• BIST 9958.86
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

İnsan Kaynaklarının Nabzı Bursa'da Atıyor

İnsan Kaynaklarının Nabzı Bursa'da Atıyor
PERYÖN 14. İK Zirvesi'nin kapıları, 27 Mayıs Cuma günü de Bursalılara açık olacak.
Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi tarafından, 13 yıldan bu yana insan kaynakları alanında sektörel gelişim süreçleri ve insana dair ne varsa gündeme taşınarak, insan kaynakları profesyonellerini, akademisyenleri, sanatçıları, liderleri, yöneticileri ve insan yönetimine ilgi duyan herkesi bir araya getiren İK Zirvesi'nin 14'üncüsü, 'Kurbağanın Görebildiği' temasıyla başladı.
 
 
 
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 2 gün boyunca sürecek olan organizasyonda; Türkiye çapında alanında yetkinliği üst düzeyde olan önemli isimler konuşmacı olarak yer alırken, organizasyonda İK alanındaki yeni yöntem ve uygulamalarla birlikte, katılımcılara ilham kaynağı oluşturulması hedefleniyor.
 
 
 
2 gün süresince; 'Yeni Dünya, Yeni Tüketici, Yeni Şirket', 'İK Dönüşümü', 'İK ve Algı Yönetimi', 'Liderlik Nöropsikolojisi', 'Yaşam Sanatı', 'İK'da Doğru Bildiğimiz Yanlışlar', 'Büyük Dataya Gelene Kadar', 'İletişim Yoksa Liderlik Yok', 'Kurumsal Örgütlenmede Olağanüstü Durumlara Karşı Hazırlıklı Olma' gibi çarpıcı konu ve içerikler masaya yatırılacak.
 
 
 
Organizasyonun ilk gününde, birçok önemli kurum ve kuruluş açmış oldukları stantlarda katılımcılarla bir araya gelirken, zirveye destek olan sponsorlara da teşekkür plaketleri takdim edildi.
 
 
 
"Birbirinden Değerli İsimler"
 
 
 
Dev organizasyonda; Gazeteci Yazar, TV Programcısı Serdar Kuzuloğlu, Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Ali Poyrazoğlu, Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azöz, İletişim Koçu - Gazeteci Dr. Sedef Kabaş, Sinema ve Seslendirme Sanatçısı Betül Arım, Ford Otosan, İK Direktörü Nursel Ölmez, Borusan Holding İK Grup Başkanı Semra Akman, Yönetim Danışmanı Mehmet Bilgiç, Marmara Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Prof. Dr. M. Kemal Kuşçu, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. İdil Işık, Vodafone İş Sürekliliği Müdürü Mustafa Komut, Denizbank, Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya gibi birbirinden değerli isimler konuşmacı olarak katılım gösteriyor.
 
 
 
Sunuculuğunu Fulya Akbuga'nın yaptığı dev zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel, organizasyona yüksek katılım gösterilmesinden dolayı duyduğu heyecanı dile getirdi.
 
 
 
"Başkan Özçengel'den Teröre Lanet"
 
 
 
Konuşmasına terörün her türlüsünü lanetleyerek başlayan Özçengel, vatan uğruna canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle andı.
 
 
 
PERYÖN'ün kuruluş öyküsünü ve faaliyet alanlarını katılımcılarla paylaşan Özçengel, 3000'e yakın üyeyi ve 1200 kurumu bünyesinde barındırdığını vurgulayarak, 1998 yılında kurulan PERYÖN Güney Marmara Şubesi'nin de 300 üyenin gelişimine ışık tutarak, toplumsal açıdan da faydalı çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.
 
 
 
PERYÖN'ün sosyal sorumluluk projelerinden söz eden Özçengel, KARMER işbirliğiyle öğrencileri iş hayatına hazırlama, PERYÖN Akademi bünyesinde İK personellerinin gelişimini sağlama ve HR Talks ile de İK uygulamalarındaki sıkıntılara çözüm fırsatları sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.
 
 
 
"Hepimiz İçin Gökyüzünde Daha Fazla Mavilik Olmasını Umuyorum"
 
 
Geçtiğimiz yıl 'İnsanca' temasıyla hazırlanan zirveyi anımsatarak, iş hayatının çalışanlar üzerinde yarattığı baskıya dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten Özçengel, geçen yılki zirveden aldıkları olumlu geri dönüşümlerden dolayı, bu yılki zirveye daha heyecanlı hazırlandıklarını kaydetti.
 
