• BIST 11000.26
  • Altın 4888.211
  • Dolar 41.3125
  • Euro 48.6334
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

İlk günden döküldü....

İlk günden döküldü....
Bursa Büyükşehir Stadyumu'nda hibrit zemin döküldü...
Bursa Büyükşehir Stadyumu'nda dün oynanan maçta zemin rezaleti yaşandı. Stadın sözde hibrit olan zemini resmen döküldü.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ancak planlanan sürenin üzerinden yıllar geçmesine karşın bir türlü tamamlanamayan stadyum, kelimenin tam anlamıyla dökülüyor.
 
Timsah şeklinde tasarlanan ancak kafası yapılamayan, bağlantı yolları halen tamamlanamayan stadyumda, geçen yıl da çökmeler meydana gelmişti. Henüz inşaat halindeyken faaliyete geçirilen stadyumda, çatı sistemindeki hatalar nedeniyle türbinlerin bazı kısımları yağmurdan su almıştı. Yeterli otopark alanı bulunmayan, mescidinin kıblesinin bile yanlış olduğu ortaya çıkan stadyumda, geçen sezon tuvalet ve lavabolarındaki tesisat bozukluğu da dikkat çekmişti. Stadyumun yapıldığı alanın şehir içinde kalması da büyük tepkilere neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stadın açılışında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi azarladığı da iddia edilmişti.
 
Recep Altepe, yaklaşık bir hafta önce hibrit çim ekiminde bu pozu vermiş ve stadyuma övgüler yağdırmıştı.
 
 
SON REZALET!
 
Stadyumdaki son rezalet ise, hibrit çimlerin dökülmesi oldu.
 
Stadyumda dün oynanan karşılaşmada, Bursasporlu futbolcular, hibrit çime geçilen zeminde görülen bozulmalardan da dert yandı.
 
Süper Lig’in 2'nci haftasında Bursaspor, sahasında ağırladığı Alanyaspor’u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmada en dikkat çekici noktalardan birini ise zemin oluşturdu. Hibrit çime geçilen zeminin büyük bölümünde bozulmalar görüldü. Hibrit çim çalışmaları maça yetiştirilemezken, her iki takım oyuncuları da mücadelede içerisinde zeminden ötürü zorluklar yaşadı. Zeminin ise Bursaspor’un ligin 4'üncü hafta maçında evinde oynayacağı Akhisar Belediyespor maçına hazır olacağı bilgisi kaydedildi.
 
 
"AYAĞIMIZ ZEMİNİN İÇİNE GİRİYORDU"
 
Bursasporlu futbolcular da maç sonu yaptıkları açıklamalarda zeminin yaşattığı sıkıntıları dile getirdi. Sahanın iyi olmadığını belirten kaleci Harun Tekin, “Hazır olmayan bir sahada oynadık. İlerleyen haftalarda sahamız daha iyi olacaktır” dedi.
 
Barış Yardımcı ise, “Saha zemini bizi oldukça zorladı. Bastığımız anda ayağımız zeminin içine giriyordu. Çok zor bir sahada oynadık” diye konuştu. Teknik Direktör Paul Le Guen de basın toplantısında zeminde çalışmaların tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.
 
 
ALTEPE NE DEMİŞTİ?
 
Bursa Büyükşehir Beleidye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık bir hafta önce stadyuma hibrti çim ekilmesi sırasında kameralara poz vermişti. Altepe, hizmete girmesinin üzerinden 2 yıl geçmesine karşın, eksiklikleri tamamlanamayan stadyuma övgüler dizmişti. Başkan Altepe, "“Bursa tarihinde kente kazandırılan en büyük eser stadyum. Her şeyi özenilerek yapıldı. Sıkıntı yaşanmasın diye tribün dizaynından her zeminine en iyisi oldu ve UEFA stantlarına göre tüm kriterlere uyuldu. Sonunda en modern sistemle hibrit olarak değiştiriyoruz. Bir daha sıkıntı yaşanmasın istiyoruz. Her şeyi güzel olsun kimse statla ilgili kötü konuşmasın istiyoruz. Çünkü Türkiye’de bu ayarda bir stadyum yok." diye konuşmuştu.
 
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • Bursa'da marketi böyle kundakladı! O çocuk kamerada15 Eylül 2025 Pazartesi 09:48
  • Gençlerin sesi Bursa'dan yükseldi14 Eylül 2025 Pazar 13:13
  • Kazaya neden olan sürücü olay yerinden kaçtı14 Eylül 2025 Pazar 13:07
  • Site sakinlerine "yavru ayı" uyarısı!14 Eylül 2025 Pazar 13:04
  • Tartışma, silahlı çatışmaya döndü: 1 ağır yaralı14 Eylül 2025 Pazar 12:57
  • Başkan Bozbey'den ortak akıl çağrısı13 Eylül 2025 Cumartesi 12:17
  • Hanlar bölgesi otoparkla nefes aldı13 Eylül 2025 Cumartesi 11:51
  • Bursa'nın kalbine dönüşüm müjdesi13 Eylül 2025 Cumartesi 11:49
  • Firari suçlu trafikte yakalandı13 Eylül 2025 Cumartesi 11:47
  • Tarihi çarşı özel harekata emanet13 Eylül 2025 Cumartesi 11:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43