• BIST 8000.46
  • Altın 1673.235
  • Dolar 27.1106
  • Euro 28.92
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 27 °C

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplandı

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplandı
Bursa İl Milli Eğitim Danışma Komisyon toplantısı Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Bursa İl Milli Eğitim Danışma Komisyon Toplantısı, Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Yalçın Bulut’un başkanlık ettiği komisyon toplantısına İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer’in yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, emniyet, sendikalar ve Uludağ Üniversitesi temsilcileri ile eğitim yöneticileri katıldı. Kurulda ayrıca üye olarak öğretmen, öğrenci ve veliler de yer aldı.

Eğitim çalışmalarına katkı sağlayan faaliyetlerin Uluşehir Bursa’da yapılan çalışmaların en önemlilerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, “Mükemmelliğin sonu yok. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde, bugünkü şartlarımıza bakarak Bursa eğitiminin ihtiyaçlarını araştıracağız. Yılda 2 kez gerçekleştirilen İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu’nda alınan kararların, bundan sonra yapılacak eğitim çalışmalarına ışık tutacağına inanıyorum.” dedi.

İl Mili Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer de, “İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu’nun amacı, eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar hakkında milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlamaktır.” şeklinde konuştu. Necdet Sezer, komisyonda alınacak kararların Bursa eğitimine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından İl Millî Eğitim Strateji Geliştirme Şube Müdürü İbrahim Ataman, Bursa eğitimiyle ilgili istatistiki verileri içeren bir sunum yaptı.

Sunum ve geçen yıl yapılan çalışmaların değerlendirilmesinin ardından eğitim öğretim hizmetleriyle ilgili Bursa’da karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişi yapıldı. Toplantı sonucunda tavsiye kararları alındı.

Toplantıda okul güvenliği, velilerin okullarda serbest dolaşımının eğitim öğretim düzenini bozması, öğrencilerin sosyal gelişimi ve ders dışı zamanlarının değerlendirilmesi, okul çağında olmasına rağmen sokakta çalışan çocuklar ve eğitimde kurum ve kuruluşlarla işbirliği gibi konular ele alındı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gerçeğini aratmayan tatbikat21 Eylül 2023 Perşembe 11:19
  • Bu kamp ‘çok özel’21 Eylül 2023 Perşembe 09:40
  • Meralar koruma altında20 Eylül 2023 Çarşamba 15:24
  • Tarımın enleri ödüllendirildi20 Eylül 2023 Çarşamba 15:15
  • Kaçak işyerleri yıkıldı20 Eylül 2023 Çarşamba 15:12
  • Mudanya'da ayçiçeği hasadı yapıldı20 Eylül 2023 Çarşamba 14:26
  • Uludağ'daki kaçak villalar yıkıldı20 Eylül 2023 Çarşamba 13:53
  • Temiz hava için ‘doğalgaz’ desteği20 Eylül 2023 Çarşamba 13:38
  • Uludağ Enerji'de yeni atama20 Eylül 2023 Çarşamba 13:35
  • Togg vites büyüttü20 Eylül 2023 Çarşamba 13:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78