• BIST 9102.02
  • Altın 4284.462
  • Dolar 39.5625
  • Euro 45.442
  • Bursa 30 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 31 °C

Her yıl onlarca can kaybı yaşanıyor...DSİ'den uyarı!

Her yıl onlarca can kaybı yaşanıyor...DSİ'den uyarı!
DSİ'den baraj, gölet ve sulama kanalına girmeyin uyarısı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarının yüzmek ve serinlemek için uygun yerler olmadığı konusunda uyardı.


DSİ'den yapılan açıklamada, havaların ısınmasıyla baraj, gölet, sel kapanı, regülatör, sulama kanalı gibi su depolama ve iletim tesislerine serinlemek ve yüzmek için giren vatandaşların sayısında artış gözlendiği belirtildi.
Su depolama ve iletim tesislerinin, yüzmek ve serinlemek için son derece uygunsuz olduğu ve bu tesislere girilmesinin ölümcül neticeler doğurduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Baraj ve gölet gibi depolama tesislerimizin göl alanları engebeli bir zemin yapısına sahip olup, su derinliği ani olarak değişim gösterebilmekte, bu da boğulma riskini artırmaktadir. Üstelik bu engebeli zemin, akarsuların getirdiği ve balçık olarak tarif edilebilecek rusubi malzeme ile kaplı olduğundan, üzerine basılması durumunda temas eden kimseyi içine doğru çekebilmektedir.


Öte yandan baraj ve gölet gibi tesislerimizde depolanan suyun sıcaklığı düşük olduğundan ani kramp riski yükselmekte ve vücut ısısının düşmesine bağlı olarak hipotermi ihtimali ortaya çıkmaktadır. Tatlı suyun kaldırma kuvvetinin deniz suyuna göre düşük olması da riski artırmaktadır."


Sulama kanallarının da benzer tehlikeler barındırığı ve ayrıca kendine has riskler taşıdığı vurgulanan açıklama, şöyle devam etti:


"Sulama kanalları trapez kesitli yani "V" harfine benzer şekilde yan duvarları eğimli olarak inşa edilmişlerdir. Dolayısıyla bu kanala giren bir kimse kanaldan çıkmakta zorlanacaktır. Üstelik kanalın yan duvarları yosunlaşma sebebiyle kaygan olduğundan bu güçlük daha da artacaktır. Diğer taraftan sulama kanallarına bırakılan suyun akış hızı yüksek olduğundan, kuvvetli akıntıyla profesyonel yüzücü olunsa bile baş etmek mümkün olmayacaktır. Tüm bu sebeplerle baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanalları yüzmek ve serinlemek için son derece uygunsuz ve tehlikeli tesisler olup bu tesislere herhangi bir maksatla girilmesi kesinlikle yasaktır."


Açıklamada, uyarı levhaları ve tel örgü uygulamaları ile söz konusu tesislere girilmemesi yönünde fiziki tedbirler alındığı belirtilerek, bu tip girişimlere şahit olan vatandaşların da gerekli uyarılarda bulunması, sonuç alınamaması durumunda konunun güvenlik güçlerine iletilmesinin hayati önem taşıdığı kaydedildi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Konut satışları artıyor19 Haziran 2025 Perşembe 10:44
  • TBMM'de 'Talat Paşa' gerginliği19 Haziran 2025 Perşembe 08:03
  • Bakan Yerlikaya'dan o görüntülere ilişkin açıklama18 Haziran 2025 Çarşamba 19:02
  • Özel, Muharrem İnce'yi baba ocağına davet etti18 Haziran 2025 Çarşamba 13:03
  • Özdağ şükür namazını orada kıldı18 Haziran 2025 Çarşamba 11:46
  • 6 ilde operasyon! Elebaşı yakalandı...18 Haziran 2025 Çarşamba 10:55
  • Merve Taşkın hakim karşısında18 Haziran 2025 Çarşamba 10:53
  • Onlarca sahte altın ele geçirildi18 Haziran 2025 Çarşamba 10:49
  • Gürbulak Sınır Kapısı'nda yoğunluk18 Haziran 2025 Çarşamba 10:24
  • Ümit Özdağ hakkında tahliye edildi17 Haziran 2025 Salı 11:38
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43