• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • Bursa 9 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

Heykel'de CHP protestosu!

Heykel'de CHP protestosu!
81 ilde ilde başlatılan eylem Bursa'da Heykel Atatürk anıtı...

CHP'nin 81 ilde düzenlediği "Adalet" protestosu Bursa'da Heykel Atatürk anıtı önünde gerçekleşti.  CHP Bursa İl Örgütü, 25 yıla mahkum edilen Milletvekili Enis Berberoğlu için Heykel Atatürk Anıtı önünde basın açıklamasında bulunarak, alınan tutuklama kararını protesto etti.

İl Örgütü adına açıklamada bulunan CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, alınan kararın AKP iktidarının yargıyı emrine aldığının en somut örneği olduğunu belirterek; "Bu olay, muhalefete karşı yürütülen baskıcı-faşist yöntemlerle hukuk adına hukuksuzluğun hayata geçirilmesidir" dedi.


CHP Bursa İl Örgütü, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıla mahkum edilmesini protesto ederek, Atatürk anıtı önünde basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasında çok sayıda partili ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi de hazır bulundu. İl Örgütü adına açıklamada bulunan CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, 15 yıllık AKP iktidarında ülkenin; adaletin, hukukun, insan haklarının yok edildiği, OHAL'le yönetilen, cemaatlerin darbe girişiminde bulunabilecek kadar güçlendiği bir ülke konumuna düşürüldüğünü ifade etti. AKP iktidarının hukuk tanımaz uygulamalarının OHAL'le birlikte arttığına dikkat çeken Or; "Baskıcı uygulamaları, FETÖ ile mücadele etmek ile maskelenen OHAL'le birlikte, kendilerine muhalif olduğuna inandıkları her kesime yönelmiş ve on binlerce insanın mağdur edildiği bir sürece dönüşmüştür. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu'nun hiçbir delil ve veri olmaksızın 25 yıla mahkum edilmesi, bu amaç doğrultusunda tamamen siyasi bir karardır. Bütün Türkiye'nin göz önünde televizyonda, "Vallahi de billahi de o tırlar Türkmenlere gitmiyordu" diyen Tuğrul Türkeş Başbakan Yardımcısı yapılırken, Enis Berberoğlu, AKP'ye biat etmediği için, AKP'li birinin damadı olmadığı için tutuklanmıştır. Bu olay, AKP faşizminin yargıyı emrine aldığının en somut örneğidir. Muhalefete karşı yürütülen baskıcı-faşist yöntemlerle hukuk adına hukuksuzluğun hayata geçirilmesidir. Sarayın emrinde oluşturulan hukuk sisteminin geldiği son noktadır. Bu karar; AKP'nin faşist uygulamalarından rahatsız olan herkese gözdağı amacıyla verdirilmiştir. Bu karar; 16 Nisan halk oylamasında hayır diyerek demokrasiye sahip çıkan tüm demokrasi yanlılarına, bütün topluma gözdağıdır" açıklamasında bulundu.


YAPTIKLARI SAVAŞ SUÇUDUR
Enis Berberoğlu'nun yargılanmasına ve tutuklanmasına neden olan dosyanın, uluslararası bir önem taşıdığına ve savaş suçu sayıldığına dikkat çeken Muharrem Or sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu dosya AKP yöneticilerinin uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanmalarına neden olacak bir dosyadır. Bu dosyada yer alan belgeler nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan savaş suçlusu olarak yargılanabilecek nitelikleri taşımaktadır. Telaşlarının, korkularının sebebi budur. Terör örgütlerine yaptıkları mühimmat yardımlarının açığa çıkarılmasının AKP'yi-saray faşizmini çıldırtmış olduğunu görüyoruz. Başta İŞİD olmak üzere, terör örgütlerine ulaştırılan bu silahlarla kaç vatandaşımız katledildi? Ortadoğu'da katliamların sorumlusu terör örgütlerine silah taşıyan-destek veren AKP faşizmi, suçunu örtmek amacıyla bu olayı haber yapan gazetecileri suçlamak ve muhalefete gözdağı vermeyi amaçlamaktadır. Enis Berberoğlu nezdinde tüm muhalefet ve CHP, halkımız hedef alınmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan bu haber ilk yapıldığında; 'Ben bunu böyle bırakmam, bunu yapanların yanına bırakmam' demişti. Şimdi o sözlerinin gereğini yapıyor. Biz diyoruz ki, Sarayın emrinde olan çadır mahkemelerinin verdiği kararların hiçbir hukuksal niteliği yoktur. Yok hükmündedir. Sarayın emrinde olan sözde hukukçuların aldıkları kararlar tarihimizde kara birer leke olarak yerini almıştır."


KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK
"Bu dava AKP'nin saray faşizminin kendisine hayır diyenlere karşı yürüttüğü bir savaştır" diyen Or, saray faşizmine hayır demeye devam edeceklerini belirterek; "Bizi yıldıramazsınız, sindiremezsiniz, korkutamazsınız! OHAL gerekçesiyle bu ülkeyi faşizme teslim edenler bilsinler ki korkunun ecele faydası yok. Türkiye halkı bu faşist uygulamaların hesabını soracaktır. 12 Eylül faşist diktatörlüğüne rahmet okutan AKP faşizmi, kendisine muhalif olan tüm kesimlere gözdağı vermeyi hedeflemektedir. Biz bu tehdidi görüyoruz ve davetinizi kabul ediyoruz. KHK kararlarınızla sokağa attığınız, işsizliğe mahkum ettiğiniz binlerce insanın sesi olamaya devam edeceğiz. FETÖ nedeniyle gözaltına aldığınız damat hukuku ile saldıklarınızı bu ülke, dünya görmüyor mu sanıyorsunuz? Ülkeyi, tüm halkımızı ilgilendiren AKP faşizmine-saray uygulamalarına karşı mücadele etmek bizim asli görevimizdir. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Genel Başkanımızın Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' ülkemizin her kentinde baskıdan, zulümden, işsizlikten, adam kayırılmasından usanmış tüm halkımızı ilgilendirmektedir. Bizler, bu ülkeyi AKP'nin saray faşizmine teslim etmeyeceğiz. Bir kere daha haykırıyoruz; Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, korkmayacağız. Yürüyüşümüz adalet bu ülkede egemen olana kadar sürecektir" sözleriyle konuşmasını tamamladı. Muharrem Or basın açıklamasının ardından İlçe Başkanları ve İl Yöneticileriyle toplantı yaparak bir plan dahilinde eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Mudanya yolunda alkollü yaya paniği13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:08
  • Bursa'da otomobil alev topuna döndü13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:52
  • Bursa’da zincirleme kaza13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:45
  • Tehlikeli yolculuk kamerada13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:30
  • Bursa'da traktör kazası can aldı13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:25
  • Bursa'da yangın paniği11 Mayıs 2024 Cumartesi 14:12
  • Bursa'da Anneler Günü izdihamı11 Mayıs 2024 Cumartesi 14:00
  • Lastiği patlayan cip takla attı11 Mayıs 2024 Cumartesi 13:49
  • Traktör kazası can aldı11 Mayıs 2024 Cumartesi 11:58
  • Otomobil bariyerlere çarptı11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78