• BIST 9347.86
  • Altın 4324.241
  • Dolar 39.3963
  • Euro 45.6874
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C

İmamoğlu’ndan deprem çağrısı

İmamoğlu’ndan deprem çağrısı
"Olası depremde İstanbul'un göreceği ekonomik zarar Avrupa'yı da etkiler"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AB üyesi 27 ülkenin büyükelçileriyle bir araya geldi. İstanbul'u bekleyen büyük depreme yönelik çağrıda bulunan İmamoğlu, "Olası depremde İstanbul'un göreceği ekonomik zarar Avrupa'yı da etkiler. Şimdidien teknoloji ve yatırım konularında işbirliği yapmalıyız" dedi.

Sözcü'nün haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger'in davetlisi olarak Ankara’da AB üyesi toplam 27 ülkenin büyükelçileriyle bir araya geldi.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Berger’in ardından söz alan Ekrem İmamoğlu, AB ülkeleri ile yapılacak olası iş birliklerine, İstanbul’u bekleyen büyük deprem üzerinden örnek verdi. İmamoğlu şunları söyledi:

150 MİLYAR DOLARLIK BİR ZARAR BEKLENİYOR

Avrupa'dan ve dünyanın farklı ülkelerinden bilim insanlarının katkılarıyla depremle ilgili toplantı yapıyoruz. Ne yazık ki bazı veriler, gerçekten çok çarpıcı. Hazırlıksız bir depremi yaşadığımız takdirde, İstanbul'un büyük bir ekonomik zarara uğrayacağı, 150 milyar doların üzerinde bir zarar meydana geleceği yönünde uzman tespitleri var.

EKONOMİK OLARAK AVRUPA’YI DA ETKİLER

Ne yazık ki 20 yıllık zamanda olumsuz birtakım hamleler yüzünden boşa geçmiş süreci çok hızlı kapatmamız lazım. Depremle ilgili bilim insanlarının yaptığı bir çalışmayı şöyle ifade edeyim: Depremden önce alınmayan 1 liralık maliyetin, depremden sonra 10 liralık zarara kadar büyüyebileceği konusunda bir takdirleri var. Bu bakımdan beklenen büyük İstanbul depreminin Avrupa’ya da zararı olacak. Avrupa’yla işbirliği yapmak, teknolojileri konuşmak, hatta bu konuda yatırımı desteklemekle ilgili süreçleri başlatmak arzusundayız.

 

 

ÇOK DEĞERLİ BULUŞMALAR PLANLAYABİLİRİZ

Avrupa’nın doğusunun merkezi İstanbul’dur. Bu özelliğiyle beraber çok değerli buluşmalar planlayabiliriz. İstanbul’un güvenli bir merkez olduğunu, İstanbul’un demokrasi konusunda attığı cesur adımların karşılık bulması noktasında çok etkin buluşmalar tasarlayabiliriz. Hiçbir hususu aksatmadan ve ıskalamadan, çok sıcak ve iyi ilişkileri AB üyesi ülkelerle İstanbul'da başarabiliriz diye düşünüyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Bir milyon öğrenci ter dökecek!14 Haziran 2025 Cumartesi 11:15
  • Yumurta üretiminde büyük düşüş!14 Haziran 2025 Cumartesi 10:57
  • Başkanvekili bankamatik memuru çıktı13 Haziran 2025 Cuma 11:45
  • AJet İran seferlerini iptal etti13 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • 36 il merkezli yasa dışı bahis operasyonu13 Haziran 2025 Cuma 11:13
  • Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı13 Haziran 2025 Cuma 10:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43