• BIST 11182.96
  • Altın 4906.533
  • Dolar 41.2944
  • Euro 48.9975
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

İdrar kaçıran kadınlar orgazm sorunu yaşıyor

İdrar kaçıran kadınlar orgazm sorunu yaşıyor
Menopozdaki kadınların yüzde 70'i idrar kaçırıyor

Kadınların küçük sırrı olarak nitelendirilen idrar kaçırma aslında çok büyük bir sorun. Menopozdaki kadınların yüzde 70'i idrar kaçırıyor. Bu sorunu yaşayan kadınların yüzde 76'sı orgazm problemi yaşıyor.

MEZARA GÖRÜLÜLEN SIR
Bu çarpıcı rakamlar Prof. Dr. M. İhsan Karaman'ın yeni kitabı Mutlu Aile İçin Pozitif Cinsellik kitabından. Prof. Dr. Karaman, Motto Yayınlar'ından çıkan kitabında, mezara götürülecek bir sır olarak saklanan, yaygın sorun hakkında şu bilgileri veriyor:

"Amerika'da üreme dönemindeki kadınların üçte birinde, menopozdaki kadınların yüzde 50 ila 60'ında bu durum söz konusu.

Türkiye'de bizim kendi kliniğimizde çıkan çok kıymetli bir yayınımız var, orada menopozdaki kadınlarda yüzde 70 idrar kaçırma ve organ sarkması var.

Yüzde 70 oranda idrar kaçırma, 100 kadının 70'i, 10 kadının yedisi demektir.

Yüzde 70 oranında organ sarkması ve idrar kaçırma görülen grubun yüzde 76'sında orgazm problemi olduğu ve yüzde 70'inde tatminde azalma olduğunu biliyoruz. Şimdi çok daha dramatik rakamlar vereceğim:

YÜZDE 60'I BU YÜZDEN TERS İLİŞKİYE GİRER
Kadınların yüzde 50'si bunu kocalarından saklamaktadır. Yüzde 20'si bir bahane bulup tuvalete gidip öyle ilişkiye girmekte, yüzde 25 kadarı ilişkiyi kısa kesmektedir.

Daha da dramatik bir şey var; yüzde 60'ı ters ilişkiye girer; bunu mecburen, çok kaçırdığı için yapmaktadır. Esasında eşi ile beraber olmayı da istemektedir, fakat bu sorundan dolayı erken menopoza girer. O dönemde de cinselliği asla kaybetmemektedir ama bu sorun nedeniyle eşi ile beraber olmaktan kaçınmaktadır. Bu da ailenin mutluluğuna, cinsel hayatına ciddi darbe indirmektedir.

UTANILACAK BİR KUSUR DEĞİL
Bizim bu konuyu bu kadar irdeleme sebebimiz de zaten bu öneminden dolayı. Düşünün ki, ailesi ile duygusal olarak bağımlı, eşini seven ama bu "kusurundan" dolayı ilişkiden kaçmaya çalışan bir kadın. Bu ne kadar büyük bir talihsizliktir. Bununla yaşamaya mecbur kalır, buna çare aramamak, bunu eşinden saklamak, bunu utanılacak bir kusur gibi görmek ne kadar acıdır. Aslında bu kusur değil; doğal olarak, yaşıyla, doğum sayısıyla, genetik yapısıyla başına gelmiş bir hadisedir, bunun çaresi vardır. Çok da güzel tedavi edilebilir.

TEDAVİSİ KOLAY, 20 DAKİKA SÜRÜYOR
Bugün artık çok güzel yöntemler var, meş dediğimiz bazı şeyleri kullanarak, sonuçta maksimum 20 dakika süren ve komplikasyon riski son derece düşük olan, karının hiç açılmadığı, hastanın ertesi sabah evine gittiği, aynı laparaskopik cerrahiler gibi cerrahiler var.

Ehil ellerde yapıldığı zaman idrar kaçırma konusunda tüm bu ameliyatlardan sonra çok fazla problem çıkmıyor."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Emekli öğretmen taşlara 'fısıldıyor'15 Eylül 2025 Pazartesi 11:58
  • 'Japon Kuklası' Keçiören’de sahne aldı15 Eylül 2025 Pazartesi 10:57
  • Lenfomada erken teşhis hayat kurtarır15 Eylül 2025 Pazartesi 09:59
  • Beslenme çantası için doğru seçimler12 Eylül 2025 Cuma 17:35
  • Aşırı ödev kaygı sebebi!12 Eylül 2025 Cuma 17:28
  • Prostat kanserinde en güncel 4 tedavi!12 Eylül 2025 Cuma 17:00
  • Kemik erimesine iyi gelen besinler12 Eylül 2025 Cuma 16:56
  • Teknoloji kullanımı boyun fıtığı riskini artırıyor11 Eylül 2025 Perşembe 14:56
  • Okullu çocuklarda çürük riskine dikkat11 Eylül 2025 Perşembe 14:54
  • Kalp çarpıntısının altında yatan nedenler11 Eylül 2025 Perşembe 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43