• BIST 10971.52
  • Altın 5402.466
  • Dolar 42.0419
  • Euro 48.5056
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

iPhone Kullanıcıları Apple'a Dava Açtı!

iPhone Kullanıcıları Apple'a Dava Açtı!
iPhone Kullanıcıları En Sonunda Apple'a Dava Açtı...
Birkaç gün önce iPhone'lardaki yavaşlamayı kasıtlı olarak yaptığını itiraf eden Apple'a iPhone kullanıcıları tarafından iki farklı dava açıldı. Eski model cihazlarının ömrünü uzatmak ve bataryadaki güç kaybını ortadan kaldırmak için böyle bir girişimde bulunduğunu ifade eden Apple'a, Los Angeles ve Chicago'da bir araya gelen kullanıcıların dava açtığı belirtildi.
 
iOS 11 güncellemesiyle beraber pek çok iPhone kullanıcısı Apple'ı eleştirmişti. Apple, bu yavaşlamanın kasıtlı olarak yapıldığını açıklamasıyla beraber kullanıcıların sinirleri iki katına çıktı. Açıklamadan sonra soluğu mahkemede alan iPhone kullanıcıları, "ekonomik kayba uğradıklarını" ifade ederek Apple aleyhine dava açtılar. Chicago'da dava açan beş kullanıcı iPhone 5 ve iPhone 7'lerinde oluşan yavaşlamadan rahatsız olduklarını dile getirirken, bu yavaşlamaya maruz kalmanın da aldatıcı ve etik dışı olduğunu söylediler.
 
 
Ayrıca Chicago'daki davanın hukuk grubundan olan Vhalakis yaptığı açıklamada, "Apple'ın, kullanıcıları cihazın performansını tamamen değiştirecek bu güncellemeler konusunda kasten bilgilendirmediği değerlendirilmiştir. Bu kanıtlandığı takdirde, gerekli bilgilerin yasa dışı olarak kasten verilmemesi anlamına gelmektedir" dedi.
 
Los Angeles'ta açılan davada ise, iPhone kullanıcıları bu yavaşlamayı kabul etmedikleri ve yavaşlatma yüzünden telefonlarından tam performans alamadıkları için Apple'dan yeni pil masraflarının karşılanmasını istediler. Konu hakkında henüz açıklama yapmayan Apple'ın bu davayı kaybetme ihtimalinin bir hayli yüksek olduğu ön görülüyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Veri hırsızlığına dikkat! t26 Eylül 2025 Cuma 14:04
  • Sahte sosyal medya videolarına dikkat!23 Eylül 2025 Salı 13:08
  • 2024 yılında 3,2 milyardan fazla kimlik bilgisi çalındı19 Eylül 2025 Cuma 13:21
  • Çerezlerin kurbanı olmayın!11 Eylül 2025 Perşembe 11:39
  • Destek mi risk mi?09 Eylül 2025 Salı 18:01
  • Eğlenceli paylaşımlar siber suçlular için altın madeni!27 Ağustos 2025 Çarşamba 16:24
  • Siber tehditler sınırları zorluyor27 Ağustos 2025 Çarşamba 16:19
  • Sosyal medyada tedbiri elden bırakmayın27 Ağustos 2025 Çarşamba 16:15
  • Yapay zeka 'Halisülasyon' görüyor!27 Ağustos 2025 Çarşamba 15:45
  • Siber zorbalığı hafife almayın26 Ağustos 2025 Salı 19:57
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43