• BIST 14467.25
  • Altın 6784.09
  • Dolar 48.3905
  • Euro 56.495
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Hastanede bu kurallara uymak gerekiyor

Hastanede bu kurallara uymak gerekiyor
Hastane kurallarına uyma çağrısı...

Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, normalleşme sürecinde hastanelerde uyulması gereken kurallar hakkında açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından, Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alındığına dikkat çeken Uzm. Dr. Kaşıkcı, bu kapsamda Bursa’daki kamu hastanelerinde de birçok tedbir aldıklarını belirtti.

Hasta ziyareti için mesai saatleri dışında belirlenmiş bir zaman içerisinde sadece hastanede yatan kişinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tek kişinin ziyaretine izin verildiğini dile getiren Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Hastanın yardıma ihtiyacı olduğu durumlar hariç refakatçi kabul edilmemektedir. Hasta refakat hizmetleri, sınırlı sayıda tutularak, mümkünse aynı kişi tarafından sağlanmalıdır. Hastanelerimizin içerisinde bulunan herkesin maske takması zorunludur” dedi.

Çocuk ve Yenidoğan Yoğun Bakıma İzin Şartı

Yoğun bakım ve palyatif bakım servislerinde hasta ziyaretlerinin yapılmadığının altını çizen Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Bakanlığımızın yayınladığı kurallara dikkat etmek şartıyla çocuk ve yenidoğan yoğun bakım servislerinde, Covid-19 tanısı dışındaki hastaların günde bir defa ziyaretine izin verilmektedir.  Ayrıca çocuk ve yenidoğan yoğun bakımlarında Covid-19 tanısıyla yatan hastaların yakınları, öncelikle hekiminin izin vermesi şartıyla ve gerekli önlemleri alarak ziyaret gerçekleştirilebilir” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ağız kokusuna dikkat: Psikolojik rahatsızlığa yol açabilir28 Ağustos 2026 Cuma 14:41
  • Menopozda zinde ve fit kalmanın 7 kritik kuralı28 Ağustos 2026 Cuma 14:20
  • Bacaklardaki şişlik lipödem işareti olabilir24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:27
  • Uzmanlardan uyarı: ''Sakın yemeyin!''24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:22
  • Beyin sağlığını tehdit eden 8 etkene dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:56
  • Zayıflama iğnelerinde görünmeyen tehlike!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:50
  • Sessiz tehlikeye dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:42
  • Şiddet ve suç genetik mi?23 Ağustos 2026 Pazar 21:47
  • Bağırsak tembelliğine çözüm sofrada!23 Ağustos 2026 Pazar 21:45
  • Emzirmede patron bebek!20 Ağustos 2026 Perşembe 13:23
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43