• BIST 10370.71
  • Altın 4331.857
  • Dolar 40.052
  • Euro 46.387
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

İşçilerin madende havalandırma olmadığı için zehirlendiği iddia edildi

İşçilerin madende havalandırma olmadığı için zehirlendiği iddia edildi
ANTALYA - Burdur´da krom madeninde meydana gelen gaz sızıntısının havalandırma olmadığı için 2 işçinin ölümüne 1´i ağır 3 işçinin de yaranmasına neden olduğu iddia edildi. Ölen işçilerden Ömer

ANTALYA - Burdur'da krom madeninde meydana gelen gaz sızıntısının havalandırma olmadığı için 2 işçinin ölümüne 1'i ağır 3 işçinin de yaranmasına neden olduğu iddia edildi. Ölen işçilerden Ömer Özcan'ın ağabeyi Mehmet Özcan, havalandırma olmadığı için zehirlenme olayının olduğunu belirtti.

Burdur'un Yeşilova ilçesi Düden köyünde dün bir krom madeninin 57'nci metresinde meydana gelen gaz sızıntısı sonucu Engin Özcan (34) ve amcaoğlu Ömer Özcan (35) hayatını kaybetmiş, 1'i ağır 3 işçi de yaralanmıştı. Kazanın ardından ölen işçilerin cenazeleri otopsi için getirildiği Antalya Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Madende ölen işçilerden evli ve bir çocuk babası Engin Özcan'ın ağabeyi Süleyman Özcan, kardeşinin madende bin 200 TL'ye çalıştığını, yeni ev aldığı için de borcu olduğunu söyledi. Özcan, kardeşinin yaklaşık 8 yıldır madende çalıştığını belirtti.

Diğer madenci Ömer Özcan'ın da evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Kardeşinin cenazesini almak için morga gelen ağabey Mehmet Özcan, kazanın yaşandığı madenle ilgili şu iddialarda bulundu: "Kardeşim 5-6 yıldır madende çalışıyordu. Havalandırma olmadığı için zehirlenme olayı olmuş. Disiplin yok, kara düzen çalışıyorlardı. Kendileri de 'tehlike var' diyorlardı. Güvenlik önlemi hiç yok. Ben gidip gördüm."

İki madencinin cenazesi bugün Yeşilova Salda köyünde toprağa verilecek. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43