• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

'Her doğum sancılı, her değişim sıkıntılı olur'

'Her doğum sancılı, her değişim sıkıntılı olur'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletlerin, devletlerin ve coğrafyaların tarihlerinde önemli dönüm noktaları, kritik yol ayırımları olduğunu belirterek, "Biz de, coğrafyamızda, ülkemizde, milletimizde işte böyle bir dönemden geçiyoruz. Her doğum sancılı, her değişim sıkıntılı olur, bedel ister." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında, STK'ların büyük bölümünün faaliyetlerini yakinen bildiğini belirten Erdoğan, eğitimden sağlığa, hukuktan insan haklarına, çocuklara sahip çıkmaktan yoksullara yardım etmeye kadar geniş alanda inşa ve ihya faaliyeti yürüten STK'lara şahsı ve milleti adına şükranlarını ifade etti.

"PARALEL YAPI, İHANETİNİN ORTAYA ÇIKMASIYLA, SIRÇA BİR KÖŞK GİBİ PARAMPARÇA OLMUŞTUR"

Sivil toplum kuruluşu görüntüsü altında ülkesine ve milletine düşmanlık eden yapıların bulunduğunu belirten Erdoğan, "Milletimiz kimin hayrına çalıştığını, kimin de şer işler peşinde olduğunu görüyor, bunun takdirini de çok iyi yapıyor. İşte Paralel Devlet Yapılanması adı verilen ihanet çetesinin akıbetini hep birlikte gördük, görüyoruz. Bir dönem neredeyse her alanda ülkemizin en büyük, en güçlü, en yaygın sivil toplum kuruluşlarını bünyesinde toplayan Paralel Yapı, ihanetinin ortaya çıkmasıyla, sırça bir köşk gibi paramparça olmuştur." şeklinde konuştu.

"HER DOĞUM SANCILI, HER DEĞİŞİM SIKINTILI OLUR, BEDEL İSTER"

Milletlerin, devletlerin ve coğrafyaların tarihlerinde önemli dönüm noktaları, kritik yol ayırımları olduğunu işaret eden Erdoğan,

"Biz de, coğrafyamız da, ülkemiz de, milletimiz de işte böyle bir dönemden geçiyoruz. Her doğum sancılı, her değişim sıkıntılı olur, bedel ister. Ülkemizde terörle mücadele sırasında "bir gül bahçesine girer gibi" toprağa düşen şehitlerimiz kanlarıyla, canlarıyla milletimiz adına bu bedeli ödeyen kahramanlarımızdır. Suriye'de 6 yılda hayatını kaybeden 500 bini aşkın insan tüm coğrafyamız adına bu bedeli ödeyen mazlumlardır. Çeşitli ülkelerde cezaevlerinde çile çeken, darağaçlarında son nefeslerini veren kardeşlerimiz de bu sürecin bedelini ödüyorlar. Çekilen acılar verdiğimiz kayıplar elbette yüreğimizi yakıyor. Ama biliyoruz ki hiçbiri boşuna gitmeyecek.

Malazgirt'te Sultan Alparslan'ın, Konya'da Sultan Kılıçarslan'ın, Bursa'da Orhan Gazi'nin, İstanbul'da Sultan Fatih'in, Çanakkale'de çeyrek milyon isimsiz kahramanın gayreti nasıl boşa gitmediyse bugünkü fedakarlıklar da boşa gitmeyecektir. Eğer ölçü karşımızdakilerin gücü, cesameti, büyüklüğü olsaydı bu mücadelelerin hiçbirine girişmeye cesaret edemezdik. Ecdadımız ne yapmıştır? Yeri geldiğinde kefenini giyip ordusunun başına geçerek bazen farklı taktikler geliştirerek, kimi zaman da hiçbirine ihtiyaç duymadan sadece yüreğini ve bileğini ortaya koyarak mücadele etmiş ve sonunda zafere ulaşmıştır." diye konuştu.

"BU KAYNAŞMA BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR"

Kamu kurumlarının duvarları arkasındaki gündemle okul bahçelerindeki, cami avlularındaki, çay ocaklarındaki gündem ve bakış açısının örtüşmemesi durumunda hedeflere ulaşılamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizim Türkiye'deki en büyük başarımız işte bunu sağlayabilmiş olmamızdır. Tabii bu kaynaşma, bu birliktelik birilerini rahatsız ediyor. Bu karın ağrısıyla toplumun bir kesimini kendi milletine, devletine düşman etmenin çabası içindeler. Medyanın da çanak tutmasıyla insanları inançları, kökenleri, hayat biçimleri üzerinden birbirleriyle çatıştırmak için adeta seferberlik ilan etmiş durumdalar. Nerede kanayan bir yara görürlerse hemen gidip onu kanırtmaya, yarayı kangrene dönüştürmeye çalışıyorlar. Bunun için kimi zaman "ağaç, çiçek, böcek" diyerek kimi zaman "kadın, çocuk" diyerek kimi zaman daha basit gerilimler üzerinden ortalığı karıştırıyor, ülkenin huzurunu kaçırıyorlar. Dikkat edin bahane ne olursa olsun tahrikçiler, basına fotoğraf verenler, polisle tartışanlar, çevredekileri galeyana getirenler aynı simalardır. Herbiri adeta birer profesyonel provokatör. Ama artık bunlar da kesinlikle deşifre oldular. Giderek daha az itibar görüyorlar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin geleceğine, hedeflerine, kadrolarına, adamlarına sahip çıktığını her olayda gösterdiğini vurgulayarak, "Şundan emin olunuz, istikametimiz doğrudur, niyetimiz hasbidir, hesabi değildir. İşlerimiz harbi olduğu müddetçe bu destek çoğalarak sürecektir. Milletin desteği arkasında olan bir kişi, bir kurumu yedi düvel bir araya da gelse evelallah yıkamaz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde ve yurt dışında karşımıza çıkan sıkıntıların arka planına baktığımızda aynı gaye ile bir araya gelen sivil toplum kuruluşu görünüşlü yapıların izlerini görüyoruz. Ermeni terör örgütleri yıllarca aynı şekilde çalıştı. Şimdi bölücü terör örgütünün, paralel ihanet şebekesinin aynı yöntemi kullandığını görüyoruz." diye konuştu.

"ÖRNEK BİR DAYANIŞMA GÖSTERMENİZİ BEKLİYORUM"

Özellikle son üç yılda yaşanan önemli hadiselerde sivil toplum kuruluşlarının güçlü desteğini yanlarında görmenin memnuniyeti içerisinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerden diğer konularda da aranızda böyle örnek bir dayanışma göstermenizi bekliyorum. Terörle mücadelemizde, çeşitli ülkelerle yaşadığımız sıkıntılarda, 2023 hedeflerimize ulaşma konusunda özetle istiklal ve istikbal mücadelemizin her safhasında böyle güçlü bir dayanışmaya ihtiyacımız var. Her birinizin bu anlayışta ve gayrette olduğunuzu biliyorum. Ama sizlerden ricam şudur, daha fazlası, daha fazlası, daha fazlası." değerlendirmesinde bulundu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78