• BIST 9078.43
  • Altın 4029.192
  • Dolar 38.5601
  • Euro 43.6242
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 6 °C

Hindistan en kalabalık ülke olacak

Hindistan en kalabalık ülke olacak
BM, Hindistan'ın dünyanın en kalabalık ülkesi olacağını duyurdu....

Birleşmiş Milletler (BM), Hindistan'ın Nisan ayının sonunda dünyanın en kalabalık ülkesi olacağını duyurdu. 

BM, Hindistan'ın önümüzdeki iki hafta içinde Çin'i geride bırakarak dünyanın en kalabalık ülkesi olacağını duyurdu. Hindistan'da 10 yılda bir yapılan nüfus sayımı, kovid-19 salgını nedeniyle bu yıla ertelendi. Hindistan'ın nüfusunun 1,4 milyara ulaşması bekleniyor. 

Çin’deki nüfus krizi 

Uzmanlar, nüfustaki azalmaya Çin'in 1979 ile 2016 yılları arasında uyguladığı "tek çocuk" politikasının, yüksek yaşam ve eğitim maliyetlerinin, son 3 yılda uygulanan katı "sıfır kovid" politikası gibi uygulamaların yol açtığını belirtiyor.

Ailelerin 2016 yılında 2, 2021’de ise 3 çocuk sahibi olmasına izin verilirken, azalan doğum oranının artırılması için teşvikler, vergi indirimleri ve daha iyi sağlık hizmetleri uygulamaya konsa da doğum oranında düzenli olarak artış kaydedilmedi. Çin’in uzun süredir sahip olduğu "dünyanın en kalabalık ülkesi" unvanının yakın zamanda Hindistan’a geçmesi bekleniyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43