• BIST 11529.81
  • Altın 4464.26
  • Dolar 41.0282
  • Euro 47.8514
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 29 °C

Hamas İsrail esir takası tamamlandı

Hamas İsrail esir takası tamamlandı
10 İsrailli ile 6 yabancı uyruklu esir ve 30 Filistinli mahkum serbest bırakıldı...

Hamas ile İsrail arasında 2 gün daha uzatılan insani ara kapsamında, Gazze Şeridi’nde esir tutulan 10 İsrailli, 4 Taylandlı ve 2 Rus esire karşılık Filistin’in simge ismi aktivist Ahed Tamimi’nin de aralarında bulunduğu 30 Filistinli serbest bırakıldı.   

İsrail ile Hamas arasında Gazze Şeridi’nde 24 Kasım’da başlayan 4 günlük insani aranın 2 gün uzatılmasının ardından, Hamas’ın bir grup esiri daha serbest bıraktığı bildirildi. İsrail, 10 İsrailli ile 4 Taylandlının Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne teslim edildiği belirtildi. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, insani aranın 6’ncı gününde Hamas'ın serbest bıraktığı esirler arasında 5 kadın ve 5 çocuk bulunduğunu duyurdu. Ansari, serbest kalan İsrailli esirlerin 1’inin ABD, 1’inin Hollanda ve 2’sinin Almanya çifte vatandaşlığının da bulunduğu bilgisini paylaştı. 

ABD Başkanı Joe Biden ise serbest bırakılan ABD çifte vatandaşı Liat Atzili‘nin Mısır'da güvende" olduğunu ve Atzili'nin annesi ve babasıyla konuştuğunu söyledi. 

“Anlaşma çerçevesi dışında serbest bırakıldılar” 

Majed el-Ansari, Hamas tarafından esir bırakılanlar arasında ayrıca 2 Rusya vatandaşının da bulunduğunu açıkladı. Rus ve Taylandlıların “anlaşma çerçevesi dışında” bırakıldığını ifade eden Ansari, serbest kalan 10 İsrailli esir karşılığında 16’sı çocuk ve 14’ü kadın 30 Filistinli tutuklunun serbest bırakıldığını sözlerine ekledi. 

“Filistinli Cesur Kız” Tamimi de serbest bırakılanlar arasında 

Filistin’in simge ismi aktivist Ahed Tamimi de İsrail tarafından dün serbest bırakılan 30 Filistinli mahkum arasında yer aldı. 

Ahed Tamimi, 15 yaşındaki kuzeninin 2017 yılında bir protesto sırasında başından plastik mermiyle vurulmasının ardından İsrail askerine tokat ve tekme attığı gerekçesiyle 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. O zamanlar 16 yaşında olan Tamimi olayın görüntülerinin tüm dünyaya yayılmasıyla dünya çapında “Filistinli Cesur Kız” olarak tanınmıştı.

Cezasının ardından serbest bırakılan Tamimi, İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalarda İsrail askerleri tarafından Yahudi yerleşimcilerin öldürülmesi yönünde paylaşım yaptığı gerekçesiyle Kasım ayında tekrar tutuklanmıştı. 

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çin'de sel felaketi: 10 ölü, 33 kayıp08 Ağustos 2025 Cuma 14:38
  • İran'da 5.4 büyüklüğünde deprem05 Ağustos 2025 Salı 10:22
  • "İsrail'in saldırılarını soykırım olarak görmüyorum"04 Ağustos 2025 Pazartesi 10:16
  • Rusya'da 8.8 deprem30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:26
  • Trump 10 gün süre verdi30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:11
  • Türkiye-Kazakistan arasında 20 önemli anlaşma30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:09
  • Suriye ve İsrailli yetkililer Paris'te25 Temmuz 2025 Cuma 10:22
  • Irak'ta yangın faciası: 50 ölü17 Temmuz 2025 Perşembe 10:56
  • Eş-Şara: "Hepimiz bu toprakların ortağıyız"17 Temmuz 2025 Perşembe 10:14
  • Trump'tan Kanada'ya yeni vergi11 Temmuz 2025 Cuma 09:29
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43