• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

"Hala şampiyon olabiliriz"

"Hala şampiyon olabiliriz"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Osmanlıspor maçından sonra konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Osmanlıspor karşısında çok önemli iki puan kaybettiklerini söyledi. Bu skorun ardından umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini belirten Pereira, şampiyon olmalarının hala mümkün olduğunu dile getirdi.

Süper Lig'in 27. haftasında Osmanlıspor'la 0 - 0 berabere kalan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Bu akşam karşılaşma bizim için zorlu bir karşılaşmaydı. İyi bir takımla karşılaştık ve maç öncesinde bu maça hazırlanırken de rakibimizin ön tarafta çok hızlı oyuncuları olduğunu ve iyi savunma yaptıklarını her takıma karşı sorun çıkarabilen bir takım olduklarını biliyorduk. Bu şekilde analiz etmiştik. Denedik bu akşam ama ofansif dinamik anlamında kalite eksikliği yaşadığımızı düşünüyorum. Savunma anlamında topu kaybettiğimizde özellikle agresif görüntümüzü sergilemeyi başardık. Osmanlıspor'a kontra atak üretme fırsatı vermedik. Ama hep o son pas bu akşam eksikti. Son kararda bazı sıkıntılar yaşadık. Son kararda doğru kararı vermekte eksiklikler yaşadık." diye konuştu.

Sonucu kabul etmek zorunda olduklarını ifade eden Pereira, "İki puan kaybettik. Özellikle ligin bu döneminde böyle kayıplar duygusal anlamda büyük etkiler bırakır takım üzerinde. Ama biz sakin olmalıyız. Sakin kalıp yolumuza çalışmamıza devam etmeliyiz. Hala önümüzde oynanması gereken maçlar var. Çok puan var alabileceğimiz. Ben inanıyorum ki bugün lig bitmedi. Biz de puan kaybedeceğiz, Beşiktaş da puan kaybedecek. Biz puan kaybetmemek için çalışacağız. Daha sonra da rakibimizin alacağı skorları bekleyeceğiz. Bu akşam önemli iki puan kaybettik. Ligin kritik bir dönemindeyiz. Bu skorun ardından umutsuzluğa kapılmamalıyız. Ben bu akşam bunu hissettim. Taraftarlarımız ve oyuncularım üzerinde heyecanı hissettim. Oyuncularımı kesinlikle suçlayamam denediler uğraştılar. Ama ön tarafta o istediğimiz sonuca gidecek hamleyi yapacak kalite eksikliğini yaşadık. Sakin kalıp kalitemize inanmalıyız. Bugün lig bitmedi bugün önemli bir maçtı ama her şeyi belirleyecek bir maç değil." şeklinde konuştu.

Maçın ardından Mehmet Topal ve Volkan Şen'in göz yaşlarını tutamamalarıyla ilgili bir soru üzerine ise Pereira, "Galatasaray'la Konyaspor ile oynayacağız. Bizi bekleyen çok önemli maçlar var. Ligin kritik bir döneminde önemli puanlar verdik. Mehmet Topal'ın Volkan Şen'in verdiği tepkiler gibi tepkiler vermemeliyiz. Türk oyuncuların duygularını çok iyi anlıyorum. Topal'ı da Volkan Şen'i de çok iyi tanıyorum. Eminim ki bir sonraki maçlarda da her şeylerini vereceklerdir, sonuna kadar mücadele edeceklerdir. Ama vermemiz gereken tepki bu şekilde olmamalı. Çünkü lig devam ediyor. Beşiktaş'ın da neler yapacağını göreceğiz. Onların da maçları kolay değil. Son derece zorlu maçları var. Bizi bekleyen Konya maçı. O maçta güçlü bir cevap vermeliyiz bunun da bilincindeyim. Çok önemli bir maç olacak ve çok önemli bir üç puan mücadelesine çıkacağız." cevabını verdi.

Kendisinde konsantrasyon eksikliği, ülkede yaşanan terör saldırılarının bunda payının olup olmadığı yönündeki başka bir soru üzerine Pereira, "Bu akşam konsantrasyon eksikliği yoktu." karşılığını verirken, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben bu ülkede olmaktan çok mutluyum. İlk defa bu ülkede çalıştım. Etrafımdaki insanlar bana çok iyi bir şekilde destek oldular. Yönetimimizle taraftarımızla çok mutluyum bu kulüpte olmaktan gerçekten çok mutluyum. Bahsettiğiniz terör kısmına gelecek olursak tabii ki böyle bir olay olduğunda çocuklarımızı kardeşlerimizi ailemizi düşünüyoruz. Bunun bu maçla kesinlikle hiçbir alakası yok. Biz bu maçta 2 puan kaybettik ve sorumluluğu kabul etmemiz gerekiyor. Bu sorumluluğumu üzerimize almamız gerekiyor. Denedik olmadı 0 - 0 bitti. Kabul edilebilir bir sonuç bu akşamki oyunun ardından. Şu an yapmamız gereken çalışmak önümüzdeki maça bakmak artık. Mücadelemize devam ediyoruz ve ben inanıyorum ki bizim şampiyon olmamız hala mümkün."

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TFF'den Genel Kurul açıklaması01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:50
  • UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final29 Nisan 2024 Pazartesi 09:57
  • Aziz Yıldırım, Fenerbahçe tesislerinde27 Nisan 2024 Cumartesi 12:46
  • TUR 2024’ün son etabı İstanbul’da27 Nisan 2024 Cumartesi 12:16
  • Real Madrid, Arda Güler'le kazandı27 Nisan 2024 Cumartesi 12:05
  • Fenerbahçe Beşiktaş 359. randevuda26 Nisan 2024 Cuma 10:13
  • TFF'den Türk vatandaşlarına uyarı25 Nisan 2024 Perşembe 13:26
  • İsmail Kartal’ın 10. derbi heyecanı25 Nisan 2024 Perşembe 10:23
  • Süper Lig'de 34. hafta25 Nisan 2024 Perşembe 10:20
  • Meler, EURO 2024'te görev alacak23 Nisan 2024 Salı 12:45
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78