• BIST 13501.55
  • Altın 6229.96
  • Dolar 47.3972
  • Euro 54.4066
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

'Hero' tişörtüne tepki: Traitor

'Hero' tişörtüne tepki: Traitor
Darbeci askerin giydiği 'Kahraman' tişörtüne, vatandaşlar 'Hain' tişörtüyle yanıt verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen darbeci askerin yargılanmasına devam edildi.
 
Sanık askerlerden Astsubay Gökhan Güçlü'nün dün, üzerinde kahraman anlamına gelen 'hero', altında da İngilizce Kahramanlar ölümsüzdür' yazılı tişörtle duruşmaya gelmesi vatandaşlar tarafından bugün protesto edildi. Protestocu grup, sanıkların geçirildiği alana İngilizce hain anlamındaki 'Traitor' yazılı tişörtleri temsili dar ağacına astı.
 
Hain darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen Özel Kuvvetler ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerinin de aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
 
Dünkü duruşmaya tutuklu darbe sanığı MAK timi askerlerinden Gökhan Güçlü'nün üzerinde 'kahraman' anlamına gelen kelimenin İngilizcesi 'hero', altında da yine İngilizce 'Kahramanlar ölümsüzdür' yazılı tişörtle gelmesi, büyük tartışma yarattı. Ceza ve Tekif Evleri Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili inceleme başlattı.
 
 
HAİN TİŞÖRTÜYLE YANIT
 
15 Temmuz'un yıldönümü öncesinde Gökhan Güçlü'nün bu yazıyla duruşmaya katılmasına vatandaşlardan da tepki gecikmedi. Duruşmanın yapıldığı salonun yanında toplanan çok sayıda vatandaş, sanıkların geçirildiği alana İngilizce 'hain' anlamındaki 'Traitor' yazılı tişörtleri temsili darağacına astı. Sanık Gökhan Güçlü'nün üzeri kırmızı şeritle çizilmiş fotoğrafının da bulunduğu pankarta 'Katillerden kahraman olmaz' yazıldı.
Darbe sanığı Gökhan Güçlü bugünkü duruşmaya ise yazısız bir tişörtle geldi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ahbap Soruşturmasında Mahsun Kırmızıgül Adliyede27 Temmuz 2026 Pazartesi 16:44
  • Kılıçdaroğlu: CHP Büyük Ölçüde Arındı26 Temmuz 2026 Pazar 16:48
  • Emekli Zammı TBMM'den Geçti25 Temmuz 2026 Cumartesi 12:15
  • 24 Yıllık Alman Vakfı İddiası Gündemde24 Temmuz 2026 Cuma 13:37
  • Yazıcıoğlu Dosyasında Altaylı İddiası24 Temmuz 2026 Cuma 13:32
  • Özel ve 90 Vekil CHP'den Ayrıldı!24 Temmuz 2026 Cuma 12:44
  • ''CHP'deki tartışmalar beni hiç ilgilendirmiyor.''23 Temmuz 2026 Perşembe 23:20
  • Portakal'dan Ahbap Açıklaması!23 Temmuz 2026 Perşembe 23:16
  • Bahçeli'den Hazine Desteği Açıklaması23 Temmuz 2026 Perşembe 23:13
  • Kene Ölümleri 11'e Yükseldi23 Temmuz 2026 Perşembe 12:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43