• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

İsrail saldırısı tüm yurtta protesto edildi

İsrail saldırısı tüm yurtta protesto edildi
İsrail'in Gazze'deki hastaneye saldırısına tüm yurtta sesler yükseldi...

Bursa’da vatandaşlar Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan saldırıyı protesto etti. 

İsrail'in Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalamasının ardından Bursalı vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Türkiye ve Filistin bayraklarıyla meydana gelen vatandaşlar slogan atarken tekbir de getirildi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda İsrail bayrağı yakılarak slogan atan vatandaşlar tekbir getirerek dağıldı. 

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısı İzmir'de kalabalık grup tarafından protesto edildi. 
İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısı, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra Konak Meydanında toplanan kalabalık grup tarafından protesto edildi. Filistin bayrakları taşıyan gruptakiler "Aksa Tufanı İsrail'i yenecek", "Katil İsrail" sloganları attı. 

“Ramallah, Batı Şeria, Mescidi Aksa, Gazze müminlere emanettir” diyerek meydanda konuşma yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı yaptığı açıklamada, “Hz. Ömer orayı teslim aldı, Selahaddin Eyyubi fethetti, Abdülhamit Han’ın emanetine sahip çıkma zamanımız gelmedi mi?" dedi. 

“Allah'ın hükümleriyle hükmetmeyenler kafirlerin, zalimlerin ta kendisidir” 

Hastanelerde son 1 saatte bin kişinin şehit olduğunu söyleyen Saygılı, "Biz buna dur demeliyiz. Allah'ın hükümleriyle hükmetmeyenler kafirlerin, zalimlerin ta kendisidir. Allah kıyamet gününde bizleri hesaba çekmeyeceği şekilde dimdik durmayı bizlere nasip etsin. Rabbim bu yolda şehadet nasip etsin" şeklinde konuştu. 

“Artık Müslümanların tarafını belli etme zamanı” 

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran da İsrail'in toprağa gömülmesinin zamanının gelip geçtiğini söyledi. "Zalimlerin tarafını belli ettiği bir zamanda Müslümanların da tarafını belli etme zamanı gelmiştir" diyen Erduran, “Bebek katili İsrail bugüne kadar hiçbir zaman sözden anlamadı. Miting yaptık, bağırdık anlamadı. Konuşmak, bağırmak, nutuk atmak çare değil. Zalimin anlayacağı tek şey güçtür. Ve bu saatten sonra konuşmak yerine bir araya gelip eyleme geçme zamanı gelmiştir" diye konuştu. 

Grup daha sonra sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına yürüyüş yaptı. Burada da tekbirler getiren grup, edilen duaların ardından alandan ayrıldı. 

Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen saldırının ardından Gümüşhane’de vatandaşlar meydana çıkarak Filistin için dualar etti. 

Gümüşhane’de İsrail tarafından Filistin’e düzenlenen saldırılarda abluka altındaki Gazze’de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi’nin vurulmasının ardından vatandaşlar meydana çıktı. Gümüşhane Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edildi ve Kuran-ı Kerim okundu. 

Grup daha sonra Türk ve Filistin Bayraklarıyla Atatürk Caddesi üzerinde sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüşün ardından grup dağıldı. 

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlendiği saldırı sonrası Kilis’te meydanda toplanan vatandaşlar sokaklara inerek İsrail’e tepki gösterdi. 

Cumhuriyet meydanında toplanan STK temsilcileri ve vatandaşlar, Israil’in Gazze’deki hastaneye yaptığı saldırıyı kınadı. Kuran-ı Kerim okuyan ve dua eden vatandaşlar İsrail’in katliamına son verilmesi gerektiğini vurguladılar. Kent genelinde araç konvoyu düzenleyen vatandaşlar, protestosunu sonlandırdı. 

İsrail tarafından Filistin’e düzenlenen saldırılarda abluka altındaki Gazze’de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi’nin vurulmasının ardından Antalya'da toplanan vatandaşlar eylem yaptı. Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık yüzlerce kişinin öldüğü hastane saldırısını protesto etti. 

Antalya Kudüs Platformu tarafından düzenlenen ve STK'ların da destek verdiği protestoya çok sayıda vatandaş katıldı. Genç, yaşlı, çocuk ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Cumhuriyet meydanında toplanan ve zaman zaman yağan yağmura rağmen hayatını kaybedenler için dua eden vatandaşlar yapılan konuşmaların ardından ellerinde bayraklarla tekbir getirerek kapalı yolda yürüdü. 

Antalya Kudüs Platformu başkanı Hakan Ülgen burada yaptığı konuşmada ”Filistin’deki kardeşlerimiz Allanın izniyle inanıyorlar bu davaya. Bizler de inanmamız gerekiyor. Bu saatten sonra Antalya Kudüs Platformu olarak sürekli telefonlarda olsun gözünüz. Sosyal medya gruplarından haberleşelim. Yarın da burada olabiliriz, başka bir günde burada olabiliriz İnşallah zafer inanlarındır. ve yakındır ”dedi. 

Edirne'de Selimiye Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik grup sloganlar atarak İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım boyutuna ulaşan saldırılarını protesto etti. 
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken hastaneleri hedef almasının ardından ülke çapında protesto gösterileri başladı. 

