• BIST 11089.62
  • Altın 4908.028
  • Dolar 41.3053
  • Euro 48.7569
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Hastanede bu kurallara uymak gerekiyor

Hastanede bu kurallara uymak gerekiyor
Hastane kurallarına uyma çağrısı...

Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, normalleşme sürecinde hastanelerde uyulması gereken kurallar hakkında açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından, Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alındığına dikkat çeken Uzm. Dr. Kaşıkcı, bu kapsamda Bursa’daki kamu hastanelerinde de birçok tedbir aldıklarını belirtti.

Hasta ziyareti için mesai saatleri dışında belirlenmiş bir zaman içerisinde sadece hastanede yatan kişinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tek kişinin ziyaretine izin verildiğini dile getiren Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Hastanın yardıma ihtiyacı olduğu durumlar hariç refakatçi kabul edilmemektedir. Hasta refakat hizmetleri, sınırlı sayıda tutularak, mümkünse aynı kişi tarafından sağlanmalıdır. Hastanelerimizin içerisinde bulunan herkesin maske takması zorunludur” dedi.

Çocuk ve Yenidoğan Yoğun Bakıma İzin Şartı

Yoğun bakım ve palyatif bakım servislerinde hasta ziyaretlerinin yapılmadığının altını çizen Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Bakanlığımızın yayınladığı kurallara dikkat etmek şartıyla çocuk ve yenidoğan yoğun bakım servislerinde, Covid-19 tanısı dışındaki hastaların günde bir defa ziyaretine izin verilmektedir.  Ayrıca çocuk ve yenidoğan yoğun bakımlarında Covid-19 tanısıyla yatan hastaların yakınları, öncelikle hekiminin izin vermesi şartıyla ve gerekli önlemleri alarak ziyaret gerçekleştirilebilir” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Lenfomada erken teşhis hayat kurtarır15 Eylül 2025 Pazartesi 09:59
  • Beslenme çantası için doğru seçimler12 Eylül 2025 Cuma 17:35
  • Aşırı ödev kaygı sebebi!12 Eylül 2025 Cuma 17:28
  • Prostat kanserinde en güncel 4 tedavi!12 Eylül 2025 Cuma 17:00
  • Kemik erimesine iyi gelen besinler12 Eylül 2025 Cuma 16:56
  • Teknoloji kullanımı boyun fıtığı riskini artırıyor11 Eylül 2025 Perşembe 14:56
  • Okullu çocuklarda çürük riskine dikkat11 Eylül 2025 Perşembe 14:54
  • Kalp çarpıntısının altında yatan nedenler11 Eylül 2025 Perşembe 14:36
  • Okul fobisine karşı 5 altın öneri11 Eylül 2025 Perşembe 14:34
  • Dişçi korkusunu çözmek mümkün!11 Eylül 2025 Perşembe 14:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43