• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Batman’da

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Batman’da
Gönül Sofrası iftar programına katılacak

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Batman Valiliği'nin düzenlemiş olduğu Gönül Sofrası iftar programına katılmak üzere Batman'a geldi.

Havaalanında Batman Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, AK Parti İl Başkanı Diyaddin Uçar ve partililer tarafından karşılanan Ala, geniş güvenlik önlemleri altında AK Parti İl Başkanlığına geçti. Burada partililere seslenen Bakan Ala, Batman'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Bakan Ala, "İnancımızın önündeki birçok engeli kaldırıp çöpe attık mı attık. Kültürümüzün önündeki birçok engeli kaldırdık. Ekonomimizi dünyanın sayılı ekonomilerinin arasına soktuk. Türkiye'de, Avrupa'da, Birleşmiş Milletler'de ve Ortadoğu'da bizim önümüze bariyer koymak isteyenler ve çukur kazmak isteyenler oldu. Statükonun müttefikleri daha çok Ankara'da biliyorsunuz. Yani sistemin muhafızları. Sandıktan çıkmadan iktidara gelmeye alışmışlar. Yıllardır parti olarak siyaset yapıyorlar. Onların kimlerle ittifak yaptıklarının bir önemi yok. CHP 5 yılda 6 seçim kaybetmiş hala bize akıl veriyor. Arkadaş biz senin aklına uysak biz de seçim kaybederiz. Sen biraz bizi takip etsene, desene bu insanlar yıllardır sen sandıktan çıkmadan iktidar paylaşmaya alışmışsın. Yaptırdığın anayasalarla darbelerle bunu yapmaya alışmışsınız. Ondan sonra kurmuşsunuz bir düzen, yaptırmışsınız bir anayasa, orada bazı kurumlara da paylaştırmışsınız milletin iradesini sonra da gelen hükümetleri ablukaya alarak iktidar kullanmaya alışmışsınız. Bu millet 2002'den beri durumu ele almış haberin yok. Sen artık o eski günleri unut sandıktan çıkmadan iktidar olmayı unut. İktidar mı olmak istiyorsun vatandaşa gideceksin projeni anlatacaksın oy alacaksın geleceksin iktidarı kullanırsın yoksa orada durup iktidar ortağı olamazsın" dedi.

"MİLLET KİMİ SEÇERSE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR"

Başkanlık sistemine de değinen Ala, "14 parti bir araya gelmesine rağmen millet aldı sandıktan istikrarı tereyağından kıl çeker gibi çekti getirdi. Ve kendi derdi ile değil bütün dünyadaki mazlumların derdiyle hemdert olan bir lideri getirdi seçti. Demek ki millete bir şey verirsen, o gereğini yapıyor. Onun için diyoruz ki şu meseleden de millete öyle bir verelim ki kimse alamasın. Ve sandığa gittiğimizde diyelim seçilecek başkan belli. Millet kimi seçerse başımızın üstünde yeri var. Bu ülkeyi yönetecek 4-5 sene. Ondan sonra bir daha yapılır bir daha seçilir. Burada hiç tereddüt yok. Yani ülkeyi milletin yönetmesi için millet hangi değişikliğe evet derse o da icra edilecektir. Onun dışındaki tehditler, lafı güzaftır. Milletin çocuklarının geleceğine yazık eden, bir siyasi anlayış olamaz. Hiç kimse çocukların geleceği üzerinden kendi siyasetini kurgulamamalıdır" diye konuştu.

Batman Belediyesi'ne 2015 yılında 171 milyon TL gönderildiğini belirten Bakan Ala, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Geçen yıl 171 milyon buranın belediyesine gönderildi. Bununla hizmet yapılacak. Siz bu para ile ne yaptınız? Hiçbir şey yapılmadı. Bu millete bu reva hak mı? Oy verenler bunun için mi oy verdi. Ben oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Gelin bir kere daha düşünelim. Gönderilen paranın size hizmet etmeyenlerle yürümenin bir anlamı yok. Her yere üniversite açıldı mı? Burada en çok istenen okuldu. Açtık çocuklar okusun, mühendis olsun çocuklar yönetmek mi istiyor ülkeyi. Sandığa gitsin, partiye gitsin. Sen onay veriyorsan gelsin seni de yönetsin. Çünkü asıl yönetimin sahibi sensin. Problem mi var. Nasıl ki 2002'den beri nasıl açtıysa yine biz aşacağız. Daha fazla demokrasi mi istiyoruz, biz getireceğiz, beraber getireceğiz. Sadece senin oyunu almak için ve çocuklarının geleceğini karartanlarla beraber olmayın. Geleceğini aydınlık yapmak isteyenlerle beraber olun. Çocukları dağa gönderip onları terörist yapanların arkasında durmayın, onlarla birlik olmayın. Ve artık yeter, "Edi bese" deyin."

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Ala ve beraberindekiler, Batman Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Ahmet Deniz'den kentin durumu hakkında bilgi aldı.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78