• BIST 9350.01
  • Altın 4287.006
  • Dolar 39.3515
  • Euro 45.5379
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

İlköğretim okulunda çizgi film krizi

İlköğretim okulunda çizgi film krizi
perili çizgi film krizi
Antalya Kepez İsmail İltemir İlkokulu’ndaki bazı öğretmenlerin öğrencilere çizgi film yasağı koyduğu iddiası öğrenci velilerini ikiye böldü. İddiaya göre; bazı öğretmenler peri hikâyelerinin anlatıldığı Wings Club isimli çizgi filmde İslam dinine aykırı hikâyeler ve olaylar anlatıldığı, çizgi filmdeki karakterlerin giyim tarzının da toplumun ahlak yapısına uymadığını vurguladı.
 
Antalya’nın Kepez İlçesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı olarak hizmet veren İsmail İltemir İlkokulu’ndaki bazı öğretmenlerin öğrencilere çizgi film yasağı koyduğu iddiası veliler arasında tartışma yarattı.
 
PERİ HİKÂYELİ ÇİZGİ FİLM
 
İddia, okulda düzenlenen veli toplantısı sonrası gündeme geldi. Bazı veliler, öğretmenlerden peri hikâyelerinin anlatıldığı Wings Club isimli çizgi filminin çocuklara izletilmemesi yönünde uyarı aldıklarını belirterek şöyle dedi:
 
GİYİM TARZI KONUŞULDU
 
“Veli toplantısında birçok konu konuşuldu ancak konu televizyon izleme saatlerine geldiğinde öğretmenimiz Wings Club isimli çizgi filimde İslam dinine aykırı hikayeler ve olaylar anlatıldığını, çizgi filmdeki karakterlerin giyim tarzının da toplumun ahlak yapısına uymadığını belirtti.”
 
KORKU UYARISI
 
 
Bu uyarıyı olumlu olarak karşılayan ve öğretmenimizi haklı bulanlar oldu. Ancak konunun dini bir ortama taşınmasından rahatsız olanlar da oldu. Aynı toplantıda Scooby Doo isimli çizgi filimi de tartıştık. Oradaki korku karakterlerinin çocuklarımızı olumsuz yönde etkileyebileceği söylendi. Biz de buna katıldık.”
 
‘İŞGÜZARLIK YAPMIŞLAR’
 
Çizgi film tartışmasını münferit bir olay olarak düşünmek istediklerini kaydeden Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Balık, “Biz bunu işgüzarlık olarak nitelendiriyoruz. Türkiye’de bu tür programları değerlendiren kurumlar var. Her öğretmen kendine göre yorumlama yapıp çeşitli yasaklar koymaya çalışırsa bu doğru olmaz” diye konuştu.
 
‘KONUYU ARAŞTIRACAĞIZ’
 
Çizgi film uyarısı ile ilgili kendilerine ulaşan bir şikâyet olmadığını kaydeden İsmail İltemir İlkokulu Müdür Yardımcısı Güler Perçin, “Sizin anlattığınız karşıdakinin anladığı kadardır. Bazı görüşmelerde velilerin farklı şekilde algılarla geri döndüklerini de biliyoruz. Bu nedenle ben size dedim asılsız olmayabilir ya da kim ulaştırdı, ne niyetle ulaştırdı bilmiyorum ancak biz bunu geniş kapsamlı olarak araştıracağız” dedi.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Bir milyon öğrenci ter dökecek!14 Haziran 2025 Cumartesi 11:15
  • Yumurta üretiminde büyük düşüş!14 Haziran 2025 Cumartesi 10:57
  • Başkanvekili bankamatik memuru çıktı13 Haziran 2025 Cuma 11:45
  • AJet İran seferlerini iptal etti13 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • 36 il merkezli yasa dışı bahis operasyonu13 Haziran 2025 Cuma 11:13
  • Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı13 Haziran 2025 Cuma 10:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43