• BIST 9350.01
  • Altın 4305.777
  • Dolar 39.368
  • Euro 45.4848
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

İmamoğlu'ndan İstanbul olimpiyatı değerlendirmesi

İmamoğlu'ndan İstanbul olimpiyatı değerlendirmesi
"Tek başına tesisle olmaz olimpiyat ruhunu aşılamamız lazım"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener’i ziyaret etti. Amaçlarının İstanbul’u olimpiyatlarla buluşturmak olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Makul bir zaman dilimine bunu tanımlamak lazım.

Şimdiden o dönemin sporcularına, o dönemin İstanbul halkı olacak çocuklarımıza, gençlerimize; sporu, sporcu ruhunu ve olimpiyat ruhunu aşılamak, anlatmak lazım.

Yoksa bu işler, tek başına tesisle olmuyor. Ona çalışacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’e iade-i ziyarette bulundu. Ataköy’deki Olimpiyatevi’nde gerçekleştirilen görüşmede İmamoğlu’na, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ile Spor A.Ş. Genel Müdürü Renay Onur eşlik etti.

“OLİMPİYATLARA HEP BERABER HAZIRLIK YAPMALIYIZ”

TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, İmamoğlu ve beraberindeki heyete, bina içerisindeki panolar üzerinden, Türkiye’nin olimpiyat süreciyle ilgili tarihsel bilgiler verdi. İmamoğlu, görüşmeyi, “Niyetimiz, İstanbul’un en yakın tarihte olimpiyatla buluşmasını istiyoruz.

Bu anlamda bir ortak mücadele vermek ve bunun mutlak başlangıcının da bir spor ruhu olması gerektiğini, her iki taraf olarak biliyoruz. Bu noktada çok etkili bir çalışma dönemini başlatmak arzusundayız.

Tabii ki Olimpiyat Komite’mize başvuracağız, beraber tartışacağız, konuşacağız. Bizim önümüzdeki yıllarda en önemli çalışmalarımızdan birisi, İstanbul’u olimpiyatla buluşturmak olacak.

Makul bir zaman dilimine bunu tanımlamak lazım. Şimdiden o dönemin sporcularına, o dönemin İstanbul halkı olacak çocuklarımıza, gençlerimize; sporu, sporcu ruhunu ve olimpiyat ruhunu aşılamak, anlatmak lazım. Yoksa bu işler, tek başına tesisle olmuyor.

Ona çalışacağız. Niyetimiz bu. Başkan’ımız niyetimizi biliyor. Zaten onların yıllardır niyeti bu. İnşallah o niyet birliğiyle beraber hem milletçe hem İstanbul şehri olarak, buna hep beraber hazırlık yaparız” sözleriyle değerlendirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Bir milyon öğrenci ter dökecek!14 Haziran 2025 Cumartesi 11:15
  • Yumurta üretiminde büyük düşüş!14 Haziran 2025 Cumartesi 10:57
  • Başkanvekili bankamatik memuru çıktı13 Haziran 2025 Cuma 11:45
  • AJet İran seferlerini iptal etti13 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • 36 il merkezli yasa dışı bahis operasyonu13 Haziran 2025 Cuma 11:13
  • Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı13 Haziran 2025 Cuma 10:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43