• BIST 10333.8
  • Altın 2453.016
  • Dolar 32.2206
  • Euro 34.7527
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

İran'daki deprem Van'ı vurdu

İran'daki deprem Van'ı vurdu
Van'da ölü sayısı 9'a çıktı...37 yaralı var...

İran’ın Khoy şehrinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Van’da da hissedildi.   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İran'da yaşanan deprem Van'ın Başkale ilçesini etkiledi. 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 37 yaralımız var."  dedi. 

Son dakika haberleri...

AFAD’dan alınan bilgilere göre, sabah saat 08.53 sıralarında İran’ın Khoy şehrinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Van merkez başta olmak üzere birçok ilçede hissedildi. İran’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem Van’da 4’ü çocuk 8 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. 

Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik ve Gelenler mahallelerinde hasar meydana getiren deprem, Özpınar Mahallesinde ise 4’ü çocuk 8 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bölgeye süratle sağlık, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve AFAD İl Müdürü Osman Uçar ile birlikte helikopterle deprem bölgesine hareket etti. 

Son dakika haberleri...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'da meydana gelen ve Van'da hasara neden olan depremde 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Bakan Koca, şunları söyledi:

 "İran'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Van Başkale’de de hasara yol açtı. Depremden hemen sonra bölgeye 25 ambulans, 1 helikopter ambulans ve 13 UMKE ekibimizi sevk ettik. 7 kişinin hayatını kaybettiği depremde 21 vatandaşımız yaralandı. Başkale Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan 8 kişinin durumu kritik, diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." 

Son dakika haberleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın batısında meydana gelen ve Van’da da hissedilen depremle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen bölgeler ve arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.   

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'da meydana gelen deprem nedeniyle Van'ın Başkale ilçesine bağlı 4 köyde yıkımlar söz konusu olduğunu belirterek,"4'ü yetişkin, 3’ü çocuk olmak üzere 7 vatandaşımızı ilk gelen bilgiler ışığında paylaşıyorum kaybettik. Allah rahmet eylesin. 5 vatandaşımız da yaralı olarak hastanele ulaştırıldı" dedi.   

Bakan Soylu,şu açıklamayı yaptı:

”Bugün sabah itibarıyla 08.53'de İran’ın Hoy kentinde bir deprem meydana geldi 5.9 büyüklüğünde. İran'ın Hoy kenti ile bizim hem Hakkari, hem Van ilimiz Başkale ilçemiz sınır olarak teşkil ediyor. Hakkari'de yaptığımız değerlendirmelere göre bir olumsuzluk görülmüyor. Ama Van'da Başkale ilçesinin Kaşkol, Güvenlik, Gelenler, Özpınar köylerinde depremin etkilerinin hissedildiği, can kayıplarının olduğu konusunda ilk bilgileri aldık. Hemen de Sayın Cumhurbaşkanımıza Hoy kentindeki bu meydana gelen depremin bizimle alakalı bölümünde Van Başkale’de ve ilgili 4 köydeki karşı karşıya kaldığımız durumu arz ettik.

Evlerde yıkıklar söz konusu. Hem Van valimiz, hem kaymakamımız, hem de AFAD ekiplerimizin ilk bölümü yola çıktılar. AFAD ekiplerimiz ilgili köylere ulaştılar. Daha doğrusu Özpınar köyüne ilk önce ulaştılar, diğer köylere de ulaşmak üzereler. Şuanda enkaz altında vatandaşlarımızın olduğu köyler olduğu belirtiliyor. 4'ü yetişkin, 3’ü çocuk olmak üzere 7 vatandaşımızı ilk gelen bilgiler ışığında paylaşıyorum kaybettik. Allah rahmet eylesin. 6’sı Özpınar köyünden, 1 vatandaşımız ise Güvenlik köyünden. 5 vatandaşımız da yaralı olarak hastanelere ulaştırıldı. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam etmektedir.” 

Depremde ölenlerin sayısı 8’e çıktı   
 
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, İran’ın Hoy kentinde meydana gelen depremin en çok hasara yol açtığı Özpınar Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"An itibariyle enkaz altında kimse bulunmamaktadır. Kaşkol, Güvendik, Gelenler ve Özpınar olmak üzere 4 mahallemizde de yıkımlar gerçekleşmiş olup, Özpınar Mahallemizde 4’ü çocuk, 3’ü yetişkin, Güvendik Mahallesi'nde de bir yetişkin olmak üzere toplam 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Hastaneye sevk edilen 18 yaralımız mevcut. Yaralılar hastanelere ulaştırıldı. Özellikle bu bölge hayvancılıkla uğraşıyor. Hayvan kaybı, ahır ve ağılların çok zarar gördüğünü gördük. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Köylerimiz el birliğiyle birbirine destek olarak yaraları sarmaya çalışıyor. Ben bu anlamda vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” 

Son dakika haberleri...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İran'da yaşanan deprem Van'ın Başkale ilçesini etkiledi. 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 37 yaralımız var."  açıklamasını yaptı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Eğitim çalışanları iş bırakıyor09 Mayıs 2024 Perşembe 14:46
  • Kayıp turist ölü olarak bulundu09 Mayıs 2024 Perşembe 14:30
  • Sinan Ateş cinayetinde dava günü belli oldu09 Mayıs 2024 Perşembe 14:25
  • Özel’den belediye başkanlarına uyarı09 Mayıs 2024 Perşembe 13:45
  • MHRS’de yeni dönem09 Mayıs 2024 Perşembe 13:36
  • Bakan Tekin sendika başkanları ile görüştü09 Mayıs 2024 Perşembe 12:59
  • Terörle mücadele devam ediyor09 Mayıs 2024 Perşembe 12:34
  • '25 bin orman işçimizle yangına hazırız'09 Mayıs 2024 Perşembe 12:26
  • Kocabatmaz için TBMM’de tören09 Mayıs 2024 Perşembe 12:01
  • Cumhuriyet Gazetesi 100 yaşında09 Mayıs 2024 Perşembe 11:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78