt adliyeden çıkarıldığı sırada vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Polis, havaya uyarı ateşi açarak grubu sakinleştirdi. Yoğun güvenlik önlemi altında adliyeden çıkartılan Bayazıt, Çankırı E Tipi Cezaevi'ne götürüldü.
Adliye önünde bekleyen grup, cezaevi önüne gelerek protestolarına devam etti.
 
BATMAN'DA BAŞKOMİSER TUTUKLANDI
Batman’da Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir baş komiser tutuklandı.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Batman’da 3 binbaşı, 1 üsteğmen ve bir başkomiser gözaltına alınmıştı.
İl Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusunun ardından Beşiri İlçe Emniyet Amirliği’nde görev yapan başkomiser çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 binbaşı ve 1 üsteğmenin emniyetteki sorgularının devam ettiği öğrenildi.
 
İZMİR'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 5 GENERAL TUTUKLANDI
Başarısız darbe girişiminin ardından İzmir'de gözaltına alınan 5 general, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. 15 Temmuz gecesi yapılan ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrası İzmir'de gözaltına alınan askerler arasında 5 general de yer aldı.
Gözaltına alınanlar arasında bulunan Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral M.H., NATO Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral S.S., Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral H.İ.Y., Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Y.Ç. ve Bornova 57'nci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral M.N.B., İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Adliyede savcılığa ifade veren 5 general, tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.
 
ERZİNCAN'DA TUĞGENERAL TUTUKLANDI
Erzincan Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaşanan darbe teşebbüsünün ardından düzenledikleri operasyonlarda 59’ncu Topçu Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Gönültaş, 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ ile 1 yarbay, 2 teğmen, 6 askeri hakim ve 4 savcıyı gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan askeri personel sorgularının ardından Erzincan Adliyesine sevk edildi.
Adliyeye sevk edilen Tuğgenerallerden 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar tutuklanırken, diğer Tuğgeneral Yüksel Gönültaş ile hakim ve savcıların adliyedeki soruşturmaları devam ediyor.
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, il genelinde gerçekleştirilen gözaltılar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gözaltına alınan 16 kişiden 1 tuğgeneralin tutuklandığını, 1 kişinin arandığını söyleyen Arslantaş; “Bu gün itibariyle 2 tuğgeneral, 1 albay ki kendisi il jandarma komutanı, 1 yarbay, 2 teğmen, 6 askeri hakim, 4 sivil savcı gözaltına alınmışlardır.” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Yerlikaya 1 Mayıs tedbirlerini açıkladı29 Nisan 2024 Pazartesi 12:29
  • Bakan Fidan, İbrahim ile görüştü29 Nisan 2024 Pazartesi 12:00
  • 2 Genel Başkan partilerine veda etti29 Nisan 2024 Pazartesi 11:43
  • Yurtta hava durumu29 Nisan 2024 Pazartesi 09:46
  • Organize suç örgütü çökertildi29 Nisan 2024 Pazartesi 09:41
  • 3 ilde FETÖ/PDY operasyonu29 Nisan 2024 Pazartesi 09:18
  • Bakan Fidan Riyad'a gidiyor27 Nisan 2024 Cumartesi 14:08
  • Meral Akşener veda etti27 Nisan 2024 Cumartesi 14:02
  • Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik27 Nisan 2024 Cumartesi 12:11
  • Mevsimlik işçi kararı yayımlandı27 Nisan 2024 Cumartesi 12:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78