• BIST 13292.93
  • Altın 6246.47
  • Dolar 47.515
  • Euro 54.7272
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C

Hızlı tren 2024 yılında tamamlanacak

Hızlı tren 2024 yılında tamamlanacak
Bursa Milletvekili Esgin: Bursalıların 74 yıllık hızlı tren özlemi 2024 yılında son bulacak...

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursalıların 74 yıllık özlemi Bursa Hızlı Tren Hattı projesini tamamlamak AK Parti iktidarında nasip olacağını söyledi. 

Bursa haber...    

Esgin, bir televizyon kanalının canlı yayınına katılarak Bursa Hızlı Tren Hattı projesinin Yenişehir-Osmaneli etabındaki tünel çalışmaları hakkında şu açıklamalarda bulundu; 

"Cumhuriyet tarihi boyunca Bursa'ya tek kalemde yapılan en büyük projede geri sayımımız devam ediyor. Abdülhamid Han dönemimde 1891 yılında hizmete açılan 42 kilometrelik Bursa-Mudanya Tren hattı 1948 yılında kapatıldı. Bu Bursalıların kalbinde derin bir yara olarak kaldı. Cumhuriyet tarihi boyunca demirağlarla örülen şehirlerin arasında Bursa yoktur. Bu yönüyle özlemini duyduğumuz bir projedir. Bursalıların 74 yıllık özlemini gerçeğe dönüştürmek yine AK Parti iktidarımıza nasip olacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, covid süreci ve dünyayı etkileyen küresel krize rağmen projeyi Bursa'mıza kazandıracak adımları atmasından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Hızlı tren projemiz 29 ay sonra, yani 2024 yılı sonunda hizmete kavuşacak. Burada yaptığımız incelemelerde çalışmaların hızla devam ettiğini görüyoruz. Hızlı tren hattımızın çalışmaların yoğunlaştığı Yenişehir-Osmaneli etabının toplam 53 kilometrenin 13 kilometresinde 10 tünel bulunuyor. Yüzde 35'lik tamamlanmayla tünel çalışmasının 4,5 kilometresini 7 ayda bitirdik. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismaoğlu'nun katılımıyla T07 nolu tünelde ışık görüldü. İki tünelde T07 ve T04'de çalışmalar bitti. 8 tünelde ise eş zamanlı olarak çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bugün de T09 ve T10 tünel çalışmalarını inceliyoruz. T09 tünelinde 4 kilometre, T10 tünelinde yine 4  kilometrelik kesimde çalışmalarımız eş zamanlı ve çift taraflı olarak devam ediyor. Yenişehir Bursa arasında alt yapısı tamamlanan kısımlarda üst yapı çalışmalarına da başlıyoruz. Osmaneli ve Yenişehir şantiyelerinin yanı sıra Hasköy'de ayrı şantiye kuruyoruz. Yine eş zamanlı olarak Bursa-Karacabey-Bandırma bölümünde de çalışmaların başlayacağı müjdesini vermek istiyorum." 

Hem yolcu hem yük taşıyacak 

Bursa Hızlı Tren hattının 106 kilometreden yeni planlamayla Bandırma'ya kadar uzayarak 201 kilometre yani yaklaşık 2 kat büyüdüğünü ifade eden Esgin, "Bizim hattımız yüksek standartlı bir demiryolu. Yılda 30 milyon yolcu, 60 milyon ton yük taşıyabilecek potansiyele sahip. Yani hem yük hem yolcu taşıyabilecek. Ankara'ya 2 saat 15 dakikada ulaşacağız. Ayrıca Bursa Havalimanı bağlantısı da bir ayrıcalık. Ana muhalefetin lideri başta olmak üzere muhalefetin yalan ve yanlış beyanatları Bursa'ya Cumhuriyet tarihi boyunca tek kalemde yapılan en büyük yatırımı karalayamayacaktır. Bursa Hızlı Tren Hattı projesine itibarsızlaştırma gayreti AK Parti'ye değil, Bursa'ya ve Bursalılara muhalefet etmektir. Onlar ne derse desin Bursalı hemşehrilerimiz yapılan hizmeti görüyor. Biz hemşehrilerimizden aldığımız ilhamla yolumuza devam ediyoruz" dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir'den Akademi Caddesi'ne konfor ayarı29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:40
  • Nilüfer'de 4 yıkım birden29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:33
  • Nilüfer'de içme suyu kapasitesi büyüyor29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:32
  • Nilüfer'de su kesintisi29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:30
  • Büyükşehir'den çiftçiye tam destek29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:29
  • Bursa'da kontrolden çıkan motosiklet dere yatağına düştü29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:27
  • Nilüfer Kent Konseyi'nden katı atık tesisine teknik ve bilimsel itiraz29 Temmuz 2026 Çarşamba 15:57
  • 2. Mudanya Caz Festivali başlıyor!29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:55
  • Biba: Dirençli Bursa için güçlü bir veri altyapısı oluşturduk29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:53
  • Bursa'nın Plajları Testi Geçti29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43