• BIST 9350.01
  • Altın 4289.332
  • Dolar 39.3512
  • Euro 45.5394
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C

İpek böceği yer altına giriyor!

İpek böceği yer altına giriyor!
Alinur Aktaş, alınan kararı 'bereket sofrası' etkinliğinde açıkladı.

Bursa Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş, T2 hattının kent meydanına doğru 1200 metresinde yerin altına girilmesi kararı aldıklarını ve T2’nin hattının normal sisteme entegre edilmesi gerektiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her Cuma sabahı yapılan bereket sofrası etkinliğinde Bağlaraltı mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Sabah namazını Ebu Bekir Camii’nde kılan Başkan Aktaş, sabah kahvaltısını da vatandaşlarla birlikte yaptı. Vatandaşlar sorunları ve beklentilerini Başkan Aktaş’a dile getirirken, Büyükşehir, BUSKİ ve Burulaş bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantıda tüm talepler not edildi.

Bursa haber...

Sıradan bir ülke değiliz

Cami lokalindeki kahvaltının ardından mahalle sakinleriyle sohbet eden  Başkan Aktaş, dünya genelinde bir kriz yaşandığını hatırlatarak, bu günlerin yakında atlatılacağını vurguladı.

Konuşmasında birlik beraberlik mesajları veren Başkan Aktaş, “Bu coğrafyada Türkiye gibi güçlü bir ülkeyi istemiyorlar. Geçmişte sağ-sol, Türk-Kürt, alevi-sünni ayrımı yaparak nifak tohumları ekmeye çalıştılar. Bu millet birlik ve beraberliği ile bu oyunlara geçit vermedi. Bu topraklara dair hedefleri olanlar var, hayalleri olanlar var. Bu dün de vardı, bugün de var.  Zannetmeyin ki bugünden sonra da olmayacak. Bugünden sonra da olacak, çünkü biz sıradan bir ülke değiliz” dedi.

Bursa’yı büyütmemiz lazım

Geçmişte yapılan yatırımların geliştirilerek devam ettiğinin de altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “T2 hattını diğer raylı sistemlerle entegre etmemiz lazım. Kent meydanına doğru 1200 metresinde yerin altına girme kararı aldık. Geçmişte yoğun ve dağınık çalışmalardan dolayı biraz sıkıntılar oluşmuştu. Çok şükür şuan bu sıkıntıyı çözdük ve trafik akıcı hale geldi” ifadelerini kullandı. Geçmişte yapılan kentsel dönüşüm sisteminin Bursa’ya olumsuz etki yaptığını da vurgulayan Aktaş, metrekareye, metrekare alınan bir sistemin kentsel dönüşüm olmayacağını dile getirdi.

Bursa haber...

Başkan Aktaş, “3-4 ailenin yaşadığı yere 10 kişi daha ekliyoruz, ondan sonra da Bursa'da ulaşımla alakalı problem var diyoruz. Eğri oturup, doğru konuşalım. Metrekareye metrekare alacaksın, 30 - 40 yıllık bina verip, yerine yeni daire alacaksın. Bu işten müteahhit kazanıyor, yer sahibi kazanıyor, herkes kazanıyor ama kaybeden Bursa oluyor. Bu şekilde kentsel dönüşüm olmaz. Bizim yeni yaşam alanları açıp Bursa’yı büyütmemiz lazım” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa dahil 18 ilde DEAŞ operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:57
  • Bursa şeftalisi sezona dalında 50 lirayla başladı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:40
  • Yavru kedi, trafiği kilitledi16 Haziran 2025 Pazartesi 09:38
  • Bursa'da fuhuş operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:37
  • Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya bir destek daha16 Haziran 2025 Pazartesi 09:34
  • Öldürülen kadının paylaşımı yürek burktu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:31
  • 21 Haziran’da dünya İznik’i dinleyecek15 Haziran 2025 Pazar 11:32
  • Islah çalışmaları bir kez daha durduruldu14 Haziran 2025 Cumartesi 11:00
  • Jandarmaya saldıran şahıs tutuklandı14 Haziran 2025 Cumartesi 10:54
  • Özdilek Park'ta yangın paniği!13 Haziran 2025 Cuma 12:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43