• BIST 9350.01
  • Altın 4307.342
  • Dolar 39.3597
  • Euro 45.6245
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

"Her 5 Suriyeli'den 3'ü ülkemizde"

"Her 5 Suriyeli'den 3'ü ülkemizde"
Başbakan Yıldırım, Moldova'da açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım, "Her 5 Suriyeli'den 3'ü ülkemizde." dedi.
 
Başbakan Binali Yıldırım, Moldova’da Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesini ziyaret ederek, 4. Dünya Gökoğuz Kongresi’nde katıldı.
 
Buradaki konuşmasında, kendilerini misafir olarak görmediklerini belirten Yıldırım, “Gagavuzya kimimiz için ev, kimimiz için vatan, kimimiz içinse uzak coğrafyalardan gelip, ziyaret etme arzusuyla tutuştuğumuz bir baba ocağı.
Gagavuzya beraber ve komşu olarak yaşadığı diğer toplumlarla kader birliği yapmış halkın vatanıdır. Gagavuzya Türkiye için aynı şekilde önemlidir. Zira burası aynı dili aynı kültürü paylaştığımız soydaşlarımızın yaşadığı yerdir. Gagavuzya aynı zamanda dost ve kardeş olarak addettiğimiz Moldova’yla aramızdaki kan bağıdır. Bu da ülkelerimizi birbirine daha çok yakınlaştırmaktadır. Buraya gelenler benim gibi çocukluğunu Anadolu’nun derinliğinde geçirmişse sizlerde kendinden çok şey bulduğunu hissediyor. Konuştuğumuz dil aynı. Yaşam ve geleneklerimiz ortak. Hayat şiirlerimiz farklı sayfalara yazılmış olsa da nakaratlar hep aynı. Bizler aynı hafızaya aynı dile aynı kültüre ait olmanın yanında aynı gönül coğrafyasının insanlarıyız.” diye konuştu.
 
"HER 5 SURİYELİDEN 3’Ü ÜLKEMİZDE"
 
Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Suriye’den Irak’tan savaştan, çatışmadan kaçan hayatını kurtarmak için evini yurdunu terk eden mazlumlara Türkiye kucak açıyor. Bugün dünya üzerinde her 5 mülteciden biri Suriyeli ise, her 5 Suriyeliden 3’ü de bizim misafirimiz.”
 
 
"İLİŞKİLER YÜKSEK SEVİYEYE TAŞINACAK"
 
Karadeniz Ekonomik İşbirliği teşkilatında Moldova Cumhurbaşkanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir araya geleceğini ifade eden Binali Yıldırım ikili ilişkilerin Yüksek Düzeyli Stratejik konsey seviyesine çıkarılacağını da söyledi. Prensip olarak bu kararı Moldova Başbakanıyla almış bulunduklarını da açıkladı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Bir milyon öğrenci ter dökecek!14 Haziran 2025 Cumartesi 11:15
  • Yumurta üretiminde büyük düşüş!14 Haziran 2025 Cumartesi 10:57
  • Başkanvekili bankamatik memuru çıktı13 Haziran 2025 Cuma 11:45
  • AJet İran seferlerini iptal etti13 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • 36 il merkezli yasa dışı bahis operasyonu13 Haziran 2025 Cuma 11:13
  • Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı13 Haziran 2025 Cuma 10:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43