• BIST 9995.94
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hain saldırı!

Hain saldırı!
Şehidimiz var...

Batman'da bombalı eylem hazırlığındaki PKK'lı teröristin gizlendiği binanın 4'üncü katındaki eve operasyon düzenlendi. Polisleri görünce ateş açıp, binadaki 4 yaşındaki erkek çocuğu rehin alarak siper eden terörist, öldürülerek etkisiz hale getirildi. Çocuğun zarar görmemesi için hassas davranıp, kendisini tehlikeye atarak çatışmada ağır yaralanan polis memuru Birol Öztekin (49) ise kurtarılamayarak şehit oldu.

Batman Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bombalı eylem hazırlığında olan PKK'lı bir teröris Adnan Aktaş'ın merkez Hilal Mahallesi'ndeki Çiftçi Apartmanı'nın 4'üncü katındaki dairede kaldığını belirledi. Bunun üzerine ekipler, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, özel harekat polislerinin de desteğiyle akşam saatlerinde teröristin kaldığı eve operasyon düzenledi.

TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRİP, ŞEHİT OLDU

Polislerin 'Teslim ol' çağrısına yanındaki tabancayla ateş açarak karşılık veren terörist Aktaş, binanın koridorunda gördüğü 4 yaşındaki erkek bir çocuğu da rehin alıp, kendisine siper olarak kullandı. Çocuğun zarar görmemesi için hassas davranan polislerden Birol Öztekin, hayatını tehlikeye atıp, teröristi etkisiz hale getirirken, yaşanan çatışmada ağır yaralandı. Çocuğun yaralanmadan ailesine teslim edildiği çatışmada ağır yaralanan polis memuru Öztekin, çağrılan sağlık görevlilerince ambulansla Özel Yaşam Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste müdahale edilen Öztekin, doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Batman Valisi Hulusi Şahin de hastanede gelip, olayla ilgili İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan'dan bilgi aldı. Polisler, operasyon düzenlenen evde yaptıkları aramada ise 2 el bombası ile tabanca ele geçirdi.

VALİLİK: EV ARAMASI SIRASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Batman Valiliği, 1 polisin şehit olduğu olayla ilgili açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, çatışmanın ev araması sırasında çıktığı belirtilerek, şöyle denildi:

"İlimiz Emniyet Müdürlüğünce 27.11.2018 Salı günü ilimiz merkez Hilal Mahallesi'nde yapılan ev araması esnasında çıkan çatışmada 1 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş olup, çatışmada yaralanan 1 kahraman polis memurumuz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit olmuştur. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."

ACI HABER EŞİ VE ABLASINA VERİLDİ

Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis memuru Birol Öztekin'in şehadet haberi, memleketi Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki anne ve babasının daha önce yaşamlarını yitirmesi üzerine Batman'da bulunan eşi ile İstanbul'da oturan ablasına emniyet yetkililerince verildi. 3 çocuk babası Öztekin'in naaşının, eşinin belirleyeceği adreste toprağa verileceği belirtilirken, şehit polisin İstanbul'da bulunan ablasının ise Batman'a gelmek üzere yola çıktığı ifade edildi.

ÖLEN TERÖRİST BAVER DAMLAYICI

Batman'da bombalı eylem hazırlığında olduğu tesbit edilen ve polisin düzenlediği baskında öle ele geçirilen PKK'lı teröristin Baver Damlayıcı olduğu ortayı çıktı. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve PKK'lı terörist Adnan Aktaş'ın da arandığı öğrenildi. 

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ UZUNKAYA'DAN TAZİYE MESAJI

Batman'da 4 yaşındaki erkek çocuğu rehin alarak kendine siper eden bombalı eylem hazırlığındaki PKK'lı terörist öldürülerek etkisiz hale getirildi. Çocuğun zarar görmemesi için hassas davranıp kendisini tehlikeye atarak çatışmada ağır yaralanan polis memuru Birol Öztekin ise kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da Şehit Polis Memuru Birol Öztekin için taziye mesajı yayımladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü de Twitter'dan Uzunkaya'nın mesajını paylaştı. Taziye mesajında şu ifadeler kullanıldı:

"Teşkilatımız mensuplarından Polis Memuru Birol Öztekin 27 Kasım 2018 günü Batman ilinde düzenlenen operasyon esnasında çıkan çatışmada şehit olmuştur. Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Organize suç örgütü çökertildi29 Nisan 2024 Pazartesi 09:41
  • 3 ilde FETÖ/PDY operasyonu29 Nisan 2024 Pazartesi 09:18
  • Bakan Fidan Riyad'a gidiyor27 Nisan 2024 Cumartesi 14:08
  • Meral Akşener veda etti27 Nisan 2024 Cumartesi 14:02
  • Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik27 Nisan 2024 Cumartesi 12:11
  • Mevsimlik işçi kararı yayımlandı27 Nisan 2024 Cumartesi 12:00
  • Eş zamanlı 'Narkoçelik-14' operasyon27 Nisan 2024 Cumartesi 11:53
  • Filistin hurmasına gümrük muafiyeti27 Nisan 2024 Cumartesi 11:51
  • 13 ilde ‘Sibergöz-35’ operasyonu27 Nisan 2024 Cumartesi 10:45
  • İnşaat işçisi çatıdan atlamak istedi27 Nisan 2024 Cumartesi 10:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78