• BIST 10746.98
  • Altın 4393.936
  • Dolar 40.6605
  • Euro 47.081
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Hükümet düştü

Hükümet düştü
KKTC'de koalisyon anlaşması bozuldu.

KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) arasındaki koalisyon anlaşması bozuldu. UBP Parti Meclisi, hükümetten ayrılma kararı aldı.

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu hükümetin bozulması ile ilgili yaptığı açıklamada, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün gerekçelerinin tutarlı olmadığını belirterek, "Böyle olacağı belli idi; onlar sivrisinek avlama peşinde. Biz bataklıkla ilgilendik." dedi.

UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün de Parti Meclisi toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Özgürgün, "Gerek su konusu gerekse mali protokol ile yaşanan zaman kayıpları bizleri etkilemiştir. Son olarak da yapılan maaş kesintisi, hükümetin zamanını doldurduğunun göstergesi olmuştur. Bu nedenle hükümetten ayrılma kararı almış bulunuyoruz." dedi.

Türkiye'den KKTC'ye su temini projesinde suyun nasıl dağıtılacağı üzerinde çıkan anlaşmazlık koalisyon ortaklarının arasını açmıştı.

"HÜKÜMET ORTAKLIĞIMIZI SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAKTAN ÇIKARMIŞTIR"

Özgürgün, şunları söyledi: "Doğrularla ülkeye hizmet etmek, siyasete güven kazandırmak hedefiyle, halkımızın umudu olarak yola çıkan Ulusal Birlik Partisi, fedakârlık göstererek üstlendiği hükümet ortaklığı görevini yerine getirirken, gelinen aşamada oluşan sıkıntıları en geniş şekliyle ele almış ve değerlendirmiştir.

"MEMUR MAAŞLARININ TAKSİTLENDİRİLMESİ..."

Öncelikle su konusunda, şimdi de hayati öneme sahip "Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü"nün imzalanma süreçlerindeki sıkıntılar ve gereksiz zaman kayıpları da büyük sorun olarak halkımıza yansımıştır. Sorunlarına çözüm bekleyen çiftçilerimizin, hayvancılarımızın, narenciyecilerimizin, sanayicilerimizin, iş damlarımızın, müteahhitlerimizin ve esnafımızın beklentileri bu süreçlerden dolayı geriye kalırken son olarak da çalışanların maaşlarını taksitlendirmeye gidilmesi, hükümet ortaklığımızı sürdürülebilir olmaktan çıkarmıştır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump'tan Kanada'ya yeni vergi11 Temmuz 2025 Cuma 09:29
  • Aliyev, Paşinyan’la bir araya geldi10 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump: Brezilya'ya yüzde 50 vergi koydu10 Temmuz 2025 Perşembe 10:50
  • Ukrayna'dan Rusya'da plaja saldırı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:19
  • Trump’tan yeni vergi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52
  • ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyor08 Temmuz 2025 Salı 09:17
  • Trump’tan Musk’a: Parti kurması saçma07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:42
  • Trump: "FED Başkanı derhal istifa etmeli"03 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump, yine Musk'ı hedef aldı01 Temmuz 2025 Salı 11:10
  • İran’dan Starlink’e yasak30 Haziran 2025 Pazartesi 10:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43