• BIST 9350.01
  • Altın 4308.086
  • Dolar 39.3585
  • Euro 45.6149
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

İstanbul Barosu’na yeni başkan adayı

İstanbul Barosu’na yeni başkan adayı
İstanbul Barosu Ekim ayında yapılacak seçimlerle başkanını yenileyecek...

Yeni kurulan ÖNCE AVUKAT GRUBU’nun başkan adayı İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Elif Görgülü olarak belirlendi. Grubun tanıtımını Harbiye’deki Habitat Parkı’nda yapan Görgülü, bugün gelinen noktada hukukun üstünlüğünün yerini üstünlerin hukukuna bırakmasından ve yapılan yasal düzenlemelerle hak savunucusu avukatların görev alanlarının daraltıldığını, nerdeyse cezalandırıldıklarını belirtti.

Bu durumdan rahatsız olduklarını ve baroyu yenileştirmek, gençleştirmek ve güçlendirmek amacıyla kurdukları grubun önce özellikle mesleğe yeni başlayan avukatların sorunlarını çözmeyi amaçladıklarını anlatan Elif Görgülü şöyle devam etti:

“Mesleğimizin bütün sorunlarını tesbit edip sağlam bir iş planı ile yola çıkıyoruz. Başlangıç noktasına mesleğimizi ve özellikle genç meslektaşlarımızı koyduğumuz için grubumuzun adını da ÖNCE AVUKAT koyduk. Genç meslektaşlarımızın mesleğe kimsesizlik, gelecek kaygısı ve baroya erişememek gibi düşünceler yerine “doğru yerdeyim, sevdiğim işi yapacağım, hakkı ve hukuku savunacağım, asla vazgeçmeyeceğim, pes etmeyeceğim” diye başlamasını istedik.” 

İstanbul Barosu’nun yeni başkan adayı Baronun 60 bine yaklaşan üye sayısı ile dünyanın en büyük barosu olduğunu ve üyelerinin hepsi eğitimli bu kadar güçlü bir başka meslek örgütü bulunmadığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Biz, çok yüksek üye sayımızı iş yapmanın önünde engel ya da yavaşlatıcı olarak görmüyoruz. Aksine, üyelerimize barodan bakmak yerine üyelerin istek ve sorunlarını önceleyerek çöze çöze baroya taşıyarak gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Biz avukatlar hak savunucusuyuz ve güçsüzü güçlüye karşı savunuyoruz. Her zaman, hep aynı kararlılıkla haklının hakkını savunmaya devam edeceğiz. Pes etmeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz” 

Elif Görgülü, Baroda genç avukatlarla deneyimli meslektaşlarının birlikte ve uyum içinde çalışmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

İstanbul  Barosu Yönetim Kurulu üyesinin başkanlık açıklamasını yaptığı park buluşmasına büyük çoğunluğu 0-5 yıl arası kıdemi bulunan 200‘e yakın avukat ve bazı hukukçu akademisyenler katıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Bir milyon öğrenci ter dökecek!14 Haziran 2025 Cumartesi 11:15
  • Yumurta üretiminde büyük düşüş!14 Haziran 2025 Cumartesi 10:57
  • Başkanvekili bankamatik memuru çıktı13 Haziran 2025 Cuma 11:45
  • AJet İran seferlerini iptal etti13 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • 36 il merkezli yasa dışı bahis operasyonu13 Haziran 2025 Cuma 11:13
  • Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı13 Haziran 2025 Cuma 10:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43