• BIST 10449.36
  • Altın 4836.482
  • Dolar 41.2706
  • Euro 48.55
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

İsrail’in ihlali nedeniyle geciken esir takası gerçekleşti

İsrail’in ihlali nedeniyle geciken esir takası gerçekleşti
Hamas'ın 4 esirin cenazesini İsrail'e teslim etmesinin ardından, serbest bırakılmaları İsrail tarafından ertelenen Filistinli mahkumlar özgürlüğüne kavuştu.

İsrail’in Hamas ile varılan anlaşmayı ihlal ederek Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını ertelemesinin ardından geciken esir takası sonunda gerçekleşti. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Hamas anlaşmanın birinci aşamasında teslim edilmesi beklenen son 4 rehinenin cenazesini herhangi bir tören yapmadan Kızılhaç yetkililerine teslim etti. 

Kızılhaç tarafından Kerem Şalom sınır kapısında İsrail güçlerine teslim edilen cenazeler üzerinde kimlik teşhisi yapılacağı açıklandı. İsrail'in serbest bırakmayı taahhüd ettiği Filistinli mahkumlar ise Kızılhaç nezaretinde işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ofer Hapishanesi'nden ayrılarak Ramallah şehrine getirildi. Filistinli mahkumlar, kendilerini bekleyen yakınları tarafından coşkuyla karşılandı. Şimdiye dek kaç Filistinli mahkumun serbest bırakıldığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail’in ihlali Filistinli tutukluların serbest kalmasını geciktirmişti

Hamas, İsrail ile varılan ateşkes anlaşmasının son aşamasında 22 Şubat’ta 6 İsrailli esiri daha serbest bırakmış, İsrail ise 620 Filistinli tutukluyu serbest bırakma taahhüdünü yerine getirmemişti. İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Filistinli tutukluların serbest bırakılmasının ertelendiği bildirilmiş, gerekçe olarak "Hamas’ın esirleri küçük düşüren törenleri" ve "esirleri propaganda amacıyla kullanması" gösterilmişti.

Hamas anlaşmaya varıldığını duyurmuştu

Hamas’tan daha sonra yapılan açıklamada ise Kahire'de Mısırlı yetkililerle yapılan görüşmeler sırasında krizin çözümüne yönelik bir anlaşmaya varıldığı belirtilerek, "İlk aşamada iade edilmesi kararlaştırılan İsrailli esirlerin cenazeleri ile Filistinli kadın ve çocukların takasının eş zamanlı olarak gerçekleştirileceği" kaydedilmişti. Açıklamada, "Hamas heyeti, anlaşmanın tüm şartlarına ve aşamalarına tam ve kesin olarak uyulması gerektiği konusundaki net tutumunu bir kez daha yineledi" ifadeleri kullanılmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Litvanya: "Ukrayna'ya asker göndermeye hazırız"21 Ağustos 2025 Perşembe 11:32
  • Trump: "Ateşkes Putin'e bağlı, ama çok hayal kırıklığına uğradım"08 Ağustos 2025 Cuma 14:40
  • Çin'de sel felaketi: 10 ölü, 33 kayıp08 Ağustos 2025 Cuma 14:38
  • İran'da 5.4 büyüklüğünde deprem05 Ağustos 2025 Salı 10:22
  • "İsrail'in saldırılarını soykırım olarak görmüyorum"04 Ağustos 2025 Pazartesi 10:16
  • Rusya'da 8.8 deprem30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:26
  • Trump 10 gün süre verdi30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:11
  • Türkiye-Kazakistan arasında 20 önemli anlaşma30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:09
  • Suriye ve İsrailli yetkililer Paris'te25 Temmuz 2025 Cuma 10:22
  • Irak'ta yangın faciası: 50 ölü17 Temmuz 2025 Perşembe 10:56
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43