• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

İbrahim Burkay'a istifa çağrısı!

İbrahim Burkay'a istifa çağrısı!
'Cumhurbaşkanının haberi olsa...'
BTSO Başkan adayı İlhan Parseker, mevcut başkan İbrahim Burkay'ın FETÖ ile ilişkileri nedeniyle görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi. İbrahim Burkay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını kullandığını öne süren Parseker, "Seçimi kazanabilmek adına, Cumhurbaşkanımızın adını kullandıklarını ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da bundan haberi olsa çok rahatsız olacağını düşünüyorum." dedi.
 
Bursa haber...
 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) komite seçimleri Nisan ayında yapılacak. Meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından, oda başkanı belli olacak. Başkanlık için, adı FETÖ iddialarıyla adı sıkça gündeme gelen İbrahim Burkay ile İlhan Parseker yarışacak.
 
Seçim çalışmaları tüm hızıyla sürerken, başkan adaylarından İlhan Parseker'den İbrahim Burkay'la ilgili gündemi sarsacak açıklamalar geldi.
 
BTSO'nun 17-25 Aralık tarihten sonra da FETÖ örgütü ile ilişkili olduğunu iddia eden Parseker, "Bu örgüte işler vermesi ve bu örgütle birçok defa adının birlikte geçmesi. Oda'nın adının bu örgütle birlikte anılması. Kayınpeder başta olmak üzere birçok kişinin işe alınması. Bütün işlerin İzmir'deki FETÖ şirketlerine ve yakın kişilere yaptırılması. Oysa Bursa çok büyük bir kent. Bursa'da her işi yaptıracak olanak, bu işleri yapabilecek büyük şirketler varken BTSO'nun işlerini başka kentlerdeki şirketlere vermesinin altında ne olduğunu herkes biliyor." diye konuştu.
 
FETÖ üyesi kişilerin meclis üyesi olurken, tamamıyla kurumsal olarak İbrahim Burkay'la birlikte hareket ettiklerini ileri süren Parseker, "Bununla da yetinmediler. "Paralel Devlet" denilen yapı tamamıyla ağırlığını ve varlığını hissettirerek bizim arkadaşlarımızın hepsini korkuttu! Bu ayan beyan tüm Bursa tarafından bilinmekte. Bütün bu baskıya rağmen biz seçimi yine de almıştık meclis üyeleri bazında. Ancak yine ortadadır ki, o günkü koşullarda çeşitli imkanlar sunularak bizim listelerden çıkan 10 meclis üyesinin yer değiştirmesi ile sonuç değişti." dedi.
 
 
"BURKAY'IN YERİNDE OLSAM İSTİFA EDERDİM"
 
Yerel bir haber sitesinin sorularını yanıtlayan Parseker, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı fezlekeleri veya iddianameleri alın bakın. İbrahim Burkay'ın adının bireysel olarak geçmesi beni çok ilgilendirmiyor. Beni, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası adının geçmesi ilgilendiriyor. Çünkü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası hiç kimsenin kendi kuruluşu değil. 39 bin üyesi olan Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından bir tanesi. 39 bin üyesi olan bir kuruluş iddianamede, "BTSO'nun 2013 seçimlerinde, örgütsel faaliyet yapılmış ve daha sonra da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın kaynakları bu örgüte kullandırılmış" diye yer aldıysa bu çok acı bir şeydir!
 
Burada bu 39 bin üye de şaibe altında kalmış oluyor. O gün ben, BTSO'nun Başkanı olup da, böyle bir töhmet altında kalmış olsa idim, yönetimle beraber istifa eder, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'na yara getirmezdim! Çünkü, yönetiminizin neredeyse yarısı alınmış, meclis üyeleri alınmış. Ve siz çıkıp diyorsunuz ki, 'Meclis'te teröristler var' Meclis'te teröristler varsa o zaman sizi bu teröristler mi seçti buraya? Teröristlerin seçtiği yerde niye oturuyorsunuz o zaman?"
 
"BURKAY CUMHURBAŞKANINA ZARAR VERİYOR"
 
BTSO'nun 39 bin üyesinin bu durumu sorguladığını ancak BTSO yönetiminin yaratmaya çalıştığı yanlış algı nedeniyle dışa vuramadığını savunan Parseker, şunları söyledi:
 
"Mevcut yönetim iktidarla ilintilendiriyor kendisini. Ben şuna inanıyorum ki; başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hiç bir iktidar yetkilisi FETÖ'ye bu anlamda adı karışmış hiç kimseye destek vermez! Ben bugün hala, Türkiye'nin yaşadığı bu koşullarda İbrahim Burkay'ın aday olamayacağını düşünüyorum.
 
Seçimi kazanabilmek adına, Cumhurbaşkanımızın adını kullandıklarını ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da bundan haberi olsa çok rahatsız olacağını düşünüyorum. Çünkü Bursa'da sokağa çıkın, herhangi bir kişiyi çevirin, 'Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı biliyor musunuz' diye sorun. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı biliyorsa eğer, "nasıl biliyorsunuz?" diye sorun.Tamamıyla bu örgüt'le ilintili der.
 
Böyle bir algının olduğu yerde, Sayın Cumhurbaşkanı'nın adını kullanmak, Sayın Cumhurbaşkanı'na zarar vermek demektir. Dediğim gibi, ben İbrahim Burkay'ın yerinde olsaydım, bırakın yeniden aday olmayı, yönetimimle birlikte çoktan istifa etmiştim. Ama İbrahim Bey de tam tersi bir şekilde tekrar buraya seçilerek kendisini dik tutmaya çalışıyor."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Mobilya dükkanı alev alev yandı26 Nisan 2024 Cuma 09:31
  • Çocuk ve gençlere siber eğitimler sürüyor26 Nisan 2024 Cuma 09:25
  • Sahte zeytinyağı operasyonu25 Nisan 2024 Perşembe 15:20
  • Bursaspor eski başkanı gözaltına alındı25 Nisan 2024 Perşembe 15:13
  • Jandarmadan nefes kesen tatbikat25 Nisan 2024 Perşembe 14:55
  • Traktör dükkana daldı25 Nisan 2024 Perşembe 14:37
  • FETÖ üyeleri Bursa'da yakalandı25 Nisan 2024 Perşembe 13:51
  • İcra memuru ve avukatlar darp edildi25 Nisan 2024 Perşembe 13:37
  • Dayı yeğen kavgasında tutuklama25 Nisan 2024 Perşembe 13:30
  • Traktör ile otomobil çarpıştı25 Nisan 2024 Perşembe 12:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78