• BIST 10954.5
  • Altın 4391.18
  • Dolar 40.7396
  • Euro 47.5957
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 21 °C

İdrar kesesinden bu çıktı

İdrar kesesinden bu çıktı
Ankara'da idrar yapamama şikayetiyle hastaneye giden Dursun Güngör isimli hastanın idrar kesesinde yumurta büyüklüğünde taş tespit edildi.

Ankara'da idrar yapamama şikayetiyle hastaneye giden Dursun Güngör isimli hastanın idrar kesesinde yumurta büyüklüğünde taş tespit edildi.
Taşın büyüklüğü nedeniyle Üroloji Doktoru Metin Taş tarafından açık ameliyata alınan hastanın idrar kesesinden yumurtadan daha büyük taş çıkartıldı.

Operasyonu yapan Üroloji doktoru Metin Taş, hastanın röntgeninde görülen taşın büyüklüğünün normal olmadığını, risk unsurları nedeniyle taşın açık ameliyatla çıkartıldığını söyledi. Dr. Taş, idrar kesesi taşı olan bir kişide genellikle sık idrar yapma, sık idrar yolu iltihabı gelişmesi, idrardan kan gelmesi, işemenin aniden durması, idrar yapamama şikayetleri görüldüğünü anlatıp, şunları kaydetti: “Yetişkinlerde idrar kesesi taşları hemen hemen her zaman prostat büyümesine bağlı olarak idrar yolunda darlık gelişmesi sonucu oluşur. İdrar kesesi taşı olan bir kişide genellikle sık idrar yapma, sık idrar yolu iltihabı gelişmesi, idrardan kan gelmesi, işemenin aniden durması, idrar yapamama şikayetleri görülür. Bu şikayetlerin olması durumunda idrar tahlili, röntgen ve ultrason ile idrar yolunda taş olup olmadığı anlaşılabilir.”

İdrar kesesi taşlarının küçük olması durumunda kapalı ameliyat yöntemleri ile alınıp hastanın aynı gün taburcu edilebildiğine dikkati çeken Doktor Taş, “Eğer taş büyükse ve kapalı yöntemle kırılamayacak kadar sert ise açık ameliyat en uygun seçenektir. İdrar kesesi taşlarının oluşum nedeni genellikle prostat büyümesi olduğu için, prostat büyümesinin de tedavi edilmesi gerekir.” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Sağlık Bakanı: "29 yaralıdan 19'unu taburcu ettik"11 Ağustos 2025 Pazartesi 11:08
  • Ekrem İmamoğlu: Kürtçe öğrenmeye gayret ediyorum11 Ağustos 2025 Pazartesi 10:28
  • Fatih Altaylı'ya yeni soruşturma11 Ağustos 2025 Pazartesi 09:58
  • Yanıltıcı reklamlar 156 milyon lira ceza11 Ağustos 2025 Pazartesi 09:50
  • Balıkesir sallanmaya devam ediyor11 Ağustos 2025 Pazartesi 09:46
  • AFAD, Balıkesir depreminin ön raporunu yayımladı11 Ağustos 2025 Pazartesi 09:28
  • Bakan Mehmet Şimşek'in acı günü11 Ağustos 2025 Pazartesi 09:26
  • Balıkesir'de korkutan deprem09 Ağustos 2025 Cumartesi 12:16
  • 1 milyona yakın keklik doğaya salındı09 Ağustos 2025 Cumartesi 12:13
  • Bakanlık su seferberliği başlattı09 Ağustos 2025 Cumartesi 11:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43