• BIST 10746.98
  • Altın 4394.962
  • Dolar 40.6766
  • Euro 47.1271
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkında istenen ceza belli oldu

Hakkında istenen ceza belli oldu
Demirtaş hakkında istenilen ceza...
Adana'da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 2011 yılındaki konuşmasında "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Demirtaş'ı savunmak için çok sayıda avukat katıldı.
 
Terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Demirtaş'ın savunmasının alınması için Edirne F Tipi Cezaevi'yle Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlantı kurularak görevli infaz koruma memurundan sanığın hazır edilmesi istendi. Görevli, gerekli tebliğin yapıldığı Demirtaş'ın, SEGBİS ile duruşmaya katılmayacağını, gerekli açıklama ve savunmaları avukatlarının yapacağını aktardığını söyledi.
 
DURUŞMA ERTELENDİ
 
Bunun üzerine mahkeme başkanının söz verdiği Demirtaş'ın avukatlarından Vedat Özkan, müvekkiliyle görüşüp iradesine uygun beyanda bulunacaklarını dile getirdi.
 
Duruşma, iddianamenin Demirtaş'a tebliğ edilmesi ve savunmasını yapması için 10 Ocak'a ertelendi.
 
Avukat Özkan, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, Demirtaş'a iddianamenin henüz tebliğ edilmediğini, müvekkilinin bu yüzden SEGBİS'le duruşmaya çıkmadığını söyledi.
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında , BDP Hakkari Milletvekili olduğu 15 Ekim 2011'de Adana'da düzenlenen BDP il kongresinde yaptığı konuşmada "terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
 
İddianamede, Demirtaş'ın savunmasının alınması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazıldığı, çıkartılan tebligatı şüphelinin eşi Başak Demirtaş'ın aldığı ancak Demirtaş'ın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu'na gitmediği ve savunmasını yapmadığı belirtilmişti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Antalya'da caretta caretta nöbeti02 Ağustos 2025 Cumartesi 10:17
  • Ebru Teğmen meğer işsizmiş!01 Ağustos 2025 Cuma 13:00
  • Açılım komisyonundaki ilk toplantının tarihi belli oldu01 Ağustos 2025 Cuma 12:54
  • Meteorolojiden sağanak uyarısı!01 Ağustos 2025 Cuma 12:04
  • İBB operasyonunda 7.dalga01 Ağustos 2025 Cuma 09:56
  • Kütahya Simav'da 5 dakikada 4 deprem01 Ağustos 2025 Cuma 09:53
  • Altaylı’nın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu31 Temmuz 2025 Perşembe 12:16
  • Özgür Özel: Tanju Özcan sınırları aştı31 Temmuz 2025 Perşembe 11:51
  • Nasuh Mahruki: Bu Hâlâ Sizin Önerdiğiniz Komisyon mu?"31 Temmuz 2025 Perşembe 11:32
  • Kripto para şirketine el kondu31 Temmuz 2025 Perşembe 11:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43