 
 
'Kurbağa'nın Görebildiği' temasının öyküsünü de katılımcılarla paylaşarak, bireylerin üniversitenin ardından iş hayatına başlangıcında yaşadıklarını zorluklardan söz eden Özçengel; tecrübe, para, otorite gibi tuğlalar sayesinde kişilerin kariyerlerine yön verdiğini vurguladı.
 
 
Bu yıl birbirinden değerli 20 konuşmacının sunumlarıyla, 1000'in üzerindeki katılımcının zihninde yeni ufuklar açacağını aktaran Özçengel, "Çok değerli konuşmacıların aktaracakları bilgilerle, hepimiz için gidilecek daha çok yolumuzun olduğunu görmemiz konusunda yardımcı olacağına inanıyorum. 2 gün boyunca, hepimiz için gökyüzünde daha çok mavilik olursa, bizim için de bir kazanım olmuş olacak. Tüm katılımcılara keyifli bir 2 gün diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
 
 
Serdar Kuzuloğlu'ndan Kuşak Farklılıklarına 'Teknolojik' Yaklaşım
 
 
PERYÖN 14. İK Zirvesi'nin ilk konuşmacısı olarak sahneye çıkan Gazeteci Yazar, TV Programcısı Serdar Kuzuloğlu, böylesine güzel bir organizasyon kapsamında iş dünyası profesyonelleriyle bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, değişen dünya düzeninde bireyler üzerindeki kimlikler ve yeni kurallardan söz etti.
 
Son derece keyifli geçen sunumunda, sanayi devrimi sonrası yaşanan teknolojik gelişimler ışığında, birçok konuda statü bazlı değişimler yaşandığını söyleyen Kuzuloğlu, "Kimlik, içine hapsolduğun bir hapishanedir" diyerek, kişisel kimliklerin toplum içerisinde ortaya koyduğu algıyı ön plana çıkardı. Yenidünya düzeninde amaçlar ve araçların değiştiğini kaydeden Kuzuloğlu, "Artık yaşamak için çalıştığımız bir dönemdeyiz. Evrensel amaç paraya dönüşmüş durumda. Ve ne yazık ki para, pahalı ve yönetilmesi çok zor bir kozdur. Beklentilerimiz ve ihtiyaçlarımız da bu doğrultuda çok çabuk değişiyor. X,Y, Z diye adlandırılan kuşaklar diye bir şey yok. Dünya, hiçbir zaman kuşaklar arasındaki farkı bu kadar inceltmedi. Bugün sadece 2 kuşak var. Bunlar da teknolojiyi kullanan ve kullanmayan" diye konuştu.
 
PERYÖN 14. İK Zirvesi'nin ilk gününde, Borusan Holding İK Grup Başkanı Semra Akman da Borusan Holding bünyesinde gerçekleştirilen İK Dönüşüm süreçleriyle ilgili detaylı bilgiler verirken, Ford Otosan İK Direktörü Nursel Ölmez Ateş, 'İK ve Algı Yönetimi Bilinen ve Bilinmeyen Yönleri' başlıklı sunumuyla katılımcılara seslendi. Zirvenin ilk gününde, Tiyatro, Sinema ve Seslendirme Sanatçısı Betül Arım da 'Yaşam Sanatı' başlıklı, keyifli bir paylaşıma imza attı.
 
 
PERYÖN 14. İK Zirvesi'nin kapıları, 27 Mayıs Cuma günü de Bursalılara açık olacak.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa TB'nin tescil işlem hacmi arttı26 Nisan 2024 Cuma 14:15
  • İdris Doğrul, güven tazeledi26 Nisan 2024 Cuma 12:49
  • Bozbey, Başkanları ağırladı26 Nisan 2024 Cuma 12:45
  • Hemşirelik adayları üniformalarını giydi26 Nisan 2024 Cuma 12:42
  • Nilüfer'de başkan yardımcıları belli oldu26 Nisan 2024 Cuma 12:39
  • Gemlik'te Başkan yardımcıları belli oldu26 Nisan 2024 Cuma 12:36
  • Başkan Aydın personeli ziyaret etti26 Nisan 2024 Cuma 11:25
  • Mudanya'da kitap okuma etkinliği26 Nisan 2024 Cuma 09:19
  • Türkiye’de son 4 ustadan biri26 Nisan 2024 Cuma 09:15
  • Çocuklar zabıta oldu25 Nisan 2024 Perşembe 15:40
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78