• BIST 9339.59
  • Altın 4294.113
  • Dolar 39.5181
  • Euro 45.4463
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Hırsızların deprem fırsatçılığı

Hırsızların deprem fırsatçılığı
Kendilerini AFAD görevlisi olarak tanıtarak art niyetli hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar...

Gaziantep'te kurtarma çalışmaları devam ederken, 'yine deprem olacak' deyip vatandaşları evlerinden uzaklaştıran şahısların, girdikleri evlerden değerli eşyaları çalmaya çalıştıkları iddiası yürekleri sızlattı. Emniyet personelleri vatandaşları art niyetli şahıslara karşı uyarırken, iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremin ardından bölgedeki pek çok il, ilçe ve köyde olduğu gibi Gaziantep'te de yıkma uğrayan binalarda arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yaşanan depremlerin ardından günlerdir evine giremeyen ve artçı sarsıntılarla korku dolu anları yaşayan vatandaşların tedirginlikleri ile üzüntülerini ise art niyetli iddialar daha da katlıyor. 

Kendilerini AFAD görevlisi olarak tanıtarak art niyetli hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar 

Kentte özellikle iki gündür çok büyük bir depremin daha yaşanacağı söylentisini kulaktan kulağa, sosyal medya kanalıyla ve kendilerini AFAD görevlisi olarak tanıtarak yayan art niyetli bazı şahısların, vatandaşları evlerinden uzaklaştırdıktan sonra boş evlere girerek değerli eşyaları çalmaya çalıştıkları iddia edildi.

Ortaya atılan bu iddialarla ilgili harekete geçen emniyet personelleri ise ses kayıtları ile vatandaşları art niyetli şahıslara karşı uyardı. Fırsatçıların, yaşanan bu denli bir afette bile art niyetli davranması ise pes dedirtti. Ortaya atılan iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kadınlar tuvaletinde görüntü çekerken...16 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • YKS'ye 2,5 milyondan fazla aday katılacak16 Haziran 2025 Pazartesi 11:29
  • Toprağı İyileştirmek Geleceği Korumaktır16 Haziran 2025 Pazartesi 10:57
  • Duruşma 16 Temmuz'a ertelendi16 Haziran 2025 Pazartesi 10:15
  • Elazığ'da çekirge istilası16 Haziran 2025 Pazartesi 10:08
  • Salda Gölü'ne giren baba-oğul boğuldu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:46
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43