• BIST 9281.78
  • Altın 4297.688
  • Dolar 39.5374
  • Euro 45.5288
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 20 °C

Hükümetten ÖSYM açıklaması...

Hükümetten ÖSYM açıklaması...
Son dakika...Hükümetten ÖSYM açıklaması...
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ÖSYM’nin puanlama hesabındaki hatasına ilişkin, bu tip olayların ÖSYM’yi yıprattığını belirterek, “Bu hatanın pek çok kişiyi etkilediğini görüyoruz. ÖSYM Başkanlığı bunlarla ilgili gerekli idari tahkikatı yapacaktır” dedi.
 
Son dakika...Hükümetten ÖSYM açıklaması...
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Bekir Bozdağ, ÖSYM’nin yaptığı hataya ilişkin soru üzerine, “ÖSYM’nin yaptığı büyük bir hatadır. Üniversite sınavına giren gençlerimizin tamamı hayallerini gerçekleştirmek için ter döküyorlar, emek veriyorlar.
 
Son dakika...Hükümetten ÖSYM açıklaması...
 
 
Oranın işlemlerini doğru, objektif, güvenilir bir şekilde yapacağına inanıyorlar. ÖSYM bir güven adresidir. Zaman zaman böyle olaylar olduğunda da ÖSYM elbette yıpranmaktadır. Bu hadisede de açık net hata vardır. ÖSYM yetkilileri ile yaptığımız görüşmede onlar kasta dayalı bir hata olmadığını ifade ettiler. Bir ihmalden bahsettiler. Bu ihmal de olsa buna dair ÖSYM gereken değerlendirmeleri yapacaktır” dedi.
 
Son dakika...Hükümetten ÖSYM açıklaması...
 
Rakamları açıklayan Bekir Bozdağ, “ÖSYS 64 ayrı alanda ek puan veriliyor. Meslek liseleri ile ilgili bu alan kılavuzun tablo 6-C’de yer alan alanları ilgilendiriyor. 8 Ağustos 2017 tarihinde açıklanan 2017 ÖSS yerleştirme sonuçlarında aday yerleştirmelerinde kullanılacak puanlar belirlenirken bu 64 alanın 2 tanesinde, İmam Hatip Liseleri ve Sağlık Astsubay Hazırlama Okulu mezunları ile ilgili 4 yıllık değil, ön lisans, yani 2 yıllıklara ilişkin yerleştirmelerde bu okullardan mezun olanlara ek puan konarak puanlarının hesaplanması gerekirken, ek puan yapılmadan hesaplama yapılmıştır. İtirazlar üzerine konu incelenirken bu yanlışlık ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine güncellememe yapılmış ve yeni sonuçlar ilan edilmiştir. Bin 110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiştir. Bin 628 aday ek puanı nedeniyle daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiştir. Ek puanı dikkate alındığı için yerleşen bin 628 aday nedeniyle daha önce bu programa yerleştiği ilan edilen bin 499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa puanı yetmediğinden yerleştirilememiştir. Bu hatanın pek çok kişiyi etkilediğini görüyoruz. ÖSYM Başkanlığı bunlarla ilgili gerekli idari tahkikatı yapacaktır. Sonucuna göre değerlendirme yapılacaktır” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Dilan Polat'ın korumasına silahlı saldırı17 Haziran 2025 Salı 11:08
  • 75 ilde uyuşturucu operasyonu17 Haziran 2025 Salı 10:53
  • Türkiye'de yeni kene türleri takip altında17 Haziran 2025 Salı 10:52
  • Kadınlar tuvaletinde görüntü çekerken...16 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • YKS'ye 2,5 milyondan fazla aday katılacak16 Haziran 2025 Pazartesi 11:29
  • Toprağı İyileştirmek Geleceği Korumaktır16 Haziran 2025 Pazartesi 10:57
  • Duruşma 16 Temmuz'a ertelendi16 Haziran 2025 Pazartesi 10:15
  • Elazığ'da çekirge istilası16 Haziran 2025 Pazartesi 10:08
  • Salda Gölü'ne giren baba-oğul boğuldu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:46
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43