• BIST 10966
  • Altın 4439.757
  • Dolar 40.6827
  • Euro 47.42
  • Bursa 32 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 33 °C

Hastanenin merkezi soğutma sistemi yetersiz kaldı hastalar sıcaklardan bunaldı

Hastanenin merkezi soğutma sistemi yetersiz kaldı hastalar sıcaklardan bunaldı
Adana'da mevsimin en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde bir hastanedeki merkezi soğutma sistemi yetersiz kalınca, hastalar zor durumda kaldı. Hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi aştığı ilde Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde bazı servislerdeki merkez

 Adana'da mevsimin en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde bir hastanedeki merkezi soğutma sistemi yetersiz kalınca, hastalar zor durumda kaldı. Hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi aştığı ilde Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde bazı servislerdeki merkezi soğutma sistemi çalışmama noktasına geldi. Genel Cerrahi Servisi’nde kimi hastalar serinlemek için vantilatör kullanmaya başladı. Yoğun sıcaklardan etkilenen kimi hastalar ise oda pencerelerini açarak rahatlamaya çalıştı.

Kasık fıtığı ameliyatı olan Mahmut Aydın, “İçeride durulacak gibi değil. Biraz esinti olsun diye, mecburen pencereleri açtık. Durumu yetkililere bildirdik. Ama ilgilenen yok. Devlet hastanesi böyle olur mu? Bir taraftan ağrılarımız, diğer yandan sıcaklarla güç durumda kaldık. Sorunun çözülmesini bekliyoruz.” dedi.

Üç günden beri hastanede olduğunu ifade eden 23 yaşındaki Diyadin Budak ise bir yakınının taburcu olması ile verdiği vantilatörle serinlediğini kaydetti. Merkezi soğutma sistemin bozuk olduğunu iddia eden Diyadin, “Kasık fıtığı ameliyatı oldum. Sıcaklardan bunaldık. Zaten ağrılarımız var. İçerisi biraz serin olsa rahatlarız. Akrabalarım taburcu olunca vantilatörü bize verdi.” diye konuştu.

Kurumda görev yapan sağlık personeli de merkezi sistemin yetersiz kaldığını doğruladı.

Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi yetkilileri ise yüksek sıcaklar dolayı merkezi soğutma sisteminin desteklenmesi için talimat verdiklerini belirterek, hastaların bu yöndeki şikâyetlerini değerlendireceklerini ifade etti. Yetkililer, “Soğutma sistemi çalışıyor. Ayrıca klimalarla takviye ediliyor. Ancak yasak olmasına rağmen pencereler açılıyor. Bir odada yaklaşık 10'nu bulan hasta ve yakını sayısı ısıyı artırıyor. Tek veya iki kişilik odalarda aynı olumsuzluk söz konusu değil.” diyerek, bu konudaki eksikliklerin giderileceğini aktardı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43