• BIST 11032.84
  • Altın 4901.761
  • Dolar 41.2989
  • Euro 48.7604
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 19 °C

Hatay sokakları keçilere kaldı

Hatay sokakları keçilere kaldı
“İnsanlar koku olur diye kızardı, şimdi keçilere kaldı”...

Hatay’da yaşanan depremlerin ardından boş kalan lüks sitelerin bahçeleri ile enkazlar arasındaki alanlar keçi sürülerine kaldı.   

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da sokaklar bugünlerde keçilere kaldı. Ağır hasarlı binaların sayısının fazla olduğu şehir merkezinde sessizlik hakim olurken, şehir merkezindeki keçi sürüsü ilginç görüntüler oluşturdu.

Deprem öncesinde sitelerin yanına yaklaştırılmayan geçiler, bugünlerde şehir merkezinde rahatlıkla otlayabiliyor. Ağır hasarlı binaların altlarında karınlarını doyurmaya çalışan keçiler ise ilginç görüntüler oluşturdu. 

“İnsanlar koku olur diye kızardı, şimdi sadece burada keçiler kaldı” 

Keçilerini Antakya merkezde otlatan Mahir Hatapoğlu, “Keşke bunlar olmasaydı. Çok insanımız öldü. Normalde biz buralarda otlatamayız. İnsanlar koku olur diye kızardı ama şimdi kimse kalmadı, sadece hayvanlara kaldı. Yıkıntıların arasında hayvanları otlatıyoruz. Keşke otlatmasaydık buralarda. Daha önce ormanlık alanlarda, insanların kızmadığı alanlarda otlatıyorduk. Şimdi burada kimse yok. O yüzden buradaki bitkileri keçiler yiyor” dedi. 

“Bu depremden ders almayan çok kişi var” 

Şehir merkezinde akşamları yağmacıların olduğunu ifade eden Hatapoğlu, şunları söyledi: “Bu depremin insanlara ders vermesi lazımdı, insanlar daha beter oldu. O gece ben aşağı indiğimde babanın oğluna, oğlunun babasına yardım etmediğini gördüm. Mahşer yeri gibiydi. İnsanlar feryat içinde, insanlar şoktaydı. Kıyametin fragmanını yaşadık. Allah bize acıdı. Çok şiddetli bir deprem oldu. Allah’ın kudretini anlamamız için bizleri bıraktı ama ders almayan çok kişi var.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekrem İmamoğlu hakkında yeni iddianame14 Eylül 2025 Pazar 12:54
  • Adalet Bakanı'ndan CHP açıklaması13 Eylül 2025 Cumartesi 12:41
  • Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem13 Eylül 2025 Cumartesi 12:14
  • Bayrampaşa Belediyesi'ne operasyon!13 Eylül 2025 Cumartesi 11:57
  • Bakan açıkladı: 17 bin personel alınacak13 Eylül 2025 Cumartesi 10:37
  • 6 ilde DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı13 Eylül 2025 Cumartesi 10:33
  • 'Davanıza sahip çıkın!'12 Eylül 2025 Cuma 17:26
  • Fidan dikiminde acele edilmeli12 Eylül 2025 Cuma 17:02
  • KPSS alan oturumlarına 127 bin başvuru12 Eylül 2025 Cuma 11:12
  • 14 ilde Telegram ve Discord operasyonu12 Eylül 2025 Cuma 11:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43