• BIST 9141.31
  • Altın 4270.631
  • Dolar 39.6517
  • Euro 45.9301
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C

"IŞİD’le mücadele edebilecek tek güç Suriye"

"IŞİD’le mücadele edebilecek tek güç Suriye"
Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, terör örgütü IŞİD’le mücadele edebilecek tek gücün Suriye hükümeti olduğunu, bu yüzden Rusya’nın da Suriye hükümetine desteğini sürdüreceğini söyledi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, terör örgütü IŞİD’le mücadele edebilecek tek gücün Suriye hükümeti olduğunu, bu yüzden Rusya’nın da Suriye hükümetine desteğini sürdüreceğini söyledi.

Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Peskov, “Rusya terör örgütü IŞİD’in işgalini genişleterek devam etmesi ile ilgili tehdide bir çok kez vurgu yaptı. Bu hareketi durdurabilecek tek güç Suriye yönetimi… Burada başka organize ve etkili güç yok.” dedi.

Bu nedenle Rusya’nın Suriye yönetimine destek misyonuna önem verdiğine değinen Peskov, “Rusya tehlikeli olayla ilgili Suriye yönetimine desteği önemli buluyor. Devlet Başkanı ve Dışişleri Bakanlığı bunu açıkladı. Rusya’nın gerekli yardımları yapmasının açıklaması bu…” ifadelerini kullandı.

Putin geçen hafta yaptığı açıklamada Suriye hükümetine askeri teçhizat, ekipman ve eğitim anlamında önemli destek sağladıklarını ifade etmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı da eski anlaşmalar çerçevesinde Suriye’ye askeri malzeme gönderildiğini doğrulamış, Rus askerinin bölgede herhangi bir operasyona katılmadığını vurgulamıştı.

PUTİN, BM’DE SURİYE KRİZİNİ KONUŞACAK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşmiş Milletler Genel Kurul’unda yapacağı konuşmada da Suriye krizi ve IŞİD’le mücadele konusuna değineceğini ifade eden Peskov, BM gündeminde konuşmaların büyük çoğunluğunun bu sorunla ilgili olacağını söyledi.

Peskov, Putin’in Amerika ziyaretinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi ile ilgili henüz bir program belirlenmediğini de vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Hamaney: "Siyonistlere merhamet göstermeyeceğiz"18 Haziran 2025 Çarşamba 10:40
  • İsrail, Tahran'da füze fabrikalarını vurdu18 Haziran 2025 Çarşamba 10:35
  • ABD, İsrail Büyükelçiliğini 3 gün kapatıyor18 Haziran 2025 Çarşamba 10:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43