• BIST 9347.86
  • Altın 4324.241
  • Dolar 39.3963
  • Euro 45.6874
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C

HKP'den asgari ücret çağrısı

HKP'den asgari ücret çağrısı
Halkın Kurtuluş Partisi Bursa il Başkanı Ağırgöl: “İnsanca yaşanacak ücret istiyoruz”

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Kent Meydanında, “Sefalet Ücreti Değil, İnsanca Yaşanacak Ücret İstiyoruz” çağrısı ile eylem yaptı. Ağırgöl, “1 Ocak 2021’de asgari ücret 380 dolar ediyorken, bugün ise 250 dolar ediyor. Yaklaşık 130 dolar kayıp var bunun TL karşılığı yaklaşık 1.469 liradır” dedi.

Osmangazi Kent Meydanında bir araya gelen HKP üyeleri “Sefalet Ücreti Değil, İnsanca Yaşanacak Ücret İstiyoruz” pankartı açtı. Eylemde sık sık,  “İşsizliğe, Pahalılığa, Zama Zulme Son!”, “Zam Zam Ucuzluk Ne Zaman!”, “İnsanca Yaşanacak Ücret İstiyoruz!” sloganları atıldı.

HKP'liler adına basın açıklamasını HKP Bursa İl Başkanı Av. Halil Ağırgöl gerçekleştirdi. AKP iktidarı döneminde işsizliğin ve pahalılığın arttığını vurgulayan  Ağırgöl, “Öyle ki Halkımız sadece Ekim ayının 13 gününe zam haberleriyle uyandı. Ekim ayının son gününde Elektrik üreten santrallerin kullandığı doğalgaza %47, sanayide kullanılan doğalgaza %48 zam yapıldı. Bu da demektir ki halkımızın cebinden daha çok para çıkacak” dedi.

“ASGARİ ÜCRETTE YAKLAŞIK 130 DOLAR KAYIP VAR”

Ağırgöl, Ekim ayı enflasyon rakamlarına göre halkın alım gücünün düştüğünü belirtti.  Ağırgöl, “TÜİK’in yalancı rakamları bile %20 enflasyon demektedir. Oysa 2022 yılında vergi, harç ve cezalara %36.20 oranında zam yapmayı düşünüyorlar. Bağımsız araştırma kuruluşu ENAG’a göre ise enflasyon %49,87’dir. Emekçi halkımızın alım gücü her geçen gün azalmaktadır. İşsizlik ise almış başını gitmiştir, iş bulabilenlerde 2.825 liralık sefalet ücretine mahkûm edilmektedir. 1 Ocak 2021’de asgari ücret 380 dolar ediyorken, bugün ise 250 dolar ediyor. Yaklaşık 130 dolar kayıp var bunun TL karşılığı yaklaşık 1.469 liradır. Bu rakamlar bile Asgari Ücret ile çalışmak zorunda bırakılan milyonlarca insan mızın içler acısı durumunu ortaya koymaktadır. Ayrıca Avro bazında Asgari Ücrette Avrupa sonuncusuyuz. Yani Avrupa’da en düşük Asgari Ücreti veren bir ülkeyiz” diye konuştu.


“ADALETLİ BİR VERGİ DAĞILIMI YOKTUR”

Ağırgöl, AKP iktidarının sermaye yanlısı politikaları ile sermaye çevrelerini daha da zenginleştirdiğini vurguladı.

Araştırmalara göre ekim ayı için dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 3093 TL, yoksulluk sınırının ise 10 bin TL’nin üstüne çıktığını belirten  Ağırgöl,  “Yani dört kişilik bir ailenin karın tokluğu için şu anda uygulanan asgari ücretin üzerine en az 270 TL daha eklenmesi gerekiyor. Kaldı ki vergi dilimleri yükseltilmediği için asgari ücretlinin ödediği vergi %20’lere kadar çıkmaktadır. Adaletli bir gelir dağılımı olmadığı gibi, adaletli bir vergi dağılımı da yoktur” dedi.

“BU SOYGUNLAR, VURGUNLAR DÜZENİ DEĞİŞMELİDİR”

Asgari ücreti belirleyen kişilerin 100 binlerce TL maaş aldığını hatırlatan  Ağırgöl, “Onlar için hava hoş, onlar için işsizlik, pahalılık sorun değil. Halkımızın deyimi ile ‘Tok açın halinden anlamıyor’. Onlar için varsa, yoksa parababalarının sömürü ve soygun düzeninin devamıdır. Efendilerine hizmette kusur etmemektir” dedi.

Ağırgöl açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Onun için diyoruz ki, bu soygunlar, vurgunlar düzeni değişmelidir. Yerine Halkın İktidarı kurulmalıdır. Bunu yapacak olan bu ülkenin tek ve gerçek yurtsever partisi Halkın Kurtuluş Partisi’dir. Ancak o zaman halkımız işsizliliği ve pahalılığı yaratan parababalarının sömürü ve soygun düzeninden kurtulur. O zaman bu zulüm politikaları sona erer ve emekçi halkımız refah içinde yaşar.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Bir milyon öğrenci ter dökecek!14 Haziran 2025 Cumartesi 11:15
  • Yumurta üretiminde büyük düşüş!14 Haziran 2025 Cumartesi 10:57
  • Başkanvekili bankamatik memuru çıktı13 Haziran 2025 Cuma 11:45
  • AJet İran seferlerini iptal etti13 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • 36 il merkezli yasa dışı bahis operasyonu13 Haziran 2025 Cuma 11:13
  • Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı13 Haziran 2025 Cuma 10:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43