Gazze'ye müdahalenin 11.gününde hastanelere yapılan saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Gazze'deki sivil kayıplarının ardından Türkiye tek yürek oldu, İsrail'in saldırıları protesto edildi. Çok sayıda vatandaş ellerinde Filistin bayrakları ile Selimiye Meydanı'nda bir araya geldi. 
Mimar Sinan Heykeli önünde toplanan grup İsrail aleyhine sloganlar attı. 

Gazze'ye destek için bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in saldırılarını lanetlerken, yaşamını yitiren Filistinliler için dua edip Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. 

Cihannüma Edirne İl Temsilcisi Ataman Alkan burada yaptığı açıklamada, Müslüman ülkelerin bir araya gelmesi gerektiğini belirterek batının daha çok sömürmek için birlikte hareket ettiğini ifade etti. 
Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş ise, "Siyonistlerin zulmüne karşı ayağa kalkmazsak, bu zulme ses çıkarmazsak, bu ateş tüm insanlığı yakacaktır" dedi. IHH Edirne İl Başkanı Abdülkadir Akdi de, katılımcılara dua ettirdi. Konuşma ve duanın ardından vatandaşlar sessizce dağıldı. 

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Babtist Hastanesi'ni hedef almasının ardından Oto Çekiciler Federasyonu İstanbul'da Kavacık'ta toplanıp saldırıyı protesto etti. 

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Babtist Hastanesi'ne hava saldırısında bulunmasının ardından tepkiler büyüyor. İstanbul'un birçok yerinde saldırıyı protesto etmek amacıyla vatandaşlar bir araya geldi. Saldırının ardından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü(FSM) Anadolu yakası, Kavacık mevkinde toplanan Oto Çekiciler Platformu, araçlarına Türk bayrağı asıp, konvoy oluşturup kornalarla İsrail'e tepki gösterdiler. Zaman zaman Türkiye marşları da araçlarından çalan oto çekiciler platformu üyeleri, "Filistin için şimdi gönderseler gideriz diyerek" tepki gösterdiler. 

"Çocuklar ölsün diye sessiz kalmayacağız" 

Anadolu Yakası Oto Çekiciler Platformu Başkanı Birhan Altun, " Biz oto çekiciler platformu olarak meslektaşlarımızla birlikte İsrail'in yaptığı bu zulme karşı hep birlikte toplanmaya karar verdik. Bugun Anadolu yakasından yaklaşık 50 kişilik bir ekip olarak toplandık. Biz çocuklar uyusun diye sessiz kalıyoruz, çocuklar ölsün diye sessiz kalmayacağız" dedi. 

"Filistine gidip savaşırız" 

Oto çekicilerden Mustafa Kılıç, " Filistin için kurtarıcı ekibi olarak toplandık. Katliamlara bir dur dememiz lazım artık. Biz de bir ses olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Konvoy olarak ilerleyeceğiz bize şimdi gidin deseler Filistine gidip savaşırız" dedi. 

Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen saldırının ardından Erzincan'da meydana çıkan vatandaşlar İsrail’e tepki gösterirken Filistin için dualar etti. 

İsrail tarafından Filistin’e düzenlenen saldırılarda abluka altındaki Gazze’de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi’nin vurulmasının ardından Erzincan'da vatandaşlar meydana çıktı. Dörtyol Kızılay Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dualar edilirken, İsrail’e ise tepki gösterildi. Sık sık tekbir getiren grup, attıkları sloganlarla da tepkilerini dile getirdi. STK’ları temsilen basın açıklaması yapan sözcü, “Bu mücadele Allah’tan başka hiçbir şeyi olmayanlarla Allah’tan başka her şeyleri olanların mücadelesidir. Rabbim, kendi tarafında olanları mutlaka galip getirecektir. Biz buna iman ediyoruz” dedi. Basın açıklamasının ardından toplanan grup, olaysız bir şekilde dağıldı. 

‘Filistin’de katledilenler için bütün camilerde gıyabi cenaze namazı kılınacak’ 

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırılar sonucu vefat edenler için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salaların okunacağını ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurdu. 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
“İsrail'in Filistin’de yaptığı saldırılarda vahşice katledilen Müslüman kardeşlerimiz için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salalar okunacak ve öğle namazını müteakip gıyâbî cenaze namazı kılınacaktır”                                         

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 13 ilde ‘Sibergöz-35’ operasyonu27 Nisan 2024 Cumartesi 10:45
  • İnşaat işçisi çatıdan atlamak istedi27 Nisan 2024 Cumartesi 10:31
  • Mehmet Ali Yılmaz toprağa verildi26 Nisan 2024 Cuma 15:44
  • Yeni müfredat taslağı hazırlandı26 Nisan 2024 Cuma 14:47
  • Bakan Güler, KKTC'de26 Nisan 2024 Cuma 12:58
  • Yurtta hava durumu26 Nisan 2024 Cuma 09:24
  • 36 bin yeni sağlık personeli alınacak26 Nisan 2024 Cuma 09:12
  • TBMM'de Çocuk Zirvesi25 Nisan 2024 Perşembe 13:21
  • Ümit Özdağ, Ulus Hali’nde25 Nisan 2024 Perşembe 12:23
  • Eş zamanlı ‘Bozdoğan-29’ operasyonu25 Nisan 2024 Perşembe 10:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78