• BIST 13292.93
  • Altın 6222.44
  • Dolar 47.5132
  • Euro 54.7231
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

İslam ümmetine saldırı niteliği taşıyor!

İslam ümmetine saldırı niteliği taşıyor!
Karar, bölge düzeyinde korkunç dönüşümler vaktinin başlangıcı olacak...
Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, "Karar, bölge düzeyinde korkunç dönüşümler vaktinin başlangıcı olacak. Aynı zamanda Filistin halkına, kutsal değerlerine ve İslam ümmetine saldırı niteliği taşıyor." dedi.
 
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planının tehlikeleri konusunda uyarıda bulundu.
 
Katar merkezli Al Jazeera kanalına konuşan Heniyye, kararın bir "macera", "hesap edilmemiş bir kumar" olduğunu belirterek, kimsenin bunun yansımalarını öngöremeyeceğini söyledi.
 
 
"Karar, bölge düzeyinde korkunç dönüşümler vaktinin başlangıcı olacak. Aynı zamanda Filistin halkına, kutsal değerlerine ve İslam ümmetine saldırı niteliği taşıyor." diyen Heniyye, böyle bir kararı almaktan vazgeçmesi için ABD yönetimine çağrıda bulundu.
 
Bazı liderlerle görüşmeler yaptığını, olayın tehlikesine uygun düzeyde pozisyonlar edinmelerini istediğini ifade eden Heniyye, Filistin halkının karara karşı çıkması konusunda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile anlaştıklarını belirtti.
 
"Topraklarımızda bir İsrail devleti yok ki başkenti olsun"
 
Kararın çıkarılmasını, "çözüm sürecinin bitişinin resmi olarak açıklanması" şeklinde değerlendiren Heniyye, Filistin halkının ABD'nin son yönelimleri karşısında teslim olmayacağını, kararın geçersiz olması için mücadele gücüne sahip olduğunu kaydetti.
 
Heniyye sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Karar, coğrafi ve tarihi gerçekleri değiştiremeyecek. Kudüs, Filistinli-Müslüman ve Arap kimliğiyle kalacak. Topraklarımızda bir İsrail devleti yok ki başkenti olsun.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, büyükelçiliklerini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararını açıklaması bekleniyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 15 yaş altına sosyal medya yasaklandı!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:32
  • İran Savaşının Maliyeti 37,5 Milyar Dolar!22 Temmuz 2026 Çarşamba 11:55
  • ABD İran'a yeni saldırı dalgası başlattı21 Temmuz 2026 Salı 10:55
  • Rusya, Karadeniz’de yük gemisini vurdu20 Temmuz 2026 Pazartesi 12:37
  • Trump, Çin'i 2020 seçimlerine müdahale etmekle suçladı18 Temmuz 2026 Cumartesi 12:23
  • Hollanda'da "su kıtlığı" ilan edildi18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:57
  • ABD ordusu: Son saldırı dalgası tamamlandı16 Temmuz 2026 Perşembe 11:01
  • Rusya'dan Kiev'e füze saldırısı!16 Temmuz 2026 Perşembe 10:58
  • "ABD ile görüşme planlanmıyor"15 Temmuz 2026 Çarşamba 20:22
  • ABD Saldırılarında 2 Ölü, 260'tan Fazla Yaralı15 Temmuz 2026 Çarşamba 16:